..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bazen bir mýsra yaþamý deðiþtirir." -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Faik Murat Müftüler




16 Þubat 2005
Buðulu Camýn Ardýndaki  
Mutasavvýfýn aþký...

Faik Murat Müftüler


Ya aþktýr peþýnden koþtugun yada aþktýr seni peþinden koþturan...


:EAJC:
Gelmiþ geçmiþ ve gelip geçen her sevgilinin sûreti zerrelere bölünüp bir ‘sen’ çiziyor zihnimde. Siluetini seçebildiðim sen, bilmediðim iklimlerin nemliyle buðulu camlar ardýnda gibisin. Siliversem buðularý görüleceksin de kýyamýyorum. Kalemsizim; hem de kâðýtsýz. Oysa yazmak istiyorum. Parmaðýmla yazýyorum soðuk cama “Neredesin? Bilmez misin ki özlenmektesin”. ‘Nerede’nin ardýnda beliriyor gözlerin, ‘Bilmez’in ardýnda dudaklarýn, ‘Özlem’in ardýnda ellerin; en çok özlediðim. Bir dokunsa yüzüme dediðim küçücük ellerin, geçip þeffaf harflerin içinden, deðmez mi dudaklarýma? Bir saç teli takýlmýþ olmaz mý týrnaðýna? Küçük bir hatýra… Sen gelene kadar avunmam için… Hiçbir yolu yok mudur?

Kim bilir kaç yarýn sonra, camlar gibi buðulu gözlerle bakýp “Hoþ geldin” diyeceðim sevgiliye, daha bu günden duyduðum hasretin anlamýný söyleyin bana. O belki de hiç olmayacak kadýna duyduðum aþkýn anlamýný da… Kim olduðu bilinmeyen Pia gibi gizemli diyarlarýn gizemli güzeline vurgunluðumun anlamýný da söylesin biri.

Kopup dökülmüþ inci kolyelerin, elde kalan en güzel parçalarýyla dizdiðim bir gerdanlýk gibi parmaklarýmýn arasýndadýr hüzünle baktýðým. Türkân’ýn gözleri, Ebru’nun dudaklarý, Elvan’ýn elleri, Seher’in kaþlarý, Elif’in sesi, Evrim’in zekasý, Çiðdem’in ruhu, Emine’nin aþký… Gerdanlýðýma adýný verdim. Bilmediðim adýný.

Bildiðim bir þey var ki sen hepsinden baþka yeni bir þey olacaksýn ama ben onun sen olduðunu anlayacaðým. Rüyalarýmýzda, yüzünü göremediðimiz halde kim olduðunu bilebildiðimiz insanlar, ilk kez gördüðümüz halde evim diyebildiðimiz mekânlar gibi.

Bu günlerde gergin görülüyorum. Rutini mevsimlere bölünmüþ baþaklar deðil ki yolunu beklediðim. Bu gün de gelebilirsin, yýllar sonra da. Belki de hiç; ama kahrolasý ümit hep senden yana; bana düþman. Hangi pýrýltýya uzansam, elimin üzerinde patlayan tokadýyla düþürüyorum parmak uçlarýmda tuttuðum sevdalarý. “Bekle” diyor. “Gelecek bir gün” diyor. Belki demiyor da ben öyle zannediyorum. Bekliyorum.

Oysa ömür, durmadan ileriye sayan bir saatli bomba gibi… Biliyorum, aþk durduracak onu ama doðru kodu girmeli. Oniki tuþlu standart klavyesinden aklýma gelen tüm kombinasyonlarý tuþluyorum. LCD ekranýnda kaçta biteceði bilinmeyen günler ve yýllar ileriye saydýkça daha da telaþla zýplýyor tuþlar üzerinde parmaklarým.

2556841#
1254689#
6684142#
9784698#
3268567#
8657894#

Hadi! Hadi! Olmuyor. Bu gidiþle tüm riskleri alýp gözlerimi kýsarak, bileðimden geçen mavi kabloyu keseceðim sanýrým. Çünkü biliyorum ki son saniyede durdurulabilen bombalar sadece Amerikan filmlerinde olur ve çünkü biliyorum ki aþk, en büyük olduðu anda biterse ancak en büyük aþk olur ve çünkü biliyorum ki o hiç olamayacak sevgili, sadece Tanrý’nýn bizlere bir oyunudur ve sadece ve yalnýzca O’dur.

