..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu hafifçe kenara itilecek bir roman deðil. Daha büyük bir þiddetle uzaða fýrlatýlmalýdýr. -Dorothy Parker
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Taþlama (Kinaye) > Demirhan Ocak




5 Þubat 2002
Kýna Yakýn  
Anamýn dediði gibi.....

Demirhan Ocak



:DICG:
Pearlharbor’da genç babalarý, dayýlarý, amcalarý sabah uykusunda öldüren, atom bombasýyla Hiroþima’da ana rahminde bebeleri sakat býrakan, doðmuþ olanlarý da daha ilk seviþmenin hazzýný almadan yakan modern yobazlar! kýçýnýza kýna yakýn...

Ýlk önce sokak ortasýnda kitaplarý sonra baþka bir dinden diye insanlarý fýrýnlarda yakan...Ausschwitz’te insanlarýn yaðýndan, etinden kalýp kalýp sabunlar yapan vahþi yobazlar! kýçýnýza kýna yakýn.

Demokrasi! adýna Vietnam köylerinde Nepalm bombasýyla çocuklarý yakan zihniyet, kominizm gelecek ananýzý belleyecek diye Kore’de kardeþi, kardeþe kýrdýran modern yobazlar! kýçýnýza kýna yakýn.

Filistin’de 82’de Sabra’da, Þatilla’da binlerce Filistinli kadýný, genç kýzlarý ve de daha yeni yürümeye yüz tutmuþ tay tay bebeleri bir gecede katleden ve ardýndan, suratlarýndaki pis bir gülümseme yerleþtirerek yaptýklarý basýn açýklamasýnda “ Bu Araplar birbirini boðazladý ben görmedim bilmiyorum” diyecek kadar vicdan sahibi olan kasaplar... Hitler gibi aþaðýlýk bir köpek tarafýndan sabun yapýlan kardeþlerinden utanmayan siz sözde faþizim maðduru faþist yobazlar! kýçýnýza kýna yakýn.

Dini istismar edip, Irak Ýran savaþýnda 1 milyon cana kýyan, gencecik bedenlerden canlý bombalar yaparak masum insanlarý, çocuklarý öldüren Ortadoðu'nun siz sakallý iblis kýlýklý yobazlar kýçýnýza kýna yakýn.

Yeþil renkli dolar için, Suudiler'i sanki Taliban’dan daha az þeriatçý gibi gösteren, Kuveyt emiri sanki Usama bin Ladin’den daha az terörist gibi gösteren siz kapkara yürekli dünya basýnýnýn yobazlarý! kýçýnýza kýna yakýn.

Düþman deðil, rakip rejime karþý Afganistan’da Taliban vahþisini besleyen CIA’nýn sivri zekalý yöneticileri, Filistinli göçmenleri birbirine kýrdýrmak için Hamas’ý kuran Mossad yetkilileri, lümpen Suudi’den Usame canavarýný yaratan siz gizli servisler, namý diðer dünya karýþtýrýcýsý yobazlar! kýçýnýza kýna yakýn.

New York’ta masum üç bin caný katleden siz insan postuna bürünmüþ þeytanlar, ve bu kadar masum insan öldü diye sokakta dans eden siz ortadoðunun örümcek kafalý embesilleri, 11 Eylül’den sonra haklý olarak matem tutan, aðlayanlarin, dini törenler düzenleyen insanlarýn yanýnda, TV’lerde 'ne olacak bu çaðdaþ insanlýðýn hali' diye oturumlar düzenleyen insancýklar... Peki siz insancýklar Yugoslavya'da, Irak’ta, Türkiye’de, Ruanda’da, Bolivya’da, Panama’da yüzbinlerce insan katledildiði zaman insanlýk aklýnýza gelmedi mi? Siz sözde kýçýmýn kenarý çaðdaþ! Avrupalý Yobazlar kýçýnýza kýna yakýn.

