..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgular görmezden gelindikleri için var olmaya son vermiyorlar. -Huxley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Nükhet Everi




8 Nisan 2005
Bu Gafýn Faturasýný Kim Ödeyecek?  
Nükhet Everi
Bu hafta köþemi, Kültür ve Turizm Bakaný tarafýndan suratýna telefon kapatýlma saygýsýzlýðý gösterilen, seçimle baþa gelmiþ ve turizmin lokomotifi binlerce rehberi temsil eden TUREB (Turist Rehberleri Birliði) baþkaný Þerif Yenen’e býrakýyorum. Lütf


:BGIG:
Bu hafta köþemi, Kültür ve Turizm Bakaný tarafýndan suratýna telefon kapatýlma saygýsýzlýðý gösterilen, seçimle baþa gelmiþ ve turizmin lokomotifi binlerce rehberi temsil eden TUREB (Turist Rehberleri Birliði) baþkaný Þerif Yenen’e býrakýyorum. Lütfen TUREB’in basýn duyurusunu elinizi vicdanýnýza koyarak sonuna kadar okuyun:

BU GAFIN FATURASINI KÝM ÖDEYECEK?

Türkiye'nin dört bir yanýndaki 9 bin profesyonel turist rehberi adýna Kültür ve Turizm Bakaný Atilla Koç'un, Rus turistlere yönelik 'gaf'ýný kýnayan Turist Rehberleri Birliði (TUREB) Baþkaný Þerif Yenen, sektörün gerçeklerinden bu kadar uzak kiþilerin yönettiði bu kurumun yanlýþ politikalarýný olabildiðince yüksek sesle kamuoyuna bir kez daha haykýrýyor.

"Þakacý zihniyetimin verdiði bir sözle bu hadise olmuþtur" diyen Bakan Koç'a seslenen TUREB Baþkaný Yenen, "Türk turizmi þakaya gelecek bir sektör deðildir. Türkiye'ye tatile gelmeye hazýrlanan yüz binlerce Rus turistin destinasyon deðiþtirmesinin faturasýný kim ödeyecek? Bakan mý, yoksa bizim gibi gönüllü turizm elçileri olan on binlerce turizm emekçisi mi?" diye sordu.

Bakanlýðýn yanlýþ politikalarýna artýk dur demenin vaktinin çoktan geldiðini söyleyen Yenen, turist rehberlerinin disiplin iþlerinden tutun, çalýþma koþullarýna kadar tüm yetkileri elinde bulunduran Kültür ve Turizm Bakanlýðý'nýn, sorumluluklarýný tam olarak yerine getiremediðinin de altýný çizdi. Yenen þöyle konuþtu:

“Bakanýn kendisi baþta olmak üzere üst düzey hiçbir Bakanlýk bürokratý turizm eðitimi almamýþ, turizm deneyimi yok, turizm vizyonu yok. Ama Bakanlýðýn tutumu biz her þeyi biliriz þeklinde. Bakanlýk sektör yokmuþ gibi davranýyor, Bakan her gün baþka gaf yapýyor, ülke turizmi milyonlarca dolar zarar görüyor. Bu gidiþle daha çok zarar ederiz. Hükümeti göreve çaðýrmak gerekiyor. Ülke turizmi ehil ellerde deðil.”

Bakanlýk koltuðuna oturur oturmaz, Ýstanbul'da ve Antalya'da yeni rehberlik kurslarý açan Bakan Atilla Koç'u eleþtiren TUREB Baþkaný Yenen, "Turizme yabancý, hayatýnda hiç rehber görmemiþ, turist rehberinin anlamýný bile bilmeyen Bakanlýk bürokratlarýnýn rehberlere ve örgütlerine danýþmadan rehberlerin geleceðine iliþkin kararlar alýyor olmasý da durumun çarpýklýðýný gösteriyor. Yýlda 3 gün çalýþtýrmak için veya daha ucuza hatta bedavaya çalýþtýrmak için daha fazla rehber yetiþtirilmesine seyirci kalýnamaz. Bugün kokart sahibi 9 bin rehberden sadece bini iþ bulabilirken, piyasaya yeni iþsiz rehberler yetiþtirilmek isteniyor. Turizmin gerçeklerinden bu kadar uzak kiþilerin yönettiði bu kurumun yanlýþ politikalarý dayanma sýnýrlarýmýzý zorluyor" dedi.

'Rus turist gafýnýn' bardaðý taþýran son damla olduðunu savunan Þerif Yenen, Bakan Koç'a turizmin ne kadar hassas bir sektör olduðunu hatýrlattý. Her türlü ekonomik, sosyal, politik geliþmeden ilk etkilenen sektörün turizm olduðunu vurgulayan profesyonel turist rehberleri, 20 milyon turist beklenen bir sezon öncesinde böyle bir gafýn ancak kendi kendimizi baltalamaktan baþka bir þey olamayacaðýný ifade etti.


Þerif Yenen
Turist rehberleri Birliði Yürütme Kurulu Baþkaný



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Hrant Dink!
Cnn Türk'e Yakýþmadý!
Güvercinime Güvercin Postasý
Türkiye Bu Mudur?
Okuduðunu Anlamak
Sen de Kardeþini Seç...
Ýmdat! Rtük Uyuyor Mu?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Cunda Adasý, Pateriça ve Paþam Cafe - 2 [Deneme]
Zaman Amazon Zamaný [Deneme]
Mardin'de Bir Akþamüstü [Deneme]
Asýrlýk Lezzet 'Konyalý' Artýk Baþkent'te [Deneme]
Avucumdaki Yürek [Deneme]
Halikarnas Balýkçýsý, Murathan Mungan, Turizm Haftasý ve Kel [Deneme]
Ýðde Aðacýna Güzelleme Ya da Cunda'nýn Kedileri [Deneme]
Açýkhava Akýl Hastanesi [Deneme]
'Hava Durumu' Deyince... [Deneme]
Gecikmiþ Bir Mektup... [Deneme]


Nükhet Everi kimdir?

Bozkýrlardýr gözleri. . .

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, Gabriel Garcia Marquez, F.G. Lorca, Hermann Hesse, Max Frisch, Paul Auster, Jean Paul Satre, Can Yücel, Özdemir Asaf, Edip Cansever, Cevat Þakir Kabaaðaçlý, Murathan Mungan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nükhet Everi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.