..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyanýn her tarafýndan öðretmenler insan topluluðunun en fedakâr ve muhterem unsurlarýdýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Zeynep Küçük




27 Mayýs 2005
Ayrýk Otu ile Menekþe"nin Mutluluðu  
Zeynep Küçük

Zeynep Küçük


Ayrýk Otu sevdiðini düþünmüþ. Bu soðuk havada yalnýz býraktýðý sevdiðini… Sevgisi ile ýsýtamadýðý sevgilisini… Yersiz kýskançlýklarla üzdüðü sevgilisini… Þimdi ne çok istermiþ sevdiðinin yanýnda olmayý, bedeninin sýcaklýðý ile ýsýtabilme


:BGJF:
Ah ayrýlýk... Severken ayrýlmak, ayrý iken sevmek… Acýlarýn en büyüðü imiþ. Her iki gönülde birbirini seviyor fakat Ayrýk Otu gururuna yediremediði için özür dilemiyor, Menekþe ise gururu kýrýldýðý için Ayrýk Otu’nu baðýþlamýyormuþ. Þimdi Her ikisi de ayrýlýk acýsý ile eriyor, kuruyorlarmýþ.
Menekþe hayata küsmüþ. Ne yer içer, ne konuþur gülermiþ.
Ayrýk Otu ise ilk zamanlar kýzmýþ, baðýrmýþ, çaðýrmýþ, bahçe sakinlerini suçlamýþ:
- Eþekler... Domuzlar... Çalýlar… Dikenler... Allah hepinizin belasýný versin. Bizi siz ayýrdýnýz. Sevgimizi kýskandýnýz… diye hakaretler etmiþ, etrafýna kin kusmuþ. Sonra o da Menekþe gibi derdini içine atmýþ, susmuþ.
Ayrýlýklarýnýn üzerinden günler, aylar geçmiþ. Kýþ gelmiþ, kar yaðmýþ. Tüm bahçe karlar altýnda kalmýþ. Böcekler topraðýn altýna girmiþ. Kýþ uykusuna yatmýþ. Çiçeklerde dallarýný topraðýn altýna çekmiþ.
Ayrýk Otu sevdiðini düþünmüþ. Bu soðuk havada yalnýz býraktýðý sevdiðini… Sevgisi ile ýsýtamadýðý sevdiðini… Yersiz kýskançlýklarla üzdüðü sevgilisini… Þimdi ne çok istermiþ sevdiðinin yanýnda olmayý, bedeninin sýcaklýðý ile ýsýtabilmeyi, teninin kokusunu duyabilmeyi…
Soðuk kýþ günleri özlemle, hasretle, çile ile geçmiþ. Bahar gelmiþ. Güneþ sýcacýk kollarý ile sarýlmýþ. Koyunlar kuzulamýþ. Leylekler gelmiþ, köþkün duvarýna yuva yapmýþ. Kuþlar baharý kutlamýþ. Yaylalar yeþillenmiþ. Kýrlarda sarý sarý çiðdemler açmýþ. Böyü, böcek bir bahar temizliðidir baþlamýþ. Aðaçlar meyveye durmuþ. O soðuk hava gitmiþ yerine ýlýk ýlýk esen, ruhlarý okþayan bir hava gelmiþ.
Köþkün bahçesindeki çiçeklerde yataklarýndan kalkýp dýþarý çýkmaya baþlamýþ. Uyanmayan bir tek çiçek varmýþ o da Menekþe imiþ. Artýk yaþamak istemiyormuþ. Ne gülen güneþ, ne ýsýnan toprak Menekþe’yi uyandýrmaya yetmemiþ. Onu hayata baðlayan hiçbir tat kalmamýþ. Bu üzücü duruma daha fazla dayanamayan bir çekirge gelmiþ ve Ayrýk Otu’na Menekþe’nin halini anlatmýþ.
Ayrýk Otu kahýr olmuþ. Ama o da üzüntüsünden bir kýþ boyu ölmemiþ mi? Ne dalý yapraðý, ne kökü topraðý kalmýþ. Bir tek yüreði kalmýþ. Ayrýk Otu aðlamaya baþlamýþ. Bir yandan aðlamýþ bir yandan söylemiþ:
- Özür dilerim Menekþe!.. Beni affet!.. Ben seni çok seviyorum!.. Ne olur beni baðýþla!.. Ne olursun ölme!.. Senin yokluðuna dayanamam!.. Sensiz yaþayamam!.. Ne olur affet!.. Affet!.. diye inlemiþ.
Bu acýklý konuþma tüm bahçe sakinlerinin gözlerini sulandýrmýþ. Bu konuþmayý yukardan dinleyen bulutlarda çok duygulanmýþ. Bulutlar da aðlamaya baþlamýþ. Bulutlar öyle aðlamýþ öyle aðlamýþ ki bahçede seller sular gitmiþ. Bahçede buluþan bulutlarýn göz yaþlarý almýþ Ayrýk Otu’nun yüreðini Menekþe’nin yanýna götürmüþ:
- Menekþe, biz affettik sen de affet demiþ.
Menekþe, göz yaþlarý içimde mýrýldanmýþ:
- Hangi canlý sevdiðini affetmez?.. Hangi yürek sevgiyi reddeder?.. Ben de seni seviyorum Ayrýk Otu, demiþ ve sevdiðinin yüreðine sýkýca sarýlmýþ.
Bu sevdalýlarý bir daha hiçbir güç ayýramamýþ. Sevgilerinin kokusu tüm bahçeyi sarmýþ. Köþk sahibi bahçede dolaþýrken burnuna harika bir koku gelmiþ. “Bu ne kokusu acaba” demiþ. Ayrýk Otu ile Menekþe baðýrmýþ “MUTLULUK”

