..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bazen bir mýsra yaþamý deðiþtirir." -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ortamsal > Aylin Çiftçi




1 Nisan 2005
Burasýný Seviyorum  
Aylin Çiftçi
Ressam, beni fark etmiyor bile. Çizimlerine devam ediyor, kimsesizce!.. Sadece gökyüzündekiler deðil, suyun üstünde sallanan martýlar da tuvalin üzerine yansýma çabasýnda!..


:BEFE:
Az ilerde, taburesine tünemiþ ressam gözüme iliþiyor ilk olarak!.. Ressamý seviyorum. Niye mi? Bilmiyorum? Belki, duygularýmý fýrçasýnýn ucundan akýttýðý içindir. Belki de, an’ý yakalayabildiði içindir. Kim bilir, belki de, sevmek istediðim içindir!.. Beyaz saçlarý ve elinde þeffaflaþan kalemiyle tamamlýyor burasýný. Kalemi de seviyorum. Çünkü, ben burasýný seviyorum!..

Burasýný özlüyorum. Çok sýk gelemiyorum. Ama, burasýný çok sýk hayal ediyorum. Hayal etmeyi de seviyorum. Çünkü, ben burasýný seviyorum!..

Önümde uzanan deniz, bir sýrrý örtüyormuþ gibi kaplýyor burasýný. O sýrrý seviyorum!.. Yapraklarý konuþturan rüzgar ise büyük heyecanlar yaratýyor içimde. Elimdeki romanýn yapraklarýný da hýþýrdatýyor rüzgar. Rüzgarý da seviyorum. Çünkü, ben burasýný seviyorum!..

Ressam, beni fark etmiyor bile. Çizimlerine devam ediyor, kimsesizce!.. Sadece gökyüzündekiler deðil, suyun üstünde sallanan martýlar da tuvalin üzerine yansýma çabasýnda!.. Martýlarý seviyorum. Martýlara ek olarak iskeledeki güvercinler de süs oluyor burasýna. Güvercinleri de seviyorum. Çünkü, ben burasýný seviyorum.

Oturduðum bank nostaljinin son kýrýntýlarý olarak görüntüye katýlýyor. Nostaljik banký da seviyorum. Kýyýdaki balýkçýlar, bir yandan çaylarýný yudumluyorlar bir yandan da suyun içinde yiten oltalarýný tutuyorlar. Balýkçýlarý seviyorum. Sýr örtüsü denizin koynundan doldurduklarý sulara ev sahipliði yapan kýrmýzý kovalarý da yanlarýnda. Kýrmýzý kovalarý da seviyorum. Çünkü, ben burasýný seviyorum.

Balýkçýlarýn önünden büyük sayýlmayacak büyüklükte, bir gemi geçiyor balýkçýlarý selamlayarak. Geminin düdüðü bir uðultuyu çaðrýþtýrýyor. Gemiyi seviyorum. Suda sallanan martýlar öterek uçuþuyor ve geminin terkisine düþüyorlar. Güvercinler hiç oralý deðil, hala yem arýyorlar. Onlarýn yem arama çabalarýný da seviyorum. Çünkü, ben burasýný seviyorum.

Ressamýn önünden, el ele tutuþmuþ yaþlý bir çift geçiyor, yürümeye hasret adýmlarla. Yaþlý çiftleri seviyorum. Hemen onlarý aklýmda tutukluyorum. Yanýmda bir köpek duruyor. Bana bakýyor, bir þeyler isteyen gözlerle. Bana olan bakýþýný seviyorum onun, ama sadece bakýþlarýmda kalýyor sevgim, çaresizce. Benden istediði þeyi alamayýnca, kafasý eðik ve kýrgýn adýmlarla umut dolu yoluna devam ediyor. Ben hala onun bakýþlarýný seviyorum.

Az önce geçen geminin dalgalarýyla sallanan karþýdaki minik sandalda oturan iki adamý da tesadüfen görüyorum. Sandalda eski zamanlardan kalma bir radyo. Þarkýmý çalmýyor olsa da, nostalji sayýlabilecek türde olduðunu ritimlerinden yakaladýðým, çalan þarkýyý da seviyorum. Sarmaþýklarýn gölgesinde tavla oynayan iki adam, arada sýrada balýkçýlara takýlýyorlar. Hep beraber gülüyorlar. Onlarýn gülüþlerini seviyorum. Sandalýn bir adý da varmýþ. Onu da tesadüfen görüyorum, ‘Cesur.’ Bu adý da seviyorum. Çünkü, ben burasýný seviyorum!..

