..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Gültekin BAYIR




18 Nisan 2005
Siz Hiç Bir Kat Yukarýda Öldünüz Mü?  
kötü günler

Gültekin BAYIR


Siz hiç birinin yanaðýný öperken hem dudaðýn hem de yanaðýn size ait olduðu hissine kapýldýnýz mý?


:CEJE:
Siz hiç kendinizden altý yaþ büyük, ve karþý cins olup bir kat yukarýnýzda öldünüz mü? Ýçinde neredeyse ellerinizle dokunabileceðiniz kadar týka basa acý dolu bir odadan sadece bir alt kata kadar kaçýp orada aklýnýz sýra eðlendiniz mi? Siz hiç kendi tükeniþinizin görgü tanýðý olup güçlü olmak zorunda kaldýnýz mý?

Siz hiç izinsiz futbol oynamaya kaçýp sonra yakalanýnca annenizden dayak yememek için ablanýz olup kendinizi korudunuz, kurtardýnýz mý? Bunu hiç yüzlerce kere tekrarladýnýz mý?

Sizin hiç, sizi hem yaðmurdan hem de mahallenin sizden güçlü, hatta kendisinden bile güçlü çocuklarýndan koruyabilen bir ablanýz oldu mu sizden altý yaþ büyük?

Sizin hiç anlamadýðýnýz, ona hep baðýrdýðýnýz, karþýlýksýz ve hesapsýz garantiler garantisi bir sevgiden alabildiðine þýmarýp azýttýðýnýz oldu mu?

Siz hiç size lazým olduðunda böbreðini ya da kanýnýn tamamýný salise düþünmeden verebilecek, ayný kan grubuna sahip, burnu sizinkiyle týpa týp ayný ve ayaklarý sizinkinden dört numara küçük ama týpa týp ayný olan bir bedeni uyurken gizlice seyrettiniz mi?

Siz hiç birinin yanaðýný öperken hem dudaðýn hem de yanaðýn size ait olduðu hissine kapýldýnýz mý?

Siz hiç iki bedenli oldunuz mu? Hem kadýn hem erkek oldunuz mu? Hem abla hem kardeþ oldunuz mu? Hem kýzýp, köpürüp, baðýrýp hem de bir köþede incindiniz mi usulca? Sizin hiç sizin yerinize gözünü bile kýrpmadan ölüme gidebilecek bir ablanýz oldu mu sizden altý yaþ büyük ?

Siz hiç kýrk derece ateþle yanarken alnýnýzdaki mendili kurutmamak için günlerce uyumayan ablanýza iyileþir iyileþmez kýzdýðýnýz oldu mu?

Sizin hiç sizin ve aðabeyinizin cesaretinin toplamýndan kat ve kat daha cesur bir ablanýz oldu mu?


Benim var...

Sizin ablanýz da 30 günde 25 kilo verdi mi? Ona tedavi için verdikleri zehirden, size bakmaya kýyamadýðýný adýnýz gibi bildiðiniz gözleri yuvalarýna saklandý mý? Saçlarý hatta kaþlarý hiç döküldü mü gözlerinizin önünde beþ on günün içinde? Siz acýsýný hissetmeyesiniz diye içini kemiren o lanet hafriyat benzeri melanetin sesini bastýracak tonda konuþtu mu sizinle? Siz hiç bir serum þiþesinden damara akan bir zehre bakýp þifa umdunuz mu?


Siz hiç kazanýlmasý neredeyse imkansýz bir savaþtan galip çýkan ablanýzý kucakladýnýz mý? Kilo almasýný saçlarýnýn çýkmasýný izlediniz mi? Elmacýk kemiklerinin yerini kamufle etmeye yüz tutan gamzelerinden öptünüz mü? Kazandýk deyip sessiz çýðlýklar attýnýz mý yorgun düþüp uyuya kalan bedenini izlerken sessizce?

Siz hiç muzaffer kumandan edasýyla bir hastane bahçesinden binlerce dertli insanýn arasýndan el ele geçtiniz mi kendinizden altý yaþ büyük ikinci bedeninizle? Tam eksilmiþliðin hezimetini yaþamak üzereyken birden ve sevinçle iki üç hatta bin beden kadar çok hissetiniz mi kendinizi?

Ben hissettim...

MR neticesi hoþ deðil, telefonlar edildi. Lanet bir savaþ yarýndan tezi yok yine baþlayacak. Ben ve saðlýklý olduðunda eziyeti mazur görmeyi alýþkanlýk edindiðim altý yaþ büyük ikinci bedenim büyük bir savaþa gireceðiz. Ýlk savaþýnda onu yalnýz býrakýþýmýn bin aþk yarasýna bedel aðýr yürek burkulmasýnýn geçmeyen izine yatýracaðým acýlarýmý. Üzerini kapatýp daðlayacaðým. Hapsolup kalacaklar içerde bu sefer. Cin fikirlik edip el yapýmý acýlara pratik mazeretlerle kaçmayacaðým bu sefer acýdan.

Yine baþaracak benden altý yaþ büyük ikinci bedenim. Yine çýkacak bu savaþtan alnýnýn akýyla. Baþaracak biliyorum. Baþarsýn istiyorum. Bu sefer o baþarýnýn zafer kutlamalarýnda deðil, cephede olmak istiyorum. Zira biliyorum ki artýk benden altý yaþ büyük ikinci bedenim olmadan ben bir hiçim.