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: beklediðime deðdi...
Gönderen: gönül sevinç / türkiye/Türkiye
3 Haziran 2005
aþk...canlýlarý ayakta tutan en yüce duygu...ayrýk otu ve menekþenin aþkýna bu kadar güzel bir final hazýrladýðýn,yorumlarý önemseyerek öyküyü devam ettirdiðin içinde ayrýca teþekkür ederim Zeynep.öykün içimi açtý mutlu etti beni.kahvaltý saatinde çayýmýn yanýnda ayrý bir tat býraktý damaðýmda. yazýlarýnýn devamýný diliyorum. eline kalemine yüreðine ve duygularýna saðlýk arkadaþým.saðlýcakla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayrýk Otu ile Menekþe"nin Aþký
Ayrýk Otu Ýle Menekþe Ayrýldý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çalýþ Aytekin Usta Çalýþ
Biz Seninle Ayrýlmaz Bir Dörtlüyüz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýstanbul - Kýrþehir Otobaný [Þiir]
Özledim Annem [Þiir]
Gel Kaðýt Kalem Dertleþelim [Þiir]
Býrak Beni Anne [Þiir]
Gelin, Kaynana - Kayýnbaba Geçimsizliðine Son [Deneme]
Köylüm [Deneme]
Karý - Koca Kavgasýna Son! [Deneme]
Eþinizin Kalbini Feth Edin [Deneme]
Müþteri Hizmetin En Ýyisine Layýktýr [Deneme]
Kuyruðun Önemi [Deneme]


Zeynep Küçük kimdir?

Okumayý ve yazmayý çok seviyorum. Sevdiklerim için zaman aramýyor, zaman üretiyorum. Bazen karanlýk geceleri aydýnlatýyor sevdiklerim. Bazen uykumu renklendiriyor. Bazen bir sözcük oluyor sevdiðim, Bazen de bitmiþ bir kalem. Bazen kýzgýn bir surat oluyor: "Çayým nerde kaldý?" diye baðýrýyor. Ama biz herþeye raðmen seviyoruz birbirimizi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazýda kendime ait birþeyler ararým. Özellikle; Ömer Seyfettin, Necip Fazýl, Doðan Cüceloðlu, Üstün Dökmen, Muhammet Bozdað, Halit Ertuðrul, Dr.Lynn Weiss, Ali Erkan Kavaklý, Hasan Yýlmaz


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Zeynep Küçük, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.