Az önce dalgalar yaratan gemi bir hayli ilerlemiþ. Ressam da çiziminin sonuna gelmeye baþlamýþ gibi gözüküyor!.. Þiþman bedeniyle, gözlüðünün üstünden bana doðru bakýyor. Belli ki gözlükler yakýn için. Oysa, uzaðý yakýn etmek için olmasýný isterdim. Ama olsun, onun gözlüðünü de seviyorum. Çünkü, ben burasýný seviyorum.

Romanýmýn arasýndan tarafýmca kurutulmuþ bir çiçeðin kýrýntýlarý düþüyor. Kuru ya da yaþ fark etmez, çiçekleri seviyorum. Balýkçýlarýn arkasýndan, annesiyle el ele tutuþmuþ küçük bir erkek çocuðu geçiyor. Serbest olan elinin serbestisine bir külah dondurma son vermiþ; Çikolatalý dondurma!.. Çikolatalý dondurmayý seviyorum. Çocuk, kafasýný balýkçýlarýn kovasýnýn içindekileri görmek istermiþçesine uzatmak istiyormuþ gibi davranýyor olsa da, elini tuttuðu annesinin refleksimsi karþý tavrý bunu engelliyor. Anneyi de seviyorum. Çünkü ben burasýný seviyorum!..

Ayaklarýmýn yanýnda bir kedi dolanýp duruyor. O da bana bakýyor, az önceki köpekle ayný niyetin arkasýndaki pencereden, sýðýnarak!... Ýstediðini bulamayacaðýna kýsa sürede kanaat getirmiþ olmalý ki, çabucak çekip gidiyor, küskünlüðün verdiði gururu da sýrtýna alarak. Çekip giden kediyi de seviyorum. Çünkü, ben burasýný seviyorum.

Güneþ, ne bunaltacak kadar sýcak, ne de yalancý kýþ güneþi kadar soðuk. Böyle güneþi seviyorum. Tipik bir ilkbahar havasý ve kiraz aðaçlarý yeþile dönmeye baþlýyor. Arkamda duran ve beni korumaya alan yeþil örtü, böcekleri ve çiçekleriyle, beni kan kýpýrdatan hayallere götürüyor. O hayalleri de seviyorum. Çünkü, ben burasýný seviyorum.

Önümden, adým ötesi hýza eriþmiþ adýmlarla genç bir çaycý geçiyor. Tepsisindeki çaylar etkilenmiyor, onun aceleciliðinden!.. Belli ki, aralarýnda uyum var. Uyumu seviyorum. Kaþýk sesleri duyulmaz oluyor, bardaklarla barýþmýþ olduklarýna yorumluyorum kaþýklarýn suskunluklarýný. Suskunluðu seviyorum. Az önceki çaycý çocuk, boþlarý alýyor dönüþ yolunda, balýkçýlardan. Çaycý çocuðu da seviyorum. Çünkü, ben burasýný seviyorum.

Ýçim, ýlýmanlýðýndan ýsýnmaya geçiyor hýzla. Baþýmý, farkýnda olmadan yanýmda duran yabancý bir erkeðin omzuna yaslamýþ olduðumu, fark edince, irkiliyorum birden!.. Görüyorum!.. Evet evet, görüyorum iþte!.. Yabancý sandýðým omzun sahibi olan erkek, sevgilimmiþ!.. Sevgilimi de seviyorum. Çünkü, ben burasýný seviyorum. Diyerek resim tamamlanýr ve dip not düþülür. “Burasýný Seviyorum.”

Aylin Çiftçi



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çoraplarým Hala Beyaz
Lütfen Gözlerimi Kapatmayýn
Kan Kurusu...
Ýyi Arkadaþlar 'Výz'ýldarlar
Benim Adým Aþk
Beyaz Gül
Bir Haftalýk Vitrin Aþký

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüzüme Bak [Deneme]
Tecavüz [Deneme]
Bu, Þimdilik 'Ben'im [Deneme]
Ruhum, Kendim ve Ben [Deneme]
Bana Yakýþmalýydý Gidiþim [Deneme]
Perdeler Yanýyor [Deneme]


Aylin Çiftçi kimdir?

Yazmak; maðaraya, aðaca, deriye, kumaþa, kaðýda ve bir büyüðümün tabiriyle "bilumum kutsal kitap" a. . . . Yazmak; sevgiliye, anneye, arkadaþa, kuþa, çiçeðe ve bazende "Allah'a". . . Kime? Neye? Niye? Nasýl? olduðuna aldýrmadan özgürce yazmak için buradayým. Eðer yazmak bir alfabe ise, daha ilk harfinde "A" diyerek yazýyordum ve "B"ye sýçrama özgürlüðümü kullanmak için buradayým iþte. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aylin Çiftçi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.