..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir sanatçý baþarýsýz olamaz; sanatçý olabilmek bir baþarýdýr. -Charles Horton Cooley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýyileþme > eylül




1 Aðustos 2005
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar  
Bölüm 4

eylül


"Bana hayatýmý geri verebilir miydin? "


:BFHJ:


“Sonra ne mi oldu?” Yusuf çöktüðü yerden doðrulup parmaklarýný saçlarýnýn arasýndan geçirdi. Acý çektiði yüzünden belli oluyordu. “Kapýyý açýp dýþarýya tam adým atacakken önce iki çift siyah ayakkabý gördüm. Tahmin ettiðin gibi, polisler gelmiþti. Ondan sonra ne olduðunu da tahmin edebilirsin. Önce karakola gittik. Ertesi gün kardeþimi yurda götürdüler ve beni de mahkemeden sübyan koðuþuna. Nedense, delillerin yetersizliðine raðmen, o cinayetlerin tek zanlýsý ben olup çýkmýþtým.” Yusuf odanýn içinde dolaþmaya baþlamýþtý. Bir müddet sonra tekrar gelip karþýma oturdu. “Bana olanlarý umursamadým. