..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada birbirinin eþi ne iki görüþ vardýr, ne iki saç kýlý, ne de iki tohum. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Simten K. Ataç




26 Ocak 2002
Düþ ile gerçeðin kavgasýna tanýk oldum  
Simten K. Ataç
Kendi içinizde bir yolculuk yapmaya çýkarsanýz , önce beyninize misafir olmayý deneyin.Çok þaþýracaksýnýz.


:BJBG:
Dün gece bir kez daha uyandým nedensiz yere. Uykum kaçmamýþtý ama beynimin gürültüsüne daha fazla direnememiþtim. Çok konuþuyor , ara sýra aðlayýp nadiren de olsa gülüyordu. Bir ara kavga ettiler birbirleriyle. Kimler ve ne arýyorlar uykumun en derin yerinde bilmiyorum ama hep bana , benim hayatýma dair bir þeyler konuþuyorlar. Dedikodu yapýyorlar , çekiþtirip acýmasýzca eleþtiriyorlar.

Farkýnda deðiller herhalde kendilerini buðunun arkasýndan dinleyen bir ben olduðunun. Eðer bilseler , fark etseler bu kadar canýmý yakmak isteyeceklerini sanmýyorum. Üstelik her birinin sesi benim sesime öyle benziyor ki , belki de biliyorlar dinlediðimi ve sýrf bu yüzden beni iyice sinirlendirmek üzere taklit ediyorlar . Sustular. Bir anda hepsi sustu , sadece bir tanesi ýsrar ediyor gülmekte. Kýpýrdamaya bile korkuyorum , belki hissedip tedirgin olurlarda , baþka neler söyleyeceklerini duyamam diye.

Biraz sessizlik. Sadece nefes alýp verdiðimi duyabiliyorum. Beynim sessiz þimdi. Uyudular mý acaba ? Hayýr , bir kýpýrtý var kafamýn ortasýnda. Güç toplar gibiler , daha yüksek sesle ve daha acýtarak konuþmak için.

Gülerek , kendi etrafýnda dönen gölgeyi seyrediyorum. Beynimi avuçlarýnýn arasýna almýþ , sýkýyor. “Ýþte diyor , bu her þeyin nedeni. Eðer etkisiz kalýrsa daha çok fýrsatýmýz olacak , konuþacak ve tartýþacak hata bulmamýz için.”.Diðerleri hak veriyor ve tekrar hep birlikte konuþmaya baþlýyorlar.
Bir tanesi çocukluðumda nasýl güvensiz olduðumu anlatmaya çalýþýrken bir diðeri , aslýnda tüm yaþananlara raðmen güçlü olduðumu iddia ediyor.
Hemen yaný baþlarýnda diðer bir grup , ikiye bölünmüþ ve kavga derecesinde bir tartýþmanýn ortalarýna gelmiþler neredeyse. Konularý ise tercihlerim. Yarýsý tercihlerimde ki yanýlgýlardan dem vururken , diðerleri aslýnda o anýn koþullarýna göre baþka þansým olmadýðý için doðruyu yaptýðýmý söylüyorlar.
Arkalarýnda üçlü bir grup daha. Ýkisi , aslýnda hedeflediðimin yarýsý bile olamayýþýma kahkahalarla gülüyorlar. Ýçlerinden en zayýf ve çelimsiz duraný ise itiraz ediyor.”Yanýlýyorsunuz “, diyor. “O hedeflediklerinin hepsine sahip ve daha da fazlasý için gayret ediyor.”
Kaç tanesi var kestiremediðim daha büyük sandýðým bir grup , yarým kalmýþlýklarýmla dalga geçiyor. Sesi en gür çýkan , hiç iradem olmadýðýndan ve baþladýðým her þeyi yarým býrakýp kaçtýðým için sürekli eksik kalacaðýmdan bahsediyor. Birkaç tanesi aslýnda tamamladýðým þeylerin daha fazla olduðunu ortaya atýp sayýp dökmeye baþlýyorlar. Okullarý bitirmemiþ miydim , baþladýðým tüm kitaplar okunmamýþ mýydým . Diðerleri gene itiraz ediyorlar.
Uzlaþamayan kocaman bir kalabalýk. Geçmiþin kavgasýný hep bir aðýzdan yapýyorlar beynimin ortasýnda. Birisi yüksek bir yere çýkýp olanca sesi ile haykýrýyor. “Peki ya yarýn ne olacak?” diye soruyor sürüye. Birkaç saniye süren bir sessizlik . Sanýrým bende düþünüyorum onlarla beraber. Evet ya , yarýn ne olacak? En yaþlýlarý olduðu hissine kapýldýðým yanýtlýyor.”Dünden farklý bir þey olmayacak ki. Ben uzun zamandýr buradayým , beni çok þaþýrtacak bir yeniliðe hiç rastlamadým.”

