..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamým boyunca, ondan birþey öðrenemeyeceðim kadar cahil bir adamla karþýlaþmadým. -Galilei
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Avþýn Çaðrý ÖZHAN




28 Mayýs 2005
Kadýn Ýcadý : Bekletme Müessesesi  
Avþýn Çaðrý ÖZHAN
Esas olan neyi veya kimi beklediðinizdir . Beklemeyi beklenir kýlan , beklenenin , o boþ , bazen de soðukta geçen zamanýn çok üzerinde bir kýymeti olmasýdýr .


:BCEI:
   Beklemek ..
   Genellikle erkeklerin yaþadýðý , ama biz erkeklerin hayatýnýn anlamý olan kadýnlarýn icad etttiði bir kavram .
Hiçbir insan duymadým ki beklemeyi sevsin . Beklemeyi sevenler ve sevmeyenler þeklinde deðilde , sadece beklemeye sabredebilenler ve edemeyenler diye ayrýlýr bekleyen insanlar . Asýl önemli olan , ne kadar veya niye beklediðiniz deðildir aslýnda . Esas olan , neyi veya kimi beklediðinizdir . Beklemeyi beklenir kýlan , beklenenin , o boþ , bazen de soðukta geçen beklemenin çok üzerinde bir kýymeti olmasýdýr .
Ayný zamanda , beklenenin bekleme zamaný gelince , ayný olgunluðu gösterip gösteremeyeceðidir , O nu beklenir kýlan .
   Sevgiliyi beklemek ise tamamen nev-i þahsýna münhasýr bir durumdur . Ayný amaç uðruna , ayný tepki ve emekleri ortaya koyabilmektir . Beklettiðin kadar bekleyebiliyor musun ? Ýþte tüm hassasiyet bu noktada kilitlenip , çözülmektedir .
Ben , þu an bu yazýyý sevgilimi arabamda beklerken yazýyorum . Yani bu yazý , tam bir duygu anlatýmý :) .
Yaklaþýk 1 saat 45 dakika bekleyeceðim . Bu beklemenin 15 – 20 dakikasý sevgilimin hazýrlanmasý , kalaný ise , bugün baþladýðýmýz ve geldiðinde devam edeceðimiz tartýþma yüzünden .
   Bu tartýþmanýn unsurlarýný objektif olarak bir kenara býrakýp , içimde þu an bekleyen
sinir katsayýlarýmý da sýfýrlayýp yazmam gerekirse , O’nu bekliyor olmayý seviyorum bile .
O yüzden , arabada bu yalnýz geçen zamanýn artmasý ve uzamasý , otobüse bindirip yolcu edeceðim aþkým ile geçireceðim zamanýn azalmasýndan baþka bir anlam taþýmýyor þu an .
Acaba O , bu konuda ne düþünüyor ?
‘’ Oh olsun , o kadar üzdün beni , bekle þimdi arabada. ‘’ Sanki bütün gün tek üzülen kendisiymiþ gibi :) . Ama ne denebilir ki , O bir kadýn ve beklemeyi kadýnlar icad etmiþ . Dolayýsýyla , nasýl bekletilir ? Bekletme nasýl iþkenceye dönüþtürülür gibi sorularýn 10 numara iyi cevaplarý , onlarýn o güzel kafalarýnýn içerilerinde bir yerlerde saklý .
Beyin cerrahý olmalýydým :) Belki de bulabilirdim .
   Hala bekliyorum O nun aþýk olduðum gül yüzünü görebilmek için , sanýrým daha da bekleyeceðim . Ama O , kapýdan asýk bi suratla çýkacak , ayný suratla arabaya gelecek .
Bu , yüzü asýk ifadenin tamamýnýn gerçek olmasý kalbimin gerçek bir deðirmende ezilmesi gibi bir þey olurdu herhalde . Ancak biliyorum ki , o ifade tartýþmadaki maskesi olacak O’nun . Çoðu zaman kýrýlgan olmalarýna raðmen , yýkýlmaz armada gibi gözükme ihtiyacý . .
Ancak maalesef ki ne onlarla , ne onlarsýz . Hayatýn anlaþýlmaz paradokslarýndan biri , hem de en esaslýsý . Bence kesinlikle Aristo , Sofokles gibi düþünürlerin kadýnlar üzerine hayretler uyandýracak kadar çok felsefi fikir ve düþünceleri vardý .
Birçoðunu her þeyden vazgeçme fikirlerine yönelten , kesinlikle kadýnlardýr sanýrým . Ama ayný zamanda þuna da eminim ki , hiçbiri rahip hayatý yaþamýyordu :) .
Hatta felsefik yanlarýný çoðu zaman çapkýnlýk için kullanmýþ olduklarý kesin .
   Ben bir felsefe adamý olmadýðým için , sadece ve sadece bekliyorum . Sadece sevgilimi bekliyorum , baþka bi açýklamasý yok . Haklý da olsalar , haksýz da , þunu biliyorum ki , bekleyen hep biz erkekler olacaðýz .
En baþta da söylediðim gibi , benim için þu an önemli olan sevgilimi bekliyor olmam . Hiç olmazsa toplantýya geciken bi müþterimi beklemiyorum veya daha önce olmuþ bir kazayý seyredenlerin sebep olduðu bi trafikte sýkýþýp beklemiyorum . Ben , aþkýmý bekliyorum , varsýn birazý da kapristen olsun bekleyiþim .
   Çünkü , hayatýnýn hiçbir anlamý olmayan milyonlarca insan var , çok þükür ki benimkinin bir anlamý var ve ben þu an O nu bekliyorum .
   Her birinizin bekleyiþlerinin bu derece anlamlý olmasý temennisiyle . .
   Sevgiler ,
   Avþýn , 27 / 05 / 2005



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
‘’ Herkes Cennete Gitmek Ýster , Ama Kimse Ölmek Ýstemez. ’’
Oðlum ,
Annem
Alýr Baþýmý Giderim Sevdadan
O'nun Kalbini Eline Almak . .

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sabah 8' de Ölen Genç , Akþam 5' Te Ölen Yaþlý
Babaný Anlýyorsan Eðer . . Olmuþsundur!
Aþkýnýzý Yormayýn
Don Kiþot Gibi Yaþamaktýr Asýl Olan . .
Issýz Bir Adada Ölmek

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlk Duyduðum , Bin Düþündüðüm Þiir [Þiir]
Bir Deli Aðaç [Þiir]
Baba'nýn Yolunu Beklemek [Öykü]
'' Muhtaç Olduðumuz Kudret Damarlarýmýzda . . [Eleþtiri]


Avþýn Çaðrý ÖZHAN kimdir?

Ýstediklerini , istediði þekilde anlatmaya çalýþan ve sadece yazmak isteyen bi arkadaþýnýz olduðumu söylemek kafi olacaktýr diye düþünüyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Çocukken , edebiyat öðretmeni olan annemim bana okuduðu þiirler ve anlattýðý hikayelerden etkilendim. Kemalettin Kamu'nun Bingöl Çobanlarý , Aþýk Veysel , Hacivat-Karagöz ilk aldýðým edebi etkiler oldu.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Avþýn Çaðrý ÖZHAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.