..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam baþlangýcý olmayan bir yolculuktur. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > ESRA BAYKAL




9 Haziran 2005
Aslýnda Çok Yalnýzýz  
ESRA BAYKAL
3 saat bekledik, o çayý zehir, kahvesi nohut olan yerde...


:BFIG:



3 saat boyunca, eðitim düzeyi en tepede, kariyerinde en baþarýlý, aklý baþýnda, karizmatik, sosyal, güya kendi ile yüzleþmiþ, barýþmýþ insanlar olarak fal kuyruðu bekledik.

Dýþardan bakýldýðýnda acayip eðlenen, çok renkli bu grup, özünde çözemediði binlerce problemin çözümünü, ilkokul mezunu olduðunu tahmin ettiðimiz ve sürekli “ok mi?” diyen bir kadýnda aramaya gelmiþtik.

Eðer yaþamýn beþ duyusu varsa ve bize her koldan saldýrabiliyorsa, bunu daha önce yaþadýðýnýzý, bedeninizden sarý bir ýþýðýn çýktýðýný, çekildiðinizi, kaybolduðuzu, yere çarptýðýnýzý daha önce hissettiyseniz, merhaba ben de dün bunu yaþadým, kulübe hoþgeldiniz.

Amaç eðlenmek miydi baþta, hiç sanmýyorum. Hepimiz gayet net biliyorduk ki sorularýmýzýn cevabý için burada bekliyorduk. Bizim gibi entel tayfasý, 10 dakika devlet dairesinde bile söylenmeden bekleyemez. Mutlaka bürokrasiye, devlete küfreder ve acelesi yoksa o iþin, mutlaka mekaný terk eder. Ama tokat yemek, kendimizle yüzleþmek, belki de arýnmak için 3 saat bekledik, o çayý zehir, kahvesi nohut olan yerde...

Sýrayla içeri girip, gözlerimiz ayrýlmýþ, dilimiz tutulmuþ, kafamýz karýþmýþ, “hassiktirrr...” diyerek çýktýk. Sessizlik...Anlatýp, anlatmamak. Ben anlatmayý en az isteyen, güya en son baktýrýp, en inanmayan, tek baþýma yürümek isteyen, susmak ve susmak isteyen, kendini kabul edemeyen, yaptýðý hatalar yüzüne vurulunca, hem de fal insaný tarafýndan, hazmedemeyen...Ufff!

-“ Ýçmeye gidelim mi?”
-“ Yapacak daha iyi bir þeyimiz yok, kadýn aðzýmýza sýçtý...”
-“ Ýçelim ve mümkünse biraz sessiz kalalým, konuþmayýn azcýk olur mu?”
-“ Bu da krize girdi, buyrun.”

Benim yüzümden bitmiþ...Kahve içememiþtik ya, ben yapmýþým. Sorgulamasaymýþým...Sorgularým kardeþim, ben öyleyim. Ben öyleyim diyebiliyorken, baþkalarýna akýl vermemeli ve deðiþtirmeye uðraþmamalýymýþým.

-“ Bir yaratan zaten var, sen niye tanrýcýlýk oynuyorsun kýzým, haddini bilip otursana!”,

Allah, kendine eþ koþunca kendimi, belamý vermiþ iþte...Ellerim titriyor. Deprem yaþamýþým, çünkü...Deðiþmemeye kararlý adama aþýk olmuþum. Yani, þapa oturmuþum, Allah belamý vermiþ. Susmalýymýþým. Sabretmeli ve olduðu gbi kabul etmeliymiþim.

Ben “yitik savaþçý”...

Ben aþýðým ya...

“Sana aþýðým” yazdýðým anda, niye birden yanýmda bitiyor bedenin. Benim sana aþýk olduðumu, bir daha, bir daha acýtarak ne diye kanýtlýyorsun. Ama Allah belamý vermiþ iþte...Giyme þu maviyi...Mavi, beni sana çekiyor.

Aslýnda çok zavallýyýz...Güvensiziz, bilinmeziz, korkaðýz...Ve bir falcý kapýsýnda, 3 saat bekleyecek kadar, söylediklerinden etkilenecek, kendimize hesap soracak kadar çaresiziz, YALNIZIZ...ÇOK AÞIÐIZ...




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yel kayadan toz alýr...
Gönderen: Gültekin BAYIR / Ýstanbul/Türkiye
20 Haziran 2005
Sen yalnýz isen bu sana sokulmayý baþaramayanýn... Biri sokulmuþ ise þayet sokulupta gerçekten seni anlayamayanýn...anlamýþ ise þayet gereðini yapmayanýn...gereðini yaptým diyor ise þayet YALANCININNNNN :))) [kabahatidir sevgili kardeþim] ne demiþ Kazak Abdal : Kazak Abdal söz söyledi Cümle halki dahleyledi Sorarlarsa kim söyledi Soranin da avradiný...

:: Fallandýnmý þimdi:)
Gönderen: Didem SEVÝNÇ / ÝSTANBUL/
17 Haziran 2005
Daha kaç kere duymamýz gerekecek gerçekleri dimi?Ve daha kaç kere kafamýza vurulmasýný bekliycez kabullenemediklerimizin?Aþk insana neler yaptýrýyor yahu.Aþk da deðil, aþýk olanda kabahat!Beþ dakika bile ayný dili konuþamadýðýmýz insanlardan medet umuyoruz,ne hale düþtük haklýsýn.Aslýnda hakketten dediðin kadar var dýþardan bakýldýðýnda kalabalýk ancak içimze doðru gelindiðinde çoook yalnýzýz esracým çokkk. Ama þimdi yalnýzlýk bitti.Sýký dur!Bomba bir haberim var sana.Süpper birini buldum,içini okuyormuþ valla.Taaaa nerelerden geliyorlarmýþ kadýna.Bu pazar,ayný yerde buluþalým...DESEM gelmezmisin yani?Hiçbirimiz gitmezmiyiz yani?:) Sevgilerimle

:: Yüreðine saðlýk
Gönderen: Mahsun / Antalya/Türkiye
16 Haziran 2005
Böylece içtenlik ve ustaca yazýlmýþ bir eseri bizimle paylaþtýðýn için, seni tebrik ederim.

