..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Konuþ ki seni göreyim. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ýnci Çiçekoðlu




20 Mart 2005
"Sen"in Sözlük Anlamý  
Ýnci Çiçekoðlu
Seninleyken hayat mayýn tarlasýnda en çok bombayý bulmaya çalýþýrken yenilmekten bile zevk almak gibi. Sýrf seni görebilmek için sabahýn köründe kalkýp hazýrlanmaya çalýþmak, karlý bir günde seni ansýzýn karþýmda görmek kadar heyecan verici. Her an, sende


:BGCI:

Sana dair, sana olan sevgime dair aklýmdan geçirdiðim her sözü kelimesi kelimesine bilmek zorunda mýsýn? Bazen kendimden bu yüzden þüphe ediyorum. Acaba muhabbet içinde konuþtuðunu sanan ama aslýnda içinden konuþan arkadaþýmýn aksine ben de aklýmda çevirdiklerimi seslendiriyor muyum? Gözlerinin en derin noktasýný bulup, en parlak yýldýzýný dýþarý çýkarmaya çalýþýrken “evet, iþte o an! Þu anda onu ne kadar sevdiðimi söylersem tüm kalbiyle hissedecektir” dediðim anda daha ben “ben seni çok seviyorum ama öyle böyle deðil” diye çýrpýnmaya baþlamadan sen ayný sözcüklerin yazýlý olduðu bir kaðýdý elime vermek zorunda mýsýn? Düþünüyorum da sen sadece kalbimde deðil, aklýmda, kanýmda, her hücremde olmalýsýn.
Seninleyken hayat mayýn tarlasýnda en çok bombayý bulmaya çalýþýrken yenilmekten bile zevk almak gibi. Sýrf seni görebilmek için sabahýn köründe kalkýp hazýrlanmaya çalýþmak, karlý bir günde seni ansýzýn karþýmda görmek kadar heyecan verici. Her an, sende benim için bulunan, özel olarak saklanmýþ , paketlenmiþ bir mutluluk var sanki. Sen hep mutsuzken mutlu, mutluyken daha çok mutlu olmam için cebinde bir þeker gibi sürprizler saklarsýn. Bir doðum günü tam bitmek üzereyken çýkýp gelirsin ya da eve gitmek için bindiðim otobüste senden ayrýlýyorum diye astýðým suratýmý güldürmek için otobüsün camýna “sana aþýðým” yazan bir kaðýt yapýþtýrýrsýn. Yanýmda oturan amca benimle birlikte okur yazýný ve bana bakýp gülümser. Sen otobüsün arkasýndan ýþýklara kadar koþarken karþýmda oturan bir baþka çift de senin adýmlarýný takip edebilmek için tuhaf þekillere girerler. Anlaþýlan kimi zaman sadece benim için deðil, hiç tanýmadýðýmýz insanlar için bile hayatý eðlendirici kýlabiliyorsun.
Ben bir sihirbaza aþýk olmuþum! Kýþýn karýnda, üþüyen ellerimi sýmsýcacýk yapabilen, ellerini tutmuþ, sessiz, sakin yolda yürürken bulutlarý bana, beni bulutlara yaklaþtýrana kadar beni havaya kaldýran ve bir sürü baloncuk yutmuþum gibi hýçkýra hýçkýra gülmemi saðlayan bir sihirbaz. Mor burunlu bir tavþan, marketin raflarýndaki bir çikolata..Eskiden yalnýzca farklý ruh hallerimizi birbirimize bulaþtýrýr, birbirimizden etkileniriz sanýyordum. Sen öfkelenip kimseyi yanýna almadýðýnda ben sessizce yanýna oturup öfkeleneceksek birlikte öfkelenelim, beni de yanýna al diye beklerdim. Sen bitmez tükenmez karýn aðrýlarýmda veya mide bulantýlarýmda bindiðimiz takside sýkýþýk trafiðe benden çok lanet okurdun. Zaman geçtikçe aramýzdaki baða bir çift dikiþ daha attýk sanki. Artýk esnemelerimiz bile birbirini takip ediyor ve beni eve býrakmaya yeltendiðin yolculuklarda yarýþmasýný bile yapabiliyoruz.
Bir Türkçe öðretmenim vardý bir zamanlar..Türkçe’yi matematik denklemleriyle anlatýrdý: “beþ artý beþ eþittir on”. Bazý þeyleri anlamanýn ve anlatmanýn en kolay yolunun bu denklemleri kullanmayý bilmek olduðunu söylerdi. Matematiði hep sevmiþimdir zaten, hele denklemleri “mucize eþittir aþk, aþk eþittir sen”i vermeye baþlayýnca daha da çok sevdim. Çözemediðim geometri sorularýný sana sormak için biriktirirken ya da senin nadiren de olsa çözmediðin sorularý çözerken ve çözdükten sonra nispet yaparken, öðrenciliðin verdiði tüm yetkilerde aramýzda hep matematik vardý. Matematik bizim çöpçatanýmýzdý! Düþünüyorum da baþka kaç kiþiye dersler aracýlýk etmiþtir ki, kaç kiþinin çok bilindik zorlu sýnav yollarý bizimki kadar bol dedikodulu, etüt arasý köftecide yarým ekmek köfteli geçmiþtir ki. Sýrf sevgimiz yüzünden ben galiba hiç büyüyemiyorum. Sýnavlar gelip geçse de, köftecinin yolu artýk arþýnladýðýmýz yollarýn tersinde kalsa da ve hatta ben artýk matematik derslerinden oldukça uzak kaldýysam da seninle hayatýn molalarýnda yapacak hep bir þeyimiz vardýr. Sen tavandaki bir resimdesindir ve ben uyumadan önce seni düþündükçe kendi kendime senin anlatamadýðýn masallarý yazýp anlatýyorumdur. O masallarýn kimsinde sen bir diþ perisi, ben bir su perisi diþi düþen çocuklara nilüfer kokulu hediyeler býrakýyoruzdur.
Hayat dediðin ciddi bir iþ bilmez miyim! Marifet dediðin ise yaþamak deðil, yaþamý mutlu kýlabilmek. O yüzden sensiz bir hayat düþünemiyorum ya.. “Sen”in sözlük anlamýný bildiðimden, hepsi bu yüzden.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: tebrikler
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
29 Aralýk 2005
Kutluyorum genç kalemi.Kendini, duygularýný böyle güzel anlatabilmek; kutlamaya deðer.....Devamýný dilerim..Sevgiyle kal...Kâmuran ESEN




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayçiçek Tarlasý
Yoldaþým Ol Gökyüzü
Soðuk Rüzgar

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yýldýzýn Hikayesi
Soyut Tablonun Renkleri
Küçüktük
Yollar Büyüdü
Fotoðraftaki Mutluluk
Göklerde Ýþlenen Suç
Güle Güle Anneanne
Oyun
Kahraman
Kahverengi Dikdörtgenim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Cennetin Ötesinde [Þiir]
Bir Rüya Ömür Boyu Sürer mi? [Öykü]
Ben Bir Pinokyoyum [Öykü]
Söz Etmeye Kýyamýyorum [Öykü]
Nerde Kaybolmuþum [Öykü]
Düþtü Bir Yaprak [Eleþtiri]
Yazýk Çocuklara! [Ýnceleme]


Ýnci Çiçekoðlu kimdir?

tek bir tarif vermek mümkün mü?

Etkilendiði Yazarlar:
Balzac Paulo Coelho


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýnci Çiçekoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.