..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm insanlýk bir tutkudur; tutku olmadan din, tarih, romanlar, sanat, hepsi etkisiz olurdu. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > BÝNNUR EDÝSAN




16 Mayýs 2005
Büyüdüm  
BÝNNUR EDÝSAN
Sesimi duyurmak için baðýrmak yerine, küçük harflerle konuþmanýn ruhumu rahatlattýðý bir dönemdeyim.Geçici bir büyümüþlük halimidir nedir bilemiyorum ama en azýndan bu sýralar büyüdüðümü hissediyorum.


:CGBA:
Büyüdüm!


Büyüdüm artýk…


Sesimi duyurmak için baðýrmak yerine, küçük harflerle konuþmanýn ruhumu rahatlattýðý bir dönemdeyim.Geçici bir büyümüþlük halimidir nedir bilemiyorum ama en azýndan bu sýralar büyüdüðümü hissediyorum.
Mesela artýk, masaya indirdiðim yumruðun çýkardýðý sesten çok elimin acýsý için kývranýyorum ne salaðým diye diye (Niye masaya yumruk indirilir ki?)
Yüzlerce kere sigarayý býrakacaðým diye yattýðým gecelerin sabahýnda, elimde duran zehre sevgiyle bakarken bulurdum gözlerimi.Ohh, þöyle bir fincan hazýr kahveyle ne de güzel gidersin sen þimdi, diye konuþa konuþa mutfaða koþardým; arkamdan, yine baþaramadýn, diyen caným annemin sesine kulaklarýmý kapatýrken…Sigarayý býraktým!
Büyüdüm…Sigarayý ablalarýn, aðabeylerin, teyzelerin, amcalarýn elinde görüp, büyüyünce ben de içeceðim, diye hayaller kurmadým ama çatal çatal olan sesimin kulak týrmalamasýný da duyamayacak kadar çocukmuþum demek ki…Eðer bir meslek seçtiysen ve o meslek sesinle doðrudan ilgiliyse, biraz aklýný baþýna devþirir insan yahu!
Mehpare Hocamýn, son derste kayda aldýðý sesimi defalarca bana dinletirken, duyuyor musun çatallaþmayý bu iþi yapmak istiyorsan býrakmalýsýn sigarayý dediði gün, o güne kadar tüm hocalarýndan övgüler alan çocuk Binnur için , þýmaramayacaðý kadar ciddi bir konuydu.
‘Nodül olabilir sende…Seninle daha önce de sigara konusunda konuþmuþtuk deðil mi?’
‘Hayýr hocam yok dedi doktorum…’
‘Git bir daha baktýr, kaç tane sigara içiyorsun günde?’
‘Çok deðil artýk hocam…’( sesim kýsýlýr korkudan)
‘Anlamadým, kaç tane dediiiiiiiiiiiiiiiiiiin?’ (baðýrýr ve devam eder) ‘Þu gürültü gibi çýkan sese bak! Kapatýn televizyonun derim ben bu sesi duysam…’ ( Aþaðýlama devam ediyor ve hatta daha neler neler deniliyor.)
‘Oku bakalým þu haber metnini!’
‘Peki hocam.’
Birinci satýr biter soluk almaya hazýrlanýrken, diyaframdan soluk almak filan unutulmuþtur bile…
‘Baðýrmadan oku!’
Dikkat daðýlýr gideeeeeeeeeer.
‘Peki hocam.’
‘Býrak þimdi o haber metnini, þu metne devam et.’
Ölmek istiyorrrrrrrrrruuuuuuuuuuuuuuuuuum.
Okunur ikinci metinde.
Konuþur, konuþur, konuþur….Caným Hocam nasýl da sinirlendi.
Ýþte o ders bittiði an; ben birden büyüdüm:)
Sigarayý býraktým, o da beni pek seviyor deðilmiþ hani, yapýþmadý ille de býrakma beni demedi vallahi! .Sabah kahvemin tadý, bir ayrý güzeldi.
Tavsiye edilir.
Hadi hep beraber büyüyelim:)

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: BÜYÜMÜMEK MÝ? ACABA
Gönderen: harun küpeli / Gaziantep/Türkiye
20 Mayýs 2005
Binnur acabaa tek nedenin iþ olduðu için mi büyüdüm bugüne kadar bu iþle hayatýný daim ettirdiðini ve bu iþe devam edeceðini hesabýný yapmazken bugün mü büyüdün yok yok sen bugün büyümedin senin kalbine isabet eden aþkla bugün dünyaya geldin ve bütün zararlý ve zararsýz alýþkanlýklarý bir daha bir daha ve binlerce bir daha aþkýnla onayladýn.Bunu söylerken içim kayýyor ama söylemem de gerek hadi aþkýný kayýp etsen doðduðun gün aslýnda senin ölüm günün olsa sabahlarý beklermiydin yine bir fincan kahve ve çatallý bir sesle metni okumak için stüdyoya koþmayý hayýr çünkü sabahlar geceden geceler ise sabahtan olurdu.Onun için dostum inþallah doðduðun gün gibi büyür ve adý belli olan nesneleri aþkýnla bir kez daha onaylarsýn tertemiz sesin baþka geliyor bugün amin deyiþin bile çok farklý adýn gibi nurlu sesin :-))) ohh ohh iyi yapmýþsýn yaa sigarayý býrakmakla ben mi sesim mi ben þanslýyým çünkü ne doðumlar gerçekleþiyor ben de ne de mesleðimin gerektirdiði bir ses tonu olmasý yani ben mezarý çoktan eþtim hani derler ya ''BEN BÝR ÖLECEÐÝM GÜNÜ BÝLMÝYORUM'' diye o hesap iþte kardeþ senin adýna seninle sevinçim eþ deðer.

:: Giriþ
Gönderen: Murat M. UÐURLU / Ýstanbul/Türkiye
20 Mayýs 2005
Giriþ için kullandýðýnýz ifadeler hem içten, hem dokunaklý hem de oldukça edebi güzellikte. Ayný minval yazmayý denemelisiniz. Çok güzel, þýrýl þýrýl akan bir dil yakalamanýz olasý. Esenlikle, esintilere.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Tatlý Huzur
Yeni Bir Yýl
Annem
Yaþamak.
Aldanýþlar
Kapý
Mevsim Kýþ Olunca
Hafýza Kaybý
Yazmak ve Yaþamak
Hayatý Kolaylaþtýrmak

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý
Silmedim, beyaza boyadým
Ýþ Yeri Kurallarý!
Anlatýyor Gibiydim
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Gidiyor Bu Þehirden
Yokluðun Bir Ýç Deniz
Çapkýn Erkek (Kadýn)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.