..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlarýn arasýnda yaþadýðýmýz sürece, onlarý sevelim. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > dündar bayram




22 Þubat 2005
Anonim  
dündar bayram
Korkuya açtýk yelkenimizi , neden ve nasýl korktuðumuzu bilmeden . Gecelerin hayatýn öznesi olduðu gerçeðinden , gerçeklerin en büyük yalanlarýn en güzel kýlýfý olduðunu sezerek kaldýk ortasýnda bir karabasanýn . Sevgiler getirdik uzak diyarlardan , kendi


:BBJF:

Korkuya açtýk yelkenimizi , neden ve nasýl korktuðumuzu bilmeden . Gecelerin hayatýn öznesi olduðu gerçeðinden , gerçeklerin en büyük yalanlarýn en güzel kýlýfý olduðunu sezerek kaldýk ortasýnda bir karabasanýn . Sevgiler getirdik uzak diyarlardan , kendimize ve gerçeklere uzak sevgiler . Oysa bir kol atýmý , bir sigara içimi uzaklýktaydý sevgi , elimizi uzatsak sarývereceðimiz , sarýlsak öpüvereceðimiz kadar yakýn bir uzaklýkta . Ama biz belki de kendimize o kadar uzak kalmýþtýk ki mesafelerin anlamlarýný kaybetmiþtik . Elimiz yettiðini uzak , düþlerde sakladýðýmýzý yakýn sanmýþtýk . Kafamýzda tanýdýk bir ezginin týnýsý düþsel gezegenlerimizin , düþsek hükümdarlarý olmuþtuk sanki . Olmayana ergiyi baþtacý yaptýðýmýzýn ayýrdýnda bile olmadan , eski sevgili namzetlerine yazýlmýþ yazýlara sýðýnmýþtýk . Oysa elimizin erdiði mesafedeydi sevgi , biz ona inat geçmiþ zaman olur ki sevdalarýndaydýk .

Uzakta olmak sorun deðil . Sana ulaþamamak yaralýyor beni . Seni uzaktan sevmek de güzel , acý verse de güzel , inan güzel . Bundan haberdar olmaman da konu deðil . Sevdanýn haberlisi , habersizi , mantýðý yada mantýksýzlýðý yok çünkü . Güneþe duyulan evrensel sevgiden haberdar mýdýr güneþ ? Kuþlar onlarýn ötüþlerine türküler yakýldýðýný bilriler mi dersin ? Sana “seni seviyorum” gibi anonim bir söz söylemekle ne geçecek elime ? Senin ve benim ne gibi bir yükseliþimiz olacak sonunda ?

Kevgire çevrilen gecelerimde düþünüyorum bunlarý .Yorgun gözkapaklarýmda yalnýzlýðýn aðýr yükünü duyuyorum . Ve bazen kör gözlerimden dem çekiyorum gökyüzüne . Sýfýr noktasýna eriyorum o anlarda , mutlak sýfýrdayým yani . Gezegenler boyu takýlmýþým peþine rüzgarýn . Bir þarký takýlýyor dilime , yýllar öncesinden . Güneþ hasadýna çýkmýþýz , bir sürü insanýz. Herbirimiz kendimizden geçmiþiz . Ýnsanlýk tarlasýnda güneþleri harmanlýyoruz . Ellerimiz kanýyor , toprak içine çekiyor bizi , aldýrmýyoruz. Bir kere kaptýrmýþýz kendimizi bu þin büyüsüne . Kýrmýzý baþlýklý kýz masalýyla kandýrmaya çalýþýyorlar bizi , uydu zenginlikler seriyorlar önümüze , dönüp bakmýyoruz bile . Bir an seni görür gibi oluyorum , seraptýr diyorum kendi kendime . Çünkü daha tanýmýyorum seni o zamanlar . Güneþ , ata güneþ ýsýtýyor içimizi . Ellerimden sýzan kana bakýyorum . Gözüm , kör gözüm , kararýyor . Görme hevesi kaplýyor dört bir yanýmý . Çýðlýk çýðlýða koþuyorum. “Ve sevda dedi gönül , oysa içindeydi sevdanýn dýþýnda olduðu kadar kendinin”

Aðlaþýk düzende duruyoruz , düþlerimiz uygun adým , düþüncelerimiz sürünüyor olsa da . Hasat bitiyor , yorgunluðumuz ve iþin bitmesinin verdiði hüzünm kaplýyor her yanýmýzý . ata güneþ býrakýp gidiyor bizi , buza çevriliyoruz . Uykulu gözlerle etrafýmý kolaçan ediyorum . Karþýma hiçbir kombinasyona giremeyen dört duvar dikiliyor . Kan içime sýzýyor , sýzlaþýk üç kol , sakin adým yürüyoruz . Önde ben , ardým sýra gönlüm ve duvar . Pencerden dýþarý sýzlaþýyoruz . Sesimiz yetiþmiyor sana , burkuluyor içimiz . Saks mavisi maskesini takýyor gece , yýldýzlar þiiir çekiyorlar dað baþlarýndan . Tüm beyazlýklarýný gözlerime itekliyorlar . Kör gözlerim martý telaþlarýndaki sevimlilikle açýlýyorlar . Beyazý içime kadar çekiyorum . Aydýnlýk sevincimi baðýrýyorum bir an . “Ki umudum , senin bihaber dolaþtýðýn sokaklarda ve yaralanan sen deðil benim”

Gece boydan boya ikiye bölüyor beni . Þizofrenik bir tonda arabesk sevdalýyý oynuyor bir yaným , diðer yaným vakur soðukkanlý adamý . Ben ikisi de deðilim . Bunu ben biliyorum ve diðerlerinin bilmememsi yaralamýyor beni . Sabaha ulaþamamak kaygýsýndayým sadece , þizofreninin beni yeneceði endiþesiyle kendimi bir ertesi güne iletme çabasýndayým . Kitlemek gerekiyor dudaklarýmý yoksa her an o anonim sözü haykýrmam olasý . Seni ve kendimi böylesi alýþýlmýþ bir senaryo içine itmek istemiyorum . Sabah , sabah , diye haykýrýyorum . Sabah gelmeli ve ben kendime eriþmeliyim . Vakit geçmeden olmalý bu .

Artýk geçecek olan zamanýn içinde öylesi ilerlemek yeterli deðil , bunu biliyorum , ama içimde bir ses her an baðýracak sanki , senin dýþýnda ve sana raðmen . Günü geldi sanýyorum artýk , herkesle beraber bugün benim de söylemem gerek , bugün 14 þubat ve ben seni çok ama çok seviyorum . Bana kýzma ne olur , bu anonim bir haykýrýþ , kimliði belirsiz .

Dündar BAYRAM
BB>    



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yitik Kelimeler Diyarý
Yýllarýn Ardýndan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Kavuþma Meselesi [Öykü]
Bir Sonraki Ayrýlýk [Öykü]
Birþey Gibi Kötü [Öykü]
Bir Sonraki Ayrýlýk [Öykü]


dündar bayram kimdir?

yaþamak, yazmaktýr

Etkilendiði Yazarlar:
oðuz atay , vedat türkali


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © dündar bayram, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.