Tamamýyla bedensizim...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Acil þifalar diliyorum
Gönderen: reyan yuksel / Ýstanbul/Türkiye
27 Kasým 2006
Bir ablayým. Üç kiþiden sýrayla 4,7 ve 10 yaþ büyüðüm. Bilmem onlar benim için hasta olsam böyle satýrlar yazar mýydý ama sizi okurken ona acil þifalar dilemekten baþka bir þey gelmedi elimden. Umarým yazýnýzý yazdýðýnýz zamandan sonra söylemekten hoþlanmayacaðýnýz zamanlar yaþamamýþsýnýzdýr. Saðlýcakla... rey'an yüksel

:: Aðla-ma!
Gönderen: Can Paçacý / Bursa/Türkiye
31 Aðustos 2005
Ne bir üst katým oldu, ne de bir alt katým. Tamam çok kat çýktým bazý zamanlar, sonra da bazen, çöktü... Kat-ý oldum hayata, katiyen aðlamadým... Ama bu yazý ve ona ait bu yorum üç noktayla bitmek zorunda "..."

:: Yaþanmasý Gerekenleri Yaþýyoruz...
Gönderen: Öznur Çetin / Muðla/Türkiye
22 Temmuz 2005
17 Mart 2001 ben o zaman öldüm... Benden 6 yaþ büyük aðabimi kaybettim, 8 yýl mücadele verdi Kanserdi, kurtaramadýk... umut doluydu, cývýl cývýldý,Bizlere son þakasýný yaptý bize haber vermeden gitti. Ablayým, benden 7 yaþ küçük kýz kardeþim var onun için her türlü fedakarlýðý gözümü kýrpmadan yaparým... Baþýmýzdaki bunca olumsuzluklara raðmen yaþamaya devam ediyoruz. ve yaþýyoruz da Yazýnýzý okurken çok aðladým... Allah þifa versin...

:: Hiç...
Gönderen: nadumyas / Ýstanbul/Türkiye
26 Nisan 2005
Hiç olmadý,abla olan benim, benden beþ yaþ küçük erkek kardeþim. Sanki son bir ay içinde her gün istemeden kurduðum, kurdukça üzüldüðüm,baþ kahramaný olur muyum diye düþündüðüm bir süreçti anlattýðýnýz...Ýçine girmeden, tahminler yürütülmesi bile kötü. Olsaydý, benim kardeþimde beþ yaþ büyük kendinden ikinci bir bedeni saracaktý üstüne. Sarardý, siz nasýl sardýysanýz o da sarardý. Ablaydýk çünkü...Hiç baþlamadan sönen bir kabus kývýlcýmý oldu bizimkisi...Þükür içimiz rahatladý. Size þifalar dilemek, sizden altý yaþ büyük bedeni sýrtlamak cesaret ve kudretinize bir nebze olsun güç vermek, yine alnýnýzýn akýyla çýkmanýzý dilemekten baþka birþey gelmiyor elimden. Ona üzülüyorum biraz da .Acýnýz, çabanýz, cesaretiniz bizlerle...Yolunuz þifa dolu olsun. Saygýlarýmla. ... bir iðne saplanýþý hançer gibi, göðsümden içeri… en zayýf yerimden ve çekiþleri içimdeki irini tek düþündüðüm bu… son kare zihnimde ki belki de, üç günden beri. V "anne!" "efendim kýzým" "hiçç öylesine aradým" ..... sesimin kötülüðü! üþütmekten… burukluðu!-mu? özlemekten uzaklýðý... aðlamýyorum, hýçkýrmýyorum, yalnýz da deðilim bak bu "ben", -içinde- "ben" ötme guguk kuþu duymasýn annem, bugün ölmeyeceðim. 14/04/2005 (15:42-bir þans daha diledim) Naile Duman Yaþar (Med-Cezir Bir Gün)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sahiden Var mýyým? Yoksa Bu Bir Ýhtiyaçtan Yanýlsama mý?
Öylesine
Karanlýðýn Küçük Kahverengi Lekeleri.
Yaþam Denilen Ve Kaç Bilinmeyeni Olduðu Bilinmeyen Denklem.
Sanýrým birden fazla ben varým !!!
Bu aralar ne mi yapýyorum ?
Arka Bahçemdeki Sesler Ve Gecenin Anlaþýlmaz Gizemi.

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Repertuar Çalýþmasý... Devam...
Repertuar Çalýþmasý...
Yapabileceðinin En Ýyisini Yapmamak...
Bilinç, Sanat, Mizah, Eleþtiri, Genel Kültür ve Vidanjörler
Bir ocak gecesinin kederinden arta kalanlar.
Mektup
Baþarýsýz Olmanýn Altýn Kuralý
Ýstikrarsýzlýkta Gösterilen Ýstikrar...
Bir iliþki baþlasýn için mi ?
Ýliþmek midir iliþki yoksa iliþki diye biþi zaten yok mudur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýki Hece [Þiir]
Þiirimsi. [Þiir]
Soru [Öykü]
Deðiþmeli [Öykü]
Koþma Süreyya ! [Eleþtiri]
Komplo Teorilerinin En Teorik Olaný. [Ýnceleme]
“Tanrý’nýn Eli” ve panik halinde üç beþ surat. [Ýnceleme]
Bir Garip Aþkýn Mektubu [Bilimsel]


Gültekin BAYIR kimdir?

Zaman daralýyordu, adeta demir sertliðindeki grimsi akþam karartýlarý etrafýmýzdaki yerlerini alýrken eksik olan metal seslerini bilinçaltýmýz tedarik etmekteydi. Aman tanrým buda mý olacaktý dedi Elophis. . .

Etkilendiði Yazarlar:
T-H-O-S-H-U-N


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gültekin BAYIR, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.