..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir ülke baðýmsýz olmadan, baðýmsýzlýk da erdem olmadan ayakta duramaz. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > SEYÝT ALTUN




6 Temmuz 2005
The Rapore Date From Del Sýnyore  
SEYÝT ALTUN
bir gece raporu


:AHEE:
17/03/2005     

THE RAPORE DATE FROM DEL SINYORE
COMPANY     SELYAMANÜS MEDICAL
     Bu günkü nöbetim yine sessiz yine sensiz yine biçare bir o kadarda sade ve de Ýstanbul-Ankara hýzlý tren hattý gibi bir ciðerimden diðer ciðerime kazasýz ve belalý delip geçiyordu. Saniyeler akreple yelkovan arasýnda horan teperken ahenkle dans eden saçlarým yeter lan fidayda yok mu bu kasette diye haykýrýyordu. Caným acýyordu belki de . Gözlerim dalýyordu. Gözlerim kan çanaðý içinde tüm uydu hattýný karýncalanmadan next starýn sunduðu KURTLAR VADÝSÝ gibi çekiyordu. Ne çanaktý be! Gece çanaklardan baþka düþünemiyorsun ki!Uyku kanýma giriyordu. Benimle yat diyordu en romantiðinden. Ama uyumamalýydým. Bu poliklinik bizim di dayanýrdým her þeye. Belki de yaþanmasý gerekiyordu bu manyak saatlerin uyumayarak deskte. Uyursam sevmezlerdi beni. Kimse yanýna çaðýrýp belki de bir daha öpmezdi al yanaklarýmý. Ebem öptürme kimseye dese de yanaklarýmý. Nöbet kutsaldý tutmalýydým bu nöbeti. Silah verseler elime çapraza geçip hastalarý güvenli bir þekilde poliklinikten içeri alasým geliyordu adeta. Öyle bir motive olmuþtum ki saygýmdan, isteseler verecek hale geliyordum hasta memnuniyeti olsun diye. Belki de bir þeylerimi(lan aslýnda her þeyimi) kaybedecektim ama hasta kaybýný göze alamazdým. Hastalar bizim kutsal varlýklarýmýzdý. Onlar sýz ne yapabilirdik ki. En malýndan en anlayýþlýsýna kadar onlar bizim güllerimiz onlar bizim döner ekmeðimizdi. Ve ben acizane bir tavýrla kapýda tüm özel hayatýmý silip iþ hayýtýmý düþünüyordum ve de hastalarý böyle bekliyordum. (bu biraz yalan ama the rapore del sinyore affetmez gerçeði ) Arada dalýyordum geçmiþe,ben geçmiþe dalýyordum o ise bana tümden dalýyordu. Belki de kayýyordum bir daðdan diðer daða bir daldan diðer dala. Gökyüzünde yýldýzlar bir yerlere,dýþarýda mart ayýnýn kedileri kendi kendilerine,içeride 2004 ün ems leri de bana kayýyordu.Sanki kayak merkeziydi mübarek kayan kayanaydý. Bazen karanlýkta þu parktakiler kedimi yoksa bizim hastalardan ikisi mi diyordum ama uykusuzluðumdan hayal gördüðümü biliyordum aslýnda.(þerefsizim kedi deðillerdi) kediler yýldýzlara, parktakilerde kedilere mý özendi diye düþünmekten kendimi alamýyordum. Dýþarý ise soðuktu, Belediyenin o sahte ýþýklarý sahte bir dereceyle beni ýsýtmaya çalýþýyordu ama ben sýcaktým zaten, Belediye bunu bilmiyordu. Polikliniðimiz o alevli gaz ayarý sona dayanmýþtý.Hiç bitmeyen doðal gazýmýz her zaman kendi kendine doluyordu. O doluyordu biz donuyorduk(yani eskiden þimdi çok iyi).
     Sonra biraz dolaþtým odalarý. Odalar anýlarla kokuyordu. Duvarlar ah bir dilimiz olsa da konuþsak diye gözlerimin içine bakýyordu. Sanki gaipten sesler o anlarý anlatýyordu. Sonrada biraz deske baktým benim anýlarým canlandý birden. O an sanki salondaki tüm ýþýklar birden sönmüþtü. Mum ýþýðý almýþtý her yeri.(elektrik kesilmiþti de çaktýrmayýn). Dediðim gibi bir deske baktým oturduðu yere baktým,telefonun avizesinde hala mý onun kokusu kokar ben galiba ona aþýk olmuþtum. O hesap makinasýnda ne güzel çarpma bölme hatta bizim bilmediðimiz entegral,logaritma fonksiyon,türev yaparak kasasýný hesaplýyordu,telefona online bir sesle ne güzel cevap veriyordu. Öyle güzel cevap veriyordu ki telefonun ucundaki hastalar’’ya bu bir teyp kaydý olmalý diye onu tiye bile almýyorlardý. Öyle güzel hasta kaydý mý yapýlýr,öyle güzel dosyamý açýlýr Allahým bu bir rüyamýdýr dediðim günler aklýma geliyordu. Bir defasýnda bir hastayý öyle güzel yönlendirmiþti ki hasta demete deðil,gazino memete gitmiþti. Muayene yerine muayne kýsaltmasý yapýyordu ki ne kadar pratik olduðunu gösteriyordu bize. Ve poliklinik çok kazansýn diye bir test olan HbsAg testini istem kaðýdýna Hbs ve Ag testi olarak iki kalemde yazýyordu ki iki fiyat alayým diye. Öyle güzel cbc yazýyordu ki onun nasýl çalýþkan olduðunu anlamamýza yetsin diye(sibisi). Ve son olarak en güzel kelimeleriydi onun. TEYZECÝÐÝM DOKTAR BEY ÞÝMDÝK GELÝR.Ve bütün bunlardan sonra diþ aletlerini cezalandýrdým. Öfkemi onlardan almamalýydým ama elimden ne gelirdi. Neden sevmedin dedim ve kýzdým heriye. Belki henüz tanýmadýnýz birbirinizi.Yaþayacak çok þeyiniz vardý. O sana labordenti arayacaktý belki de en duygusalýndan. Belki de þimdik geliyor doktorumuz diyecekti en þimdik deyiþinden. Yapamadýnýz deðil mi anlaþamadýnýz þu döt kadar yerde.
     Bugün yapýlanlar

1-     Acile þöyle bakýp saçlarýmýn temizliði ve düzenini saðladým
2-     Diþ aletlerini cezalandýrmak zorunda kaldým
3-     Sedye örtülerinde bir þeyler aradým ama bulamadým
4-     Mutfaðý ve odalarý paso dolanýp stres attým,stres düzenimi saðladým
5-     Kadýn doðum aletlerini kendi aletlerimle karýþtýrdým sabaha kadar iþin içinden çýkamadým...


Nöb: Lab+Nöb:Rad SEYÝT ALTUN
     



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Olmuyor Kalbim Eskisi Gibi… [Þiir]
Belki Bir Gün [Þiir]


SEYÝT ALTUN kimdir?

yufka yürekli derler hemen duygulanmak için bahane arayanlara ve gözyaþlarýný tutamayýp döken aðýtlara. . . .

Etkilendiði Yazarlar:
---


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SEYÝT ALTUN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.