..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yüz kiþinin içinde aþýk, gökte yýldýzlar arasýnda parýldayan ay gibi belli olur. -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > uFuK




26 Haziran 2005
Baktýðýmda Göremediðim  
uFuK
Beynimin çalýþmayan noktalarýnýn olduðunu anladýðýnda, o gün, ayný zamanda, onlarý çalýþtýrmýþtým aslýnda.


:AHCB:
Dersin sonuna geldiðimde anladým bitecekleri. Ve dedim, galiba baþtan çevirmeli. Baþlayan, sistemi, yani var olaný, oturmuþ olacaklar. Adým adým sayýlý, olacak olanlar. Bu yazýlanlar zaten yazýlmýþ aslýnda, belki yeni geldi aklýma, yani hep ordaydý ama benden uzaktaydý galiba. Beynimin çalýþmayan noktalarýnýn olduðunu anladýðýnda, o gün, ayný zamanda, onlarý çalýþtýrmýþtým aslýnda. Var; özümüzde olan birþey var, var ama ne, ne olduðu bilinmeyen bilmece. Ondan geldikya, ona benziyoruz birazda. Biz o, o, biz. Kocaman bir ýþýk var; aydýnlatmaya karar veriyor bir gün her yeri, sonra beliriyor bazý þeyler, biz diyoruz acaba nereden geliyoruz . Geleli çok olduðu için hatýrlayamýyoruz. Feneride yakan var mýydý bilmiyor ama bilmek için can atýyoruz. Dersin ortalaraýnda, bilgiðimizi sanýp çalýþmýyoruz., çakýþanlarý kýnýyoruz. Anlamlanýyor bir çok þey, önderin izinden, önlere çýkmaya, kendimizi kayýrmaya baþlayýnca, can derdine düþünce, düþünceler belirsizlenince, Onu en seven ben. Ama önce keyif. Birkaç ýþýkyýlý gitmek, ki bu bence herþeyi yok edecek, kalýplar kalkýyor, basit kurallara dönüyor.. Biz hiçbir þeyiz.
Býktýðýmda söyleyemediðim, bir çok þeyin, gölgesinde yaþamak geçmiþin. Beynimi zorlayayana kadar bir þey gel miyor aklýmda. Baþa dönmek geliyor içimden, içimden ölmek geliyor. Belki olanlardan sýkýldýðým içindir. Zamandan býktýðým için mi yoksa. ? Ah bir çözseydim, çekip gidip, býkkýn bir þekilde yenilip, Baþa dönmek, niye? Bilinmeyenlerin gölgesinde. Suçlular þehrinde aþk tan bi habar, en kötüsü alýþmak. Varlýðýmýzý tanýmlayamadan onu zehirlemek. Bakýp öyle uzunca bakýp ölümü anlamak. Son bir kaçkez anlatabilmek. Özü Anlamak. Ruyalar, aslýnda hep düze çýkardý, onlar yalýndý. Dede aslýnda hep dedeydi zaten dede o idi. Bizi biz yapan bi an bize benzemiþti. Sormadan evimizden attýðýmýz o ihtiyar, bizim için gelen son fedakar. Ayýp yaptýklarý herþey, yakýp yýktýklarý þehirler, talan, tarumar gençlikler, duman altýnda kalan umutlar, gelecek hayalleri, umutsuz, umutlar. Son gün bu gün yanlýzlýk, o ve ben bakýþýyoruz. Suçlananlarýn, kaybetmiþlerin þehrinde, Adým adým geçmiþe gidiyoruz, milyon kez geçilmiþ bu caddeden, seçilmiþ bir kul ile. Çöle verdim kendimi. Kahin söylemiþti, gördüklerini. Ah doðru yolu bulmam lazým. Belki buralarda birkaç zaman oyalanýp dönmem lazým. Bekleyip dersin sonunu görmek istiyorum. Yeniden doðuþu yaþamak, RÂB, Ya YÂB
Hikmetine bir sual: ben, niye ? Ondan, bundan þundan farkým ne, sebebim ne. Nedir bu devri ýzdýrab, Hengame, telaþe. Bir nedeni vardýr diye düþünüyorum, iþin içinden çýkýlmaz dýr durum, kaðýdý ters tutup aynadan okumak gib, tutmak zor bu ipi. Nihayetinde emeklerin boþa ermemesi için sanýrým, zamanýn, akýþkan aralýðýnda, tutunmak ona, tek gerçek, bu þuanda. Baktýðýmda göredediðim bumuydu acaba ?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hüzünlü Deðilim, Mizacým Böyle.
Ben Hep Varým
Bir Gün

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kelimesiz Fikirler
Reankarnasyon
Gitarist
Yalancý
Ýþte Bu
Baþka
By Ben

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Acýlar ve Acýklar [Þiir]
Baþý Sonu [Þiir]
Yürekten Sesler. [Þiir]
Bu Sevda [Þiir]
Sen ve Ben [Þiir]
Coðrafya [Þiir]
Geldim Ýþte [Þiir]
Kanlý Gece [Þiir]
Yarim [Þiir]
Cumartesi [Þiir]


uFuK kimdir?

Aczmendi dergahnda anayasa savcýsý,savcýlýkta kýzýl bayraklý komünist. Sol bir dergi binasýnda ülkücü. Ülkücülerin arasýnda ateist. Ateistlerin arasýnda bir haham.

Etkilendiði Yazarlar:
Kalýcý etki býrakan tüm yazarlar..


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © uFuK, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.