Bir bilgisayar programýnýn deneme sürümü gibi kadýna beslediðim aþk. En lazým sevinçlerde ve en sevdalý hüzünlerde çaresiz, eksik… Bu yüzdendir belki de en saf, en cahil ama en heyecanlý olduðum çaðlarýmdaki tutkunluðumun, kýsýtlandýrýlmýþ arzularýna raðmen, iç yakýcý aþklarý kodlayývermesi bedenimin en yanýcý köþelerine. Þimdiyse haykýrýyor ardýný göremediðim daðlar ardýndan o hiç olamayacak sevgili ve þöyle diyor:

“Sevdiðine tapma çaðýný aldým elinden. Taptýðýný sevmektir tek çaresi. Ben Tanrý; kendime sakladým aþklarýn en gerçeðini!” .


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: "o"
Gönderen: ayten ilhan / Ýstanbul/Türkiye
12 Ekim 2005
bazen insanlar yanýndadýr..ama ulaþmak istemezsin çünkü herhangi biri deðildir aradýðýn...ve iþte kalabalýkta yalnýzlýk baþlar,yanýnda olan ama senin olmayan insanlarla...ve tanýmadýðýn birini özlersin...kendin gibi yalnýz birisini..suskun lu ðu paylaþtýðýn...yani yaþamý,yani sevgiyi varmýsýn!!diyebileni....kýsaca "O"iþte.... hiçbir þeyin ve herþeyin olaný murat bey kaleminize saðlýk..

:: Ustaaaaa...
Gönderen: Gültekin BAYIR / Ýstanbul/Türkiye
23 Nisan 2005
Sen boþ ver bu iþlere. Az evvel güz gözlü þeytan zekalý lakin insan bekalý bir hatun liþi bana " derin düþüncelerden basit sonuçlar çýkartma !!!" dedi.. Sen sendekini anlatmaya devam et lütfen. Ben asýl onu sevdim. Anlattýklarýndan daha çok hemde... Pek alakalý olmyacak ama!!! Neyi seveceklerini bilmeyenlere kapak olsun buda :) Özledim Üstad :)

:: Mutasavvýfýn da tam aþký
Gönderen: ahmet þahin / Ankara/Türkiye
27 Mart 2005
Eh bu kadar olur. Okurken kendimden geçtim. Ne desem az... Saðlýklar diliyorum.

:: Aþkýn doðru kodu?
Gönderen: Burcu Yýldýzer / Ankara/Türkiye
22 Þubat 2005
Gözlerini kapat hadi...Rengarenk(!) olan dünya(n) kararýnca birdenbire, müziðin ritmine býrak ve bir daha hiç açma dese(m) gözlerini, dayanabilir miydin? Buðulu camlar ardýnda zamana kilitli bedenler elbet sen kýy(ma)san da; an gelince görülecektir!! 'An'dýr buðuyu yaþatan ve yine an gelir, buðu yavaþ yavaþ aðlamaya baþlar. Verilen sözler, edilen yeminler, ezbere bilinen isimler yukarýdan aþaðýya doðru yola çýkarlar. Açýlan onlarca, yüzlerce yolun ardýndadýr özlediðin:) Aþkýn doðru kodu...Benimki sanýrým "241172225" Fakat bir türlü benim üzerime oturan bu kod; O'na uymuyor. Oysa kodu yaratan kendisi...Gel de çýk iþin içinden...Yüreðine Saðlýk

:: ...
Gönderen: Özgecan / Ankara/Türkiye
20 Þubat 2005
Yalýn ve derin... Anlatmak için hissetmek için yeterli sanýrým... Kaleminizle, dahasý yüreðinizle kalýn... Özge GÜNDOÐDU

:: ...
Gönderen: SANEM ALTAYLI / Ankara/Türkiye
17 Þubat 2005
Kaleminize, yüreðinize saðlýk. Sizi okurken kimi zaman kalbimin sesini duyar gibi oluyorum. Anlatamadýklarýmý kelimelere döktüðünüz için binlerce teþekkür... Sevgiler Sanem




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Söz - Anlam
Bungee Ayrýlýk
Boyama Kitabý
Aramak Üzerine
Ya - Sa

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Beþ Kere
Popüler Optimist
Rüya
F (X) =?
Mantýðý Seviyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Matematik [Þiir]
Mahkeme [Þiir]
Sevda Sýçradý [Þiir]
Boþluk [Þiir]
Concerto Grossi No: 1 B Minor Opus: 37 [Öykü]
Altýný Çizmeden Okumak [Öykü]
Mutlak Sözcük [Öykü]
Þans [Öykü]
Aþkýn Perspektifi [Öykü]
Siyah - Beyaz [Öykü]


Faik Murat Müftüler kimdir?

Profesyonel hayalperest , amatör yazar

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Pamuk'u çok beðenirim . Etkilenmeye çalýþtým , beceremedim . Taklit bile edemem .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Faik Murat Müftüler, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.