..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi sabýrlý ve yürektendir, sevgi kýskanç ve övüngen deðildir. -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Zeynep Küçük




10 Mart 2005
Biz Seninle Ayrýlmaz Bir Dörtlüyüz  
Zeynep Küçük
Okuldaki arkadaþlarýnýn tepkisi ise çok farklý olmuþtu. “Dörtgöz dörtgöz” diyorlardý. Suratýnda taþýmak zorunda olduðu bu fazlalýktan nefret etti. Hatta ilk günler okulda takmadý. Ceketinin cebinde saklayýp, eve yaklaþtýðýnda gözüne taktý


:BDFF:


Yedi yaþýný doldurmuþ, ilkokula yeni baþlamýþtý Ahmet. Boyu kýsa olduðu için öðretmeni ön sýralara oturtmuþtu. Ama yine de arkadaþýnýn defterine bakarak yazardý. Bu durumu fark eden öðretmeni, babasý ile konuþmuþtu. Babasý da Ahmet’i bir göz doktoruna götürdü.

Ahmet’i muayene eden doktor, Babasýna da “Niçin bu kadar geç getirdiniz? Hiç mi fark etmediniz?” diye kýzmýþtý. Sonra bir gözlükçüye gitmiþler, oradan Ahmet’e bir gözlük almýþlardý. Kocaman kalýn bir çerçeve ve çerçeveden dýþarý taþan kalýn camlar. Hem de þiþe götü gibi bir cam ve camý kucaklamaya çalýþan siyah çerçeve.

Ahmet ilk defa gözlükleri taktýðýnda baþý dönmüþ, midesi bulanmýþtý. Ekran karlý görüntülüyken birden bire netleþmiþti. Yolda yürürken önünde çukur var sanýyordu, ayaðýný bir basýyordu meðer düzlükmüþ. Düzlükleri çukur sanýyordu, bir adým daha atýyordu sonra düþecek gibi sallanýyordu.

Birkaç gün geçmeden alýþtý Ahmet yeni gözlüklerine. Okuldaki arkadaþlarýnýn tepkisi ise çok farklý olmuþtu. “Dörtgöz dörtgöz” diyorlardý. Suratýnda taþýmak zorunda olduðu bu fazlalýktan nefret etti. Hatta ilk günler okulda takmadý. Ceketinin cebinde saklayýp, eve yaklaþtýðýnda gözüne taktý.

Sonra arkadaþlarý da alýþtý. Ama maç yaparken düþüyordu. Çýkarttýðý zaman ise topu göremiyor gol yiyordu. Top deðmesi önemli deðildi. Önemli olan maçý kazanmalarýydý.
Daha sonra ona da bir çözüm buldu. Annesi bir don lastiði ile arkadan baðladý. Böylece düþme sorununu da ortadan kaldýrdý.

Ahmet’in sýnýftaki baþarýsý da artmýþtý. Artýk arkadaþýnýn defterine bakarak yazmýyordu. Sýnýftaki en arka sýralarda dahi otursa yine tahtada yazýlanlarý okuyabiliyordu. En çok da çarþýdaki tabelalarý okumayý seviyordu. Rengarenk ve ýþýl ýþýl tabelalar. Artýk o kadar alýþmýþtý ki gözlüklerine, onunla yatar uyurdu. Bu durumu gören annesi Ahmet’in gözlüðünü çýkartýr ve TV’’nin üstüne koyardý.

Bir tek yüzünü yýkarken zor oluyordu. Avuçlarýna suyu dolduruyor yüzüne sürerken gözlüðünü hatýrlýyordu. Tabi bu arada camlar ýslanmýþ oluyordu. Onu kurulamak için ise ya gömleðinin ucunu yada atletini pantolonun içinden çýkartmasý gerekiyordu. Sonra da ýþýl ýþýl olan gözlüðünü itina ile yerine yerleþtirirdi. O aðýr çerçeveyi taþýmakta olan burnunun iki yanýnda çukurlar oluþmuþtu.

Teknoloji her konuda olduðu gibi bu konuda da ilerledi. Organik camlar, tel çerçeveler çýktý. Bir zamanlar Ahmet ile “dörtgöz” diye dalga geçen arkadaþlarý; dinlendirici gözlükler, güneþ gözlükleri takmaya baþladý. Sonra çerçeveler de atýldý; lensler, lazerli göz ameliyatlarý çýktý.

Yýllar ne çabukta geçti. Artýk Ahmet Bey’in “Biz seninle ayrýlmaz bir dörtlüyüz.” dediði gözlüðüne ihtiyacý yoktu. Ayaklarýnýn altýna aldý ve topuðuyla camlarý ezerken bir yandan da “Artýk sana ihtiyacým yok. Lanet þey.” Diye baðýrdý. Yýllardýr içinde biriktirdiði kini kustu.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Biz Seninle Ayrýlmaz Bir Dörtlüyüz
Gönderen: gönül sevinç / türkiye/Türkiye
13 Mayýs 2005
bu yazýyý sanýrým 4. okuyuþum týpký menekþenin aþkýna doyamadýðým gibi... ama ben tek yerine takýldým yazýnýn sonunda gözlükleri ezip kýrmasýna... eski dost düþman olurmu ne anýlar gizli o camlarda beni olsam saklardým




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayrýk Otu ile Menekþe"nin Aþký
Ayrýk Otu Ýle Menekþe Ayrýldý
Ayrýk Otu ile Menekþe"nin Mutluluðu
Çalýþ Aytekin Usta Çalýþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýstanbul - Kýrþehir Otobaný [Þiir]
Özledim Annem [Þiir]
Gel Kaðýt Kalem Dertleþelim [Þiir]
Býrak Beni Anne [Þiir]
Gelin, Kaynana - Kayýnbaba Geçimsizliðine Son [Deneme]
Köylüm [Deneme]
Karý - Koca Kavgasýna Son! [Deneme]
Eþinizin Kalbini Feth Edin [Deneme]
Müþteri Hizmetin En Ýyisine Layýktýr [Deneme]
Kuyruðun Önemi [Deneme]


Zeynep Küçük kimdir?

Okumayý ve yazmayý çok seviyorum. Sevdiklerim için zaman aramýyor, zaman üretiyorum. Bazen karanlýk geceleri aydýnlatýyor sevdiklerim. Bazen uykumu renklendiriyor. Bazen bir sözcük oluyor sevdiðim, Bazen de bitmiþ bir kalem. Bazen kýzgýn bir surat oluyor: "Çayým nerde kaldý?" diye baðýrýyor. Ama biz herþeye raðmen seviyoruz birbirimizi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazýda kendime ait birþeyler ararým. Özellikle; Ömer Seyfettin, Necip Fazýl, Doðan Cüceloðlu, Üstün Dökmen, Muhammet Bozdað, Halit Ertuðrul, Dr.Lynn Weiss, Ali Erkan Kavaklý, Hasan Yýlmaz


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Zeynep Küçük, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.