..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir kuþum; uçtum yuvadan... Artýk ben nerede, eve dönme isteði nerede?.. -Leyla ve Mecnun, Fuzuli
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Feray Korkmaz




2 Mayýs 2005
Bað-ý Ýrem'de Sevmek Seni...  
Feray Korkmaz
Sakýn bilme seni nasýl da sevdiðimi, benim ellerimde bile eskimesin ellerin. Kimse mükemmel deðil evet sende deðilsin...


:EJFG:
Gece gözlerine bir yýlgýn hayal gibi düþmüþüm. Keþke herkesin sevilme hakký olsaymýþ sevdiði o karþý yakadan. Ya da böylesi daha mý iyidir, insan sevip de sevilmeyince mi anlar ‘aþk yüce hüzün efendisidir’ diyebilmeyi. Olsun, senin gece gözlerin güzeldi ve yeterdi. Benimse hüzün bilgeliðime eriþmem gerekliydi. Ah bilsen: seni seviyorum derken hiç piþman olmamak ne güzel þeydir. Seni düþünmek için zaman ayýrmak, seni her saniye düþünüp hayata karýþtýrmaktan daha özeldir. Bilsen...

Ama bilme! O zaman bu aynadaki kaçamak gülüþlerim kaybolabilir. Kýskanýrým ve avaz avaz dillenir tüm içimde kalanlar. Sakýn bilme seni nasýl da sevdiðimi, benim ellerimde bile eskimesin ellerin. Kimse mükemmel deðil evet sende deðilsin. Yeter ki bunu gözlerimle görmeyim. Bilme ki umudum olsun her güne dair.

Bu ne gerçeðe yakýn oyundur böyle. Gülüþlerinin içinde týkanmýþ hýçkýrýk gibiyim. Bir su içsem geçecek gibi geliyor her þey. Bana gelme diye dua ederken, gelsen sanki her þey rahatlayacak. Aðýr aksak bir yürek teklemeden atmayý hatýrlayacak. Biliyorum, senin olacaðým var gücümle. Kendi zevahirinde görürsem gözlerimi, hep orada kalmak isteyeceðim. Sakýn bilme seni nasýl da sevdiðimi, sakýn bu yokluðuna alýþan gecelere karýþma varlýðýnla. Karýþýrsan, hayatýmýn anlamý olacaksýn. Karýþýrsan, bende kýyasýya aþka karýþacaðým. Sonra paslý gecelere dumanlar sarýlacak, cinsiyetsiz, kimliksiz bir yýðýn düþ, edepsizce peydahlanacak yüreðimde.

Ben seninle deðil, kendimle baþ edemem. Adýmdaki, gözümdeki bildiðim bütün ‘fer’ler, sevda sularýma deðdikçe parmaklarýn, o halkada teker teker sönerler. Aþk bu, gece gözlü hayalim! Bað-ý Ýrem de bile yeri varsa gerçekten, ben ancak o cennet bahçesinde korkusuzca severim seni...

Þimdi bilme seni nasýl da sevdiðimi ve bu Leyla itiraftan, hiç düþünmeden koru kendini!



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk YILMAZ / ,
25 Eylül 2010
Aptalca çok adým gördüm, lakin bu kadarýný görmek nasip olmamýþtý! Sevinmeli miyim? Adýna tecrübe demeli miyim?... Böyle bir yüreðin üstüne hangi ses tonu, hangi keskin bakýþ, hangi sessiz kaçýþ sahibi basabilir?... Dünyaaaaa! Bunu da mý yaptýn?

