..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bir kitabýn kaderi okuyanýn zekasýna baðlýdýr." -Latin Atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Utku Kocak




11 Nisan 2005
Politikacýnýn El Kitabý © Bölüm 2 (Çeki Düzenler)  
(Kalkýnmanýn teorileri ve çeki düzen(ler).)

Utku Kocak


Politik görüþler, AB'ye girme isteði, dilenmek, atasözleri ve kullanýmlarý, lojman ve Mercedes fedakarlýklarý...Bir politikacýnýn yapmasý gerekenler devam ediyor... Bir serüvenin devamýdýr...


:BEID:
Politikacýnýn El Kitabý – Bölüm 2 ©
(Kalkýnmanýn teorileri ve çeki düzen(ler).)

Politik Görüþ

Bir politikacý olmadan önce politik görüþünüzü belirlemeniz gerekmektedir. Eðer yeni baþlayan biri iseniz, þu anda var olan bir görüþü tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Eðer dine yatkýn biri iseniz hemen kendinize camiye yakýn bir yerde ev tutmanýzý tavsiye ediyoruz. Bir imamla anlaþýp namaz kýlmayý öðrenin. Namazda oturmayý kalkmayý öðrenmeniz yeterli olacaktýr. Ýnþallah, mubarek, berhudar, bahtiyar gibi kelimeleri sýrayla öðrenip,politik görüþünüze yatýrýmlar yapýnýz. Eðer ben onu yapamam öðrenemem derseniz size daha kolay bir yolda gösterebiliriz. Size en yakýn olan Atatürk ile ilgili yere gidiniz ve hemen bir Atatürk rozeti alýnýz. O rozeti takmanýz size yetecektir. Hep onla gezin ve arada bir Atatürk’ten bir kaç özlü söz söyleyin. Yanlýþ olmamalarýna lütfen dikkat ediniz (Ýmkansýz ama!). Bu özlü sözlerin yeri ve zamaný önemli deðildir. Mesela bir otomotiv fabrikasý açmaya gittiðinizde, “Ne mutlu Türküm diyene!”, veya “Köylü milletin efendisidir!” diyebilirsiniz. Bir sakýncasý þu ana kadar görülmemiþtir. Eðer yeterli Atatürk’ten özlü söz bilmiyorsanýz acilen öðreniniz ve bir kaçta atasözü ezberleyebilirsiniz, atasözlerini daha sonra ayrýntýlý bir biçimde tekrar inceleyeceðiz.

ABye girme isteði

Her ne olursa olsun AB çökse bile Abye girme isteði devam etmelidir. Halkýmýz AB hedefine o kadar alýþtý ki bu amaçsýz politikacý olamaz, sizde zamanla alýþýrsýnýz. Politikacý dediðin AB’yi sevmeli ve saymalýdýr, hatta AB’nin bir dediðini iki etmemelidir. AB’ye ziyaretler yapmalý ve önemli iþler yapýyomuþ gibi görünmelidir. AB’li baþkanlarla veya politikacýlarla baklava yeniliyor olunsa bile arada bir önemli bir þey konuþuyormuþ gibi medyaya deðiþik mimikler göndermenizde fayda görüyoruz. Diðer politikacýlarýn sizi deli sanmasý muhtemel ama nasýl olsa eskilerden dolayý onlar buna alýþkýndýr, size birþey demiyeceklerdir.

Soru: Efenim biz manyak deðiliz ki, böyle þeyler yapalým! Neden böyle þeyler yapmamýz gerekli?

Evet, bu soru için size çok teþekkür ediyoruz. Bunu sizden istiyoruz çünkü halkýmýzýn derdi, daha çok neticeden çok haticedir. Hatice’niz güzel deðilse, hiç görücü gelmez ve Hatçe evde kalýr doðal olarak Siz halka birþey yapýyormuþ gibi gözüküceksiniz ki onlarda sizi öyle zannedecek. Yani Sülayman babamýzýn da dediði gibi “Olucaklar olucak gibiyse olmuþtur, olmayacaklar olmuyorsa, oluyomuþ gibi olmalýdýr…Deðilmi Nazmiye!Bilhakis!”

Dilenmek!

Ülkem için dilenirim, mentalitesiyle ülkeyi kalkýndýrmaya çalýþmalýsýnýz. Hemen önünüze gelen bir otobüs firmasýndan, otobüs istemek suretiyle iþe baþlayýnýz. Onlar doðal haliyle size maket bir otobüs hediye etmek suretiyle “Al çoluðunu, çocuðunu sevindir...” mesajý vereceklerdir. Sizde “Hemen çocuk bunla idare etsin, bunun gerçeðini verin bana.” þeklinde lafý koymalýsýnýz. Evet bir otobüs cepte eve dödükten sonra sýra geldi ülkeye okul yaptýrmaya. Ýþ adamlarýna “Ülkeye bikaç okul allah rýzasý için...” þeklinde yalvarmak suretiyle kendinizi acýndýrýnýz. “...abi bi maybac’ýný satta ülkeye bir okul yap be, allah rýzasý için be abi...” þeklinde devam ediniz. Onlarda size acýyýp, ülkeye ALLAH RIZASI ÝÇÝN birkaç okul yapacaklardýr. Ülkeyi böyle kalkýndýracaðýnýza adýmýz gibi eminiz. Bundan dolayý borsanýn tavan yapmasýný iþten bile görmüyoruz. Siz böyle devam edin birgün bizcede kalkýnacaðýz.

