..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin bulunmadýðý yerde us da arama. -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > sýla havva þahin




26 Mayýs 2005
Anne Çocukluðum Nerede Kaldý?!  
çocukluðumu istiyorum gençliðimin yaþlanmýþlýðýnda

sýla havva þahin


Büyüdüm istemeden gençliðime! Oysa sadece kalemle kâðýt arasýnda satýrlar dolusu dünyalar kurup yeni yaþlar, yeni yaþamlar armaðan edecektim daha yýllanmýþlýðýma. Çocukluðuma sahip çýkmayý unuttum anne!


:BCEG:
Neden büyüdüm ki anne? Neden yýllarýn sezdirmeden çocuk haklarýmý elimden almasýna göz yumdum, neden? Oysa daha fazla uçurtma yarýþtýrmak istiyordum ben martý kanatlarýyla! Oysa daha birçok zaman, nota bozuðu þarkýlar söylemek istiyordu aðzým dünyaya. Oysa anne, daha doymamýþtým ben babamýn avcuna dokunup haykýrýþlarla aldýðým pembe pamuk þekerlerinin tadýna. Nasýl oldu da masum gülücüklü öykülerden konuþurken dalgalarla, köpüklü akýntýsýnda trajediler yarattým insanlarýn? Ellerimin en özenli kutsallýðýyla kumdan kalelerimi kurban ederken tuzunu mavisine katan suya, nasýl oldu da kiremit kýzýlý odalarýn yýkýlasý duvarlarýnda yalnýzlýðýma kendi gözyaþlarýmý armaðan etmeye baþladým? Anne ben ne zaman mavi gözlü, sarý saçlý porselen bir bebeðin yýrtýlan elbisesine aðlamayý reddettim tecrübe(!)lerimle? Ve ne zaman kýpkýrmýzý elma þekerinin sarý çýkan elmasýna hýrçýnlaþan küçük kýz büyümeye adadý kendini? Nerede çaldýlar çocukluðumu usul usul ve hayatýn o sonsuz karmaþasýna kattýlar apansýz? Yaðmur yaðýnca yaþam alýþkanlýðý bir güvensizlikle çýðlýklar atan bu çocukluktan artan yaným hangi yaþlý ruhlar büyücüsünün acýmasýz iksirinden içti anne? Hangi zayýflýkta harflerimi bu sahte dünyanýn geleneksel maskeli balolarýndaki zavallý insanlar için can yanmalarý rengindeki sayfalara dökmeye baþladým?
Büyüdüm istemeden gençliðime! Oysa sadece kalemle kâðýt arasýnda satýrlar dolusu dünyalar kurup yeni yaþlar, yeni yaþamlar armaðan edecektim daha yýllanmýþlýðýma. Çocukluðuma sahip çýkmayý unuttum anne! Anlamadýðým onlarca dünya dili arasýndan birini seçip, sol anahtarýnýn saðýna dizili izler eþliðinde tüm geceler boyunca aðlamak nedir biliyorum artýk. Birkaç gurbet yýlý süren umarsýz yaþantýmý, insanlarýný býrak; sokaklarýný bile tanýmadýðým bir þehirde yaðmura gebe bir gökyüzünün altýnda “ah deli yüreðim! Gel artýk uslandýr beni!” diyerek haykýrmak nedir Livaneli’ye biliyorum, ne yazýk… Canýmý ölümlere büyüteceðim yaþlara çevirdim yüzümü anne! Korkutuyor beni çocukluðumdan sonra bir de yaþamla düþeceðim ayrýlýk! Dua et bana anne! Yaþam daha sýký sarýlsýn yüreðime ve öyle balýkçý aðlarýndaki tuz kokusu gibi iþlesin tenime. Parmaklarýmýn arasýndaki kalemim kadar sabýrsýz, dilimin ucundaki kelimelerim kadar kifayetsiz ve elimin altýnda satýr satýr kayan yaprak kadar doyumsuz bir yaþamýn eteklerinden son yaþlarýmý topluyorum anne. Belki bu yüzden çocuk olmaya olan özlemimi ifadesi mümkün olmayan kaygýlara dönüþtüren beklentisizliðim.
Sahile inince en beyaz deniz kabuklarýný seçip, elerime büyük, umutlarýma küçük gelen ceplerime doldurduðum gibi; yaþamýmýn en güzel yýllarýný çocukluðuma ekleyip yeni bir yaþam seçmek istiyorum anne! Umutlarým, umut etmeye korktuklarým ve hafýza kaybýna karýþtýrdýðým can kýrýklýklarýmla bir gemiye binip koþmak istiyorum mutluluk adasýna. Ya da; çocukluðuma!..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: merhaba....
Gönderen: seyfi çelikkaya / Yozgat/Türk ve Caicos Adalarý
3 Haziran 2005
selam sevgili þahin.. özlemi ve hasretliði, annene yönelttiðin nerede? sorusu ile dile getirirken, yanýt alamadýðýn beklentilerine isyan bayraðýný açmýþsýn. yüreðine saðlýk. annene sorduðun yanýtý da orada, yani yüreðinde.. sevgi ve saygýlarýmla.. seyfi




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Umut Etmek
Sevgiliyle Siyah ve Beyaza Karýþmak
Hayata Ýthaf Olunur!..
Yaþam Hangi Dilde Güzellik Demekti?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sonsuz Huzur [Þiir]


sýla havva þahin kimdir?

þanýný haketmiþ yazarlarý okuduktan sonra "acaba" demeye baþladým. "acaba ben yazmalý mýyým? yoksa yazýlarýmla sadece fazladan yer mi kaplýyorum?". . . soru sorarken bile kelimelerle öyle bir harmoni yaratýyorsun ki, küçük kýrmýzý ayakkabýlý bir kýz tüm hevesiyle dans pistinin ortasýnda kendi etrafýnda hayatýn basýný döndürmek için donup duruyor gibi geliyor. öyle ki benim basým belki ondan daha çok donuyor. ve ben ne zaman yazýnýn büyüsüne asýk olduðumu farkettiysem, o zaman aþkým için birþeyler yapmalýyým deyip kaleme sarýldým. ufacýktý ellerim oysa. kalemin en ufaðý bile hep taþardý avuçlarýmdan. . . ama durmadan yazardým. ve bir sure sonra yazmadýðým anlarda ruhumun beni terketmek istediðini anladým. yazmayýnca hiç oluyordum çünkü. ve anladý ki ruh sevmiyordu hiç olanlarý. o yüzden yazý kýsa bir zaman için yapýlacak bir þey deðil. bu gerçekten bir hastalýktýr bence. nasýl bir anestezidir bu bilmiyorum. bazý geceler yazamadýðým için uyuyamayýp, kaðýttan kaleme bir randevu kopardýktan sonra saniyelerle kýsýtlý bir zaman diliminde uykuya teslim olduðumu bilirim. belki de biz insanlar yada yaza(n)lar sadece bir köprüyüz kalem ve kaðýt sevisi arasýnda. . . bir neþter darbesi demek gerekirse yazmaya, ruhu kanatmýyor. gariptir, acý çeken binlerce yeni duyguyla durmadan yamaladýðýmýz paramparça ruhumuzun siyah mürekkep kokulu kanýna þeffaf bir darbe atýyor. . . sýla havva þahin benizapla@yahoo. com

Etkilendiði Yazarlar:
etkileyebilenler


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © sýla havva þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.