Ve gerçek savaþlarýn korkunç kokularý olabileceðini ve insanlarýn bombalardan önce umutsuzluktan ölebileceðini düþünmeyerek, savaþý hala bir yandan Hollywood yapýmý savaþ filmi gibi televizyon baþýnda kola çerez eþliðinde izleyen, bir yandan“Lan avrat bu görüntü yine bozuldu,çýk þu dama antene bakýver” diyecek kadar embesil olanlar, Her vurulan sivil hedeften sonra “valla, billa yanlýþlýk oldu' diyen generaller, bakanlar, baþkanlar, her savaþ baþýnda borsada tavan yapan silah fabrikalarýnýn hisse sahipleri kan emeci köpekler, oyuncak þeklinde mayýn üreten silah fabrikasýnýn iþçileri kýçýnýza kýna yakýn.

'Valla ben masumum' diyen, ama Halepçe'de insanlarý biyolojik bombalarla yakan Saddam yobazlarý kýçýnýza kýna yakýn.

Ha gayret lan! Tüm dünyanýn subjektif yobazlarý, Aç insanlara eðitim verme, gýda yardýmý yapma, sittim sene uðraþsalarda ödemeleri mümkün olmayan borçlarýný ve faizlerini silme yerine
Kapitalizm......
ve nice sittiri boktan izmler uðruna, her gün daha büyük bir hýrsla yakýn, yýkýn, bombalayýn da hep beraber görelim ebemizin örekesini... Sizde rahat,rahat kýçýnýza kýna yakýn

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yaksýnlar abicim....
Gönderen: bee_bee / Ýst
26 Mayýs 2004
Ýnsanlýk gittikçe daha mý mide bulandýrýcý oluyor bilmiyorum, ormana gidip hayvanlarýn arasýnda yaþayasým geliyor...bu kadar duyarlý olup asabi olmamak hatta delirmemek de mümkün deðil tabii...sevgi&saygý...bee

:: Yürekli insan elleine saðlik
Gönderen: Murat Karaaslan / Almayna/Duisburg
8 Nisan 2004
Dünyayi kana beleyen bu þer odaklarýný TV ekranlarýnda Hollywood yapýmý savaþ filmi izler gibi, sokakta, evde, fabrikada, okulda, hastanede katledilen sivilleri izleyen gözleri kör, kulaklarý saðýr, dilleri lal, duygulari yok edilmiþ ve dünyanin düzenini ellerinde tutan, binlerce yýlda yaptiklarini yirmi dört saate yerle bir edecek güce sahip iþci, köylü, memur... onlar da kina yaksinlar. Murat Karaaslan

:: Elinize Saglik
Gönderen: Sekip Can Gökalp / Aachen / Almanya
22 Haziran 2003
Öncelikle Almanya\'da almanca klavye kullandigim icin yoksun kaldigim tr karakterlerden dolayi özür dilerim. Okumanizi zorlastirmaz umarim. Ben de bir edebiyat sitesi ile alakali bir insan olarak yazinizin, anlayan biri tarafindan okundugunu size bir yorum yoluyla da olsa bildirmeyi görev bildim. Her neyse, kisacasi elinize saglik. Giydirme yeteneginiz parildiyor. Tarafsizligin gücü yazinizda ortaya cikmis. Cok basarili, bir de umursansa.. En azindan yazdiniz, artik bu fikirler elle tutulabiliyor. Bir gün firsatiniz olur da umarim, dünyaya haykirirsiniz bunlari. Sekip Can Gökalp




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anamýn Sihirli Adana Þalvarý
Bize Edebiyat Yapma Lan!
Okyanus
Caným Ýstiyooo...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ben Namuslu Bir Erkek Deðilim! [Öykü]
Bir kadýnýn el çantasýnýn anatomisi [Öykü]
Bak Postacý Geliyor Selam Veriyor... [Öykü]
Dandini dandini dastana [Öykü]
Tü Rtük Ýye [Öykü]
Truk Bakan [Öykü]
Olabülür [Öykü]
Yaylalar Yaylalar Sen Git de Aplan Gelsin [Öykü]
Yobaz! Arkadaþým [Öykü]
En Goddik [Öykü]


Demirhan Ocak kimdir?

Almanya'lý bir Asabi Veled

Etkilendiði Yazarlar:
Hangi birini anlatsam ki?


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Demirhan Ocak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.