Ekonomi -(Bizi) Düzenler-i

Ekonomiye çeki düzen vermenin önemi çok büyüktür çeki düzenleyip bikaç medya kuruluþuna daðýttýktan sonra onlarý aleyhinize konuþturmak için düzenleyiniz. Ekonominizin devamlý iyiden iyiye gittiðini bu medya kuruluþlarýna söyletiniz. Halkýn acýndan öldüðü bir ortamda pek inandýrýcý gibi gözükmesede insanlar size inanýcaklar. Arada bi uyananlar olucaktýr elbet. Onlarýda Gelinim olur musun? Aha kaynanam delirdi. Gibi programlarla tekrar susturabilirsiniz. Bu programlarý izledikten sonra bu kiþilerin beyinleri saniye geçmeden tekrar sulanacaktýr. Hatta beyinde sel basmasý bile muhtemel bir olasýlýk. Ekonomiyi iyi göstermeniz, hatta hergün ayrý bir rekora koþmanýz, sizi daha fazla –çeki- düzen(li) bir insan yapsada, bir dahaki krize kadar iktidarda kalmanýzýn sýrrý burda saklýdýr.
Acýndan kývrananlarý merak etmeyin, nede olsa “Hangi düzen gelirse gelsin, düzülen hep ayný.”demiþler, onlar alýþkýndýr, onlara birþey olmaz.

Atasözleri ve Kullanýmlarý

Atasözleri öðrenip, ülkeyi kalkýndýrmanýz da önerilerimizden biridir. Ýnsanlara bir kaç atasözü söyleyip onlara akýllý olduðunuzu kanýylayabilirsiniz. Bu yöntem yýllardýr politikacýlarýmýz tarafýndan kullanýlsada, politikacýlarýmýzýn atasözü kýtlýðý nedeniyle hep baþarýsýzlýða uðramýþtýr. “Damlaya damlaya, seninki benden kara...” , “Sakla sapaný kuþ vurursun”, “Üzüm üzüme baka baka þarap oldu” gibi çeþitli örnekler, baþarýsýzlýðýmýzý ortaya koymaktadýr.

Lojman ve Mercedes Fedakarlýðý

Devletin teshis etmiþ olduðu Mercedesi hemen geri iade ediniz ve halka ne kadar ülkeyi seven bir insan olduðunuzu gösteriniz. Sonra tabi “Devletin karþýsýnda boynumuz kýldan incedir; sen geri al bu arabaný dediler...” diyerek arabanýzý geri alabilirsiniz. Milletvekili lojmanlarýný kapatýrmýþ gibi yapmanýzda da fayda görüyoruz. Siz böyle bir þey söylediðinizde, halk hemen sizin ülke çýkarlarý için, evinizden bile fedakarlýk yaptýðýnýzý düþünecektir. Böylelikle halkýn sevgisini daha çok kazanýp, bir dahaki seçimlere yatýrýmlar yapmýþ olucaksýnýz. Tabi sonunda evlerini býrakmak istemeyen diðer arkadaþlarýza suçu atýp evinizden de olmayacaksýnýz, bu da düþünüldü merak etmeyinýz.


Utku Koçak
10.04.2005



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýthal Bir Seçim Turu
Politikacýnýn El Kitabý © Bölüm 1 (Tüyolar)

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Vatanmýþ!
Rahatsýzsýnýz!
Sayýn Ýzedebiyat Yetkilileri, Hadi Artýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Orospu [Þiir]
Seller Mucizelerle Doludur [Þiir]
Hacýyatmazlar! [Þiir]
Dizi Hayatým, Hayatým Dizi [Þiir]
Ben O Kaldýrýmda Yürüyen Çocuk [Þiir]
Elif [Þiir]
Bir Yudum Suya Hasret Bir Kulun [Þiir]
Ýntihar [Þiir]
Türban Mýdýr? [Þiir]
Aptalým [Þiir]


Utku Kocak kimdir?

Ben bir garip yollarda dolanýrým Bir aþýk, Bir kaþýk, Ona buna sataþýrým, Ne uslama bilirim, Ne de puslanýrým, Açýk kapým ardýnda, Bazende dýþarda dolanýrým.

Etkilendiði Yazarlar:
Sir Alfred Mehran, Aziz Nesin, MEsut Soyadýnýunuttuðumyazar


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Utku Kocak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.