:: Delilik
Gönderen: irem namlý / Ýzmir/Türkiye
24 Temmuz 2005
Biliyorsun her zaman yürek kanatýr sevmek.. Korkmadan söylemenin tadýna varmadan önce piþmanlýðý düþünmez insan.. Yalnýz bu sefer diyeceðim ki o adama; "Sakýn bir þey yapma bana.. Kalbim çarpacak, nefesler bulamayacaðým bir süre hayatýma. Yalnýz aný katma bana olur mu.. Hatýrlattýkça üzeceðin þeyler yapma... " teþekkürler feray. Yazmaya devam et lütfen

:: ACABA HAYALDEN MÝ ÝBARET ÝDÝ...!
Gönderen: harun küpeli / Gaziantep/Türkiye
4 Mayýs 2005
ACABA HAYALDEN MÝ ÝBARET ÝDÝ OKUDUÐUM DENEME BENÝ KENDÝME GETÝREN CAFECÝNÝN SESÝ ÝLE ÝRKÝLDÝÐÝM DE ANLADIM GERÇEK OLDUÐUNU CAFECÝ SES VERDÝ ARKADAÞLAR CAFE ERKEN KAPANIYOR DÝYE.BÝRDEN SÝNÝRLENDÝM AKABÝN DE DE SEVÝNDÝM NEFES ALMAK NE KADAR GÜZEL ÞEYMÝÞ SEVÝNDÝM BUNU ANLADIM YAZININ ETKÝSÝNDEN AYILDIM SÝNÝRLENDÝM.SONRA ÞÜKÜR DEDÝM YEGANE DOST ÝDÝ BUNUN YAZARI BÖYLE BÝRÝSÝNÝN BANA DOST DEDÝÐÝ AKLIMA GELEREK GÜLDÜM VE OKSÝJEN YERÝNE FERFERÝYÝ GÜZELLÝK ADINA ÝSE Bað-ý Ýremi seçtim sayende

:: Duygular mý
Gönderen: Murat M. UÐURLU / Ýstanbul/Türkiye
4 Mayýs 2005
Duygular mý insaný yaþatan, ardý sýra sürükleyen, yoksa olaylar, kiþiler ve sonuçlar mý? Duygu nerde baþlar, akýl nerede... ve nerede biterler?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Deðildim Giden
Hoþça Kal Ne Demekti?
Selamýn Yoktur Bende
Neden Çekip Gider ki Ýnsan?
Kal Benimle Sevgili
Nevresim Çiçekleri
Islak Mektuplar
Ruhsal Labirentimde Kayboluyorum
Sende Bedeni Cahil Eden Bir Þey Var
Cam Kýrýklarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ben Seni Boþ Anýmda Sevmedim [Þiir]
Her Þeyim Ol Ama Özlenen Olma [Þiir]
Ferfecir [Þiir]
Sesin Yok Artýk [Þiir]
Yarama Tuzdur Deniz [Þiir]
Takvimsiz Ýklimler [Þiir]
Sepya Adýmlar [Þiir]
Tarifi Olmayan Elâm Ýçin... [Þiir]
Yüzünün Beti Benzi Düþmüþ Sazým Üstüne [Þiir]
Hayta Köprüsü [Þiir]


Feray Korkmaz kimdir?

Kelimeler düþüyor ellerimden. Anlatmayý beceremeyen, anlaþýlmayý beklemeyen þiirler yazýyor. Ýçimde küçücük bir sýðýnak buluyorum da, sýðýnamayacak kadar büyüdüðümü öðreniyorum. Ýnsanýn, bir gün kendi açýklarýný ortalýða salývermesi ne kadar acý. Kendi acýlarýmla yüzleþiyorum. Öyle anlarla çarpýþýyor ki ruhum, hani o an aynaya gidip baksam, ömrümün baharýnda saçlarýmý bembeyaz bulacaðým, gözlerimin ýþýksýz kahveleri minicik kalacak ve ellerimden düþürdüðüm kelimelerin ne anlama geldiðini o zaman anlayacaðým. Çok geç olacak. . .

Etkilendiði Yazarlar:
her insan baþka bir dünya ise ve bazý dünyalarýn içinde kendi gezegeninizin atmosferiyle karþýlaþýyorsanýz etki alanýnýza hoþgeldiniz demektir!


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Feray Korkmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.