..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam baþlangýcý olmayan bir yolculuktur. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Soyut > Emir Düzel




23 Þubat 2005
Þanssýz Çiçek  
Emir Düzel
Ertesi günü gözlerini açtýðýnda yepyeni bir çevreyle karþýlaþtý. Bin bir çeþit çiçeðin yer aldýðý bir binadaydý. Sürekli insan görüp, çiçeklerin götürüldüðünü görürdü...


:BACJ:
Bu narin, þirin çiçek insanlarýn sýk olmadýðý bir yerde yetiþmiþti. Açtýkça diðer çiçeklerin kýskançlýktan soluþu, o çiçeðin hoþuna gidiyordu. Arýlar özellikle ona gelirlerdi, onun da þikâyeti olmazdý. Arýlar giderken sarhoþça giderlerdi. Hep o, hep o kýskanýlýrdý çevresinde. Bir gün gelip bir insanýn onu annesinden, topraðýndan uzaklaþtýrmak hiç aklýna gelmemiþti. Çünkü o kendi annesine ve etrafýndaki arkadaþlarýna çok baðlýydý.

Ertesi günü gözlerini açtýðýnda yepyeni bir çevreyle karþýlaþtý. Bin bir çeþit çiçeðin yer aldýðý bir binadaydý. Sürekli insan görüp, çiçeklerin götürüldüðünü görürdü. Gördükçe de üzülürdü. Ýnsanlar gibi kollarý olsa aradan sýyrýlýr, ayaklarý olsa yerinde durmaz, kaçardý. Arkadaþlarýný çok özlemiþ görünüyordu, bunun belirtisi de üzüntüden hafifçe solumasýydý. Fakat o öyle bir çiçekti ki; kökünden gövdesine, yapraklarýna kadar mükemmel görünüyordu. Nasýl olursa olsun, çok güzeldi.

Birkaç gün sonra bir insanýn onu o çiçekçi binasýndan götürdüðünü anlayýnca, birden bir umut yeþerdi onun için. Arkadaþlarýnýn yanýna götürüleceðini sanýyordu. Fakat baþka bir yere geldiðini görünce umudu yerin dibine girdi adeta. Koca bir ev gördü, bahçesi olan. Sahibi hemen onu bahçenin en güzel yerine dikti. Fakat o bunu deðil, arkadaþlarýný istiyordu. Onu kýskansýnlar istiyordu. Sahibinin yaramaz mý yaramaz, 5 yaþýnda, küçük bir oðlu vardý. Sahibinin kendisine kötü davranacaðýný sanýyordu, bu güzel çiçek. Fakat sahibi onun tahmin ettiði gibi biri çýkmadý. Zamanýnda suyunu veriyor, ona bakýyor, bahçedeki diðer çiçeklere de bakýyordu. Ama o hâlâ mutsuzdu. Dedim ya, arkadaþlarýný özlüyordu. Çocuk da bahçede oynamaya bayýlýrdý. Topunu alýr, çýkar bahçeye, bir oraya bir buraya koþar, dururdu. Bir defasýnda topa vurdu ve çiçeðe geldi. Caný o kadar acýmýþtý ki, aðlamasý dýþarýdan belli oluyordu.

Uzun süre kendine gelemedi. Artýk iyice içine kapanan bir çiçek oldu. Nerde o bir zamanlarýn kýskanýlan çiçeði? Sahibi bekledi, bekledi… Günlerdir düzelmeyince topraðýndan söküp bir saksýya koydu. Sahibinin annesi de çiçekleri çok sever, özen gösterirdi. Sahip besbelli ki çiçeði annesine götürdü. Yeni bir yeri daha oldu. Ýnsanlardan nefret etmiþti çiçek, çiçekçi dükkânýnda olduðundan beri. Fakat þimdiki sahibi ona öyle bir bakýyordu ki, hiç de bu kadarý aklýna gelmezdi. Ýnsanlardan nefret etmesi azaldý, yeni sahibini sevmeye baþladý, yavaþ yavaþ düzeliyordu. Sahibi ile çok mutluydu. Ýlk defa bir insaný bu kadar sevdi, hatta arkadaþlarýna, ait olduðu yere gitmeyi bile unuttu. Yaþlý sahibiyle beraber mutlu geçindiler. Ve eski hâline geri döndü. Dimdik ayaktaydý artýk. Sahibi de bu kadar güzel bir çiçek görmemiþti. Çok seviyordu onu.

Haftalar sonra sahibi onu sulamaya gittiðinde birden fenalaþtý. Yere yýðýldý ve öyle kaldý. Çiçek gözleri önünde ölen sahibinden sonra iyicene çýðýrýndan çýktý. Artýk çiçek olmak istemiyordu. Piþmandý güzel olduðuna, kýskanýldýðýna. O da kendisini býraktý, artýk yaþamak istemiyordu...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: devam
Gönderen: replik / /
27 Þubat 2005
Yazýndan inan bütün öykülerden çok daha deðiþik, kural tanýmayan ve psikolojik bir hikaye çýkabilirdi. Ben bu hikayenin devamýný getirsem bu çiçeði bir insanla özdeþleþtirir, sonra da bu anlattýðýn hikayeyi onun çocuk düþüncelerinden beynine kazýnmýþ ve bilinçaltýnda hatýrladýðý bir takým olaylarla birleþtirdiðini anlatýrdým. Örneðin, kýskanýlan bir kadýn karakter olarak çok yönlü olabilir bu çiçekle özdeþleþtirilebilen. Kendini biraz daha zorlasan, senden çok güzel þeylerin çýkacaðýna inanýyorum. Özellikle þu cümleni çok beðendim : "Ýnsanlardan nefret etmiþti çiçek, çiçekçi dükkânýnda olduðundan beri." Harika bir cümle :) Sýrf bunun için on sayfa yazýlýr desem, yeridir... Tebrikler... Kalemine saðlýk.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kültür Erozyonu [Deneme]
Yarýþma Programlarý Üzerine [Deneme]
Tv'nin Yansýttýklarý [Deneme]


Emir Düzel kimdir?

yaratýcýlýk uðruna herþey.

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Pamuk,Murathan Mungan, Sait Faik Abasýyanýk,Milan Kunderas,Nazým Hikmet


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emir Düzel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.