:: sýrf acýttýðý için bile seviyorum yaþamý
Gönderen: Fulya Engin / Ýstanbul/Türkiye
16 Haziran 2005
aslýnda kadýnlar için aþk tam tersini göstermeye çalýþsak da çoðu kez hayatýmýzýn hayli küçük , önemsiz bir parçasý. Neticede aþkýmýzda kendimizle ilgili mesele , karþýmýzdaki ile deðil. Ben bizim deli olduðumuzu düþünüyorum. Delilik -E.Yýlmaz ' ýn dediði gibi- kadýnlarýn aklý olmalý.Ve erkekler bizden korkuyor olmalý , tanýdðýnýz herhangi bir erkeði ya da birkaçýný düþünün , ailenizden , mahallenizden , iþyerinizden ..Yaþamda aldýklarý duruþlara bakýn , kaçanlarý da , korkanlarý da , aþk adamý olanlarýda hep kadýnlara göre þekillenmiyor mu ? Bence bu korkudan iþte , kadýnlar deli ve her yerdeler , her bir kadýnýn aklý bir hastane kadar renkli , tehlikeli ve canlý. Sokaklarda biz varýz , garlarda , evlerde , iþyerlerinde. Bunu anlamasalarda algýlýyorlar. Hissediyorlar ve aramýzda yaþamlarýný sürmeye çalýþýyorlar.Minumum zararla. Ya seviþiyorlar öldürülmemek için ya kaçýyorlar. Ya çiçek alýyorlar ya da aramýyorlar. Her durumda çok korktuklarýna eminim biz acaip yaratýklardan. Ve çok haklýlar. Þahsen aklýmda olup bitenlerin mantýk dýþýlýðýndan korkuyorum !Hele mesele aþksa , kesinlikle bir erkekle ilgili bir þeyi sevmediðimi ya da nefret etmediðimi biliyorum.Aðlarken neden beni aramýyor diye aðlamýyorum , aðladýðýma , sevindiðime gerçekten inanmýyorum.Dilersem herþeyi deðiþtirebileceðimi hep biliyorum. Tamamen kendimle ilgiliyim ! kendimi seviyor kendime tahammül edemiyorum. Bizler her zaman hayatýmýzýn anlamýný kendimiz oluþturduk ve bu hiçte iyi þey deðil. Sanat için deðil en azýndan. Sevgiler..yüzleþmeler..

:: Bir kahve molasýnda...
Gönderen: Funda Bilgili / ÝZMÝR/Türkiye
16 Haziran 2005
Fal der geçeriz...Ýnananlarla dalga geçer, içten içe gizliden gizliye deþifre edilmek isteriz. Bir anlamda kendinle yüzleþmedir fal baktýrmak. Aynanýn karþýsýnda ters yüz olur insan...Hepimizin yaþadýðý, ama irdelemekten belki de özenle (!) kaçtýðý bu eylemi çok hoþ dile getirmiþsin Sevgili Esra. Zevkle okudum. Tebrikler

:: :)))
Gönderen: ayþegül engin / Ýstanbul/Türkiye
13 Haziran 2005
piþman mýyýz? hayýr.. bir dozu daha kaldýracak yüreðimiz var mý? evet.. peþinden kaç kadeh gicecek? meçhul.. salak mýyýz? zaman zaman.. durum vahim! ok mi))




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Nefesimi keseceksin biliyorum!
Kendinize Yaþadýðýnýzý Hissettirin
Merhaba, Tanýþalým; Ben Senin Annenim.
Yaþam Öyküsü
Büyü Artýk
Gecenin Karanlýk Yüzü
Ölüm ve Þehvet
Biz Öfkemizle Yarattýk Bu Düzeni
Zamanýn kapýlarý kapanacak bir gün!
Bu Benim Yalnýzlýðýmýn Tarihi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Size Aþýk Olabilir Miyim?
Bugün Seni Her Zamankinden Çok Özledim
Korkak Erkeklerden Sýkýldým
Aþk, askerlik, erkekler...
Her Sabah Ayný Adamla Uyanmak...
Kadýn Olmanýn En Güzel Tarafý Erkeklerdir
Red Kid
Korkak Erkeklerden Sýkýldým - 2
Bir gün size ahlak-sýz bir teklifle geleceðim...
Sizin hiç sýfýr kilometre sevdanýz oldu mu?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gelme Bu Gece [Þiir]
Nehir, Deniz, Sen vs. [Þiir]
Aþký Küstürdük! [Þiir]
Bir Islýk [Þiir]
Aþktan Korkan Adam [Roman]
Kurtlar Vadisi [Eleþtiri]
Ýlk Gece Birlikte Olmayacak Hatun Aranýyor [Eleþtiri]
Sevmedende Olur Diyorlar! [Eleþtiri]
Benim Kocam Ab"ye Karþý [Eleþtiri]
Reklamcýlar ve Topluma Ettikleri [Eleþtiri]


ESRA BAYKAL kimdir?

Arýza hallerin dýþa vurumu

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Altan,Murathan Mungan, Sait Faik, Alain De Paton


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ESRA BAYKAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.