..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þahin bakýþlý, ahu gözlü, þirin davranýþlý ve tatlý sözlü idi. -Fuzuli, Leyla ve Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Elif Demiröz




23 Ocak 2005
Geldi...  
Elif Demiröz
Ah güneþ yüzlü adam, ben sobelendim sense hep saklandýn oynadýðýmýz sevgi kýlýðýna girmiþ bu saklambaç oyunu boyunca!


:CBCE:
O geldi…

Ansýzýn geldi. Uzundu boyu ve teni beyaz. Gözlerinde bal damlalarýyla çýkageldi. Kumdan bir kale sandýðý, emeðimle kurduðum, gözyaþlarýmla suladýðým yepyeni ve paylaþýlmaz dünyamý alt üst etmek için geldi. Ýstemediðim halde, gelmesin diye dualar ettiðim halde o geldi.

O geldi…

Güneþin bulutlara sarýndýðý bir akþamüzeri çýkageldi. Beni çepeçevre sardý o doyumsuz ruh çekimi. Ve anlayamadým hangi girdabýn içine çekildiðimi. Karman çormanlýklarýmý daðýttým dört bir yere. O geldi gömdüðüm anýlarýmý bir bir çýkarmak için topraðýn derinliklerinden. Geldi ve daðladý hayatýmý. Geldi ve akýttý bir süredir buzuldamýþ göz yaþlarýmý.

O geldi…

O kadar karþý konulmazdý ki geliþi. Hamurunu bir zamanlar ellerimle yoðurduðum sevgimizin katili o deðilmiþ gibi fütursuz, onursuz çýkageldi. Bal damlasýydý gözleri. Ve ellerinde papatyalarýn kokusu. Gülüþlerinde alaycý bir mertlik. Ve o geldi. Þerefsiz bir namludan çýkacak son kurþunu sýkmak için kalbimin orta yerine. Geldi ve gökten bir bir inmeye baþladý yaðmur damlalarý…

O geldi…

Ben ne kadar istemiyorsam o kadar çok geldi. Pencerelerimi açtý, perdelerimi araladý. Kilitlediðim kapýlarýmý açtý elinde tuttuðu paslanmaz bir tükenmez kalemle. Ve sancýttý içimde çoktandýr küllenmiþ bir yanardað aðzýný. Bir anlýk sarmaþýk çiçeði olmaya özendim. Sarýlmak istedim sýmsýký, sarýlmak istedim ne kadar üzdüyse beni. Sarýlmak istedim bu geliþinden ne kadar mut(lu)suz olduðumu bilsin diye, anlasýn diye…

O geldi…

Ve bir anda soldurdu bütün renklerimi. Tepe taklak etti yine düþlerimi, gülüþlerimi. Gelmesini istemediðimi söylediðimde yüzünde solmuþ bir gül goncasý takýlý kaldý. Kýyamadým. Gözlerimi kapadým, bal damlasý gözlere bakamadým. Bir zamanlar o gözlere ne þiirler yazardým. Ben ve geçmiþim, ben ve kapalý kapýlar ardý, ben ve oynadýðýmýz saklambaç. Ah güneþ yüzlü adam, ben sobelendim sense hep saklandýn oynadýðýmýz sevgi kýlýðýna girmiþ bu saklambaç oyunu boyunca.

O geldi…

Gitsin diye gözlerimi kapatýp dualar ettim, sadece bir rüya olsun diye adaklar adadým ama o bütün somutluðuyla çýkageldi. Gözlerinde bal damlalarý, elinde papatyalarýn kokusu, karþýmda duruverdi. Yýkmak için yepyeni, emeðimle kurduðum , gözyaþlarýmla suladýðým hayatýmý. Geldi… Bir kez daha sobelendim o yaðmurlu akþamüzeri. Yosun kokusuydu kýrgýn bakýþlarý, ve ben çaresizliðin o an en anlamlý tanýmýydým. Bir þeyler kaçtý, bir þeyler kovaladý. Tarifsiz bir sokaðýn 8283 numaralý binasýnda kalakaldým. Þifrelerim bana saklandý, ben þifrelerimi sakladým. Bir tane sekiz bir tane iki bir tane daha sekiz ve bir tane üç… Asýlý kaldým rakamlar arasýnda. O geldi… Yýkýverdi onsuz geçirdiðim dört koca yýlý… Gitsin diye dilekler diledim, gitmedi… O geldi. Yapýlacak bir þey yoktu, çaresizliðimi alýp ben düþtüm bu kez yollara. O ne kadar geldiyse, ben o kadar gittim ondan… O geldikçe ben uzaklaþtým korkularýmla… O geldi, ama artýk ben yoktum!...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: bir
Gönderen: veysel aydýn / Diyarbakýr/Türkiye
13 Mayýs 2006
kahretsin kaçamýyoruz aþkýn sillelerinden nekadar kapansakta kuytularýmýza gelip buluyor en çaresiz yalnýzlýðýmýzda... bir günah gibi... bir azap, bir varoluþ, yýkýlýþ ve daha neler neler...

:: genel bir yorum
Gönderen: FTH / Ýstanbul/Türkiye
25 Ocak 2005
Merhabalar... Elif, eski ve yeni tum siir ve yazilarini derleyip toparlamani ve bir kitapta toplamani öneriyorum. Kitabini ilk alan olacagimdan emin olabilirsin :). Hayal yahut degil, onemli degil, cok guzel ve akici ve yogun yaziyorsun... Onceki eserlerin gibi bu da güzeldi ve ucuza kacilmamis, derinlemesine ve uzunca yazilmiþti... Yüzünü daima gülümsetebilme dilegiyle. Aklina ve bilegine kuvvet. :)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Artýk Gelme...
Ben Ýlk Aþkta Kaldým
Kronik Özlemelerim

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýstanbul Demek, Sen Demek...
Sana Ýthafen...
Küskündüm Gözlerine Ýstanbul'un...
Bütün Sokaklar Sana Doðru*
Yarým Kalmalý
Buluta Karýþan Mektup - 1
Yazý Yazanlarýn Kaderidir Yalnýzlýk
Buluta Karýþan Bir Mektup Daha...
Kangren Gecelerimin Umududur Sevmek
Ben Sevdim Seni...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Pencerenin Arkasýndan Bakmak... [Þiir]
Ay Terk Etmezdi Geceyi [Þiir]
Mor Bir Aleve Dönüyordu Düþler [Þiir]
Evrim [Þiir]
Geceden Bir Þiir [Þiir]
Yelkovan, Akrep ve Kelebek [Þiir]
Hüzzam Bir Aldatmanýn Nihavend Vedasý [Öykü]


Elif Demiröz kimdir?

Uyku tutmayan bir gece, yýldýzlarla dertleþirken fark ettim yazmaya ne kadar özlemli olduðumu. . . Ve o gün bugündür, en yakýn arkadaþlarým oldular gökyüzünün rengarenk, ýþýltýlý incileri. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Cezmi Ersöz, Edip Cansever


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Elif Demiröz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.