Yüksek sesle baðýrmak istiyorum , “Yarýn her þey düzelecek , bir çok þey deðiþecek” diye. Ýçimden geçirdiðim anda duyuyorlar beni. Cevap çabucak geliyor yaþlýdan.”Baþkalarý inanýr belki sana ama beni aldatamazsýn. Ayný ikilem ve alýþkanlýklarla yaþayacaksýn sen” diyor gözlerimin içine bakarak. Ýtiraz bile edemiyorum , doðruyu söylediðinden baþka kabullenebileceðim bir þey yok zaten.

Kendileriyle birlikte olduðumu anladýklarý anda , tarzlarý deðiþiyor biraz. Ben biliyordum zaten , eðer varlýðýmý hissedecek olurlarsa acýmasýzlýklarýnýn azalacaðýný. Niye sessiz kalamadým ki sanki. Yüzlerine bakýyorum ama hiç birinde varlýðýmdan rahatsýz olduklarý için riyakar davranmaya baþladýklarýna dair bir ifade de yok. Sadece , derin bakýyorlar ve ellerini uzatýyorlar sanki. Acaba , benimle uzlaþma çabasýndalar mý?

Yaþlý olan öne çýkýyor , diðerleri arkasýnda bir set oluþturuyorlar. Her þey , tüm dikkati ile yaþlý olanýn aðzýndan çýkacak kelimeleri bekleyen bir sessizlikte þimdi.
“Anahtar kelime bu iþte” , diyor.”Yarýn. Hata kelime de burada iþte. Tüm yarýnlarýný bugün yapmadýðýn sürece , bizler konuþacaðýz ve sende acý çekeceksin. Þimdiyi , bu aný , hayatýnýn merkezine koyduðun takdirde bizler sana saygý göstermeyi öðreneceðiz. Ertelediðin ve dert ettiðin þeyleri tartýþmaktan baþka bir iþimiz yok burada”.Derin bir nefes alýp devam ediyor , “Farkýnda deðil misin , dünün muhasebesini yapýp , bakiyeyi yarýna devrettiðin sürece bugünü yakalayamayacaksýn.

Anlýyorum onu , dün ve yarýn ikileminde bugünde var olmuyor olmam yaratmýþtý bu sesleri beynimin ortasýnda.

Ben ne yaptým biliyor musunuz? Bir suçluluk duygusu ile özür diledim yaþadýðým andan ve bütün sesler ile gölgelere el salladým buðusu çözülmüþ duvarýn arkasýndan.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Otogar Hikayeleri
Önyargýlarýn Gölgesinde
Kar Tanesi
Yalan
Eski Sevgili
Eksik Parça
Pandora'nýn kutusu
Hayatýmýzý daire kýlmak
Ýnadýna Zamaný Yaþamak
korkularla yaþamak

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gönülsüz Gidiþler
Mutluluk Kaçýnýlmaz
Dostluk Gönüldedir
Nereye Kadar?
Benim Küçük Kadýným
Kaybolan Yýllar
19 Ocak 2007 - Hrant Dink Cinayeti
Cehennem Artýk Sevmemektir
Yalancý Çoban
Sevgi ve Özür

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Lanet [Þiir]
Hoyrat [Þiir]
Bazý Anlarýmdayým [Þiir]
Dönme Dolap [Þiir]
Tualin Düþü [Þiir]
Þehir&dað [Þiir]
Günebakan [Þiir]
Hayat Denklemi [Þiir]
14 Þubat Öyküsü - 4 [Öykü]
Pegasos'un Kanatlarýnda Yaþamak [Öykü]


Simten K. Ataç kimdir?

bence , hayatlarýmýzýn sorumluluðunu elimize aldýðýmýz andan itibaren , suçlayabileceðimiz kimse kalmamýþ demektir. Sizce?


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Simten K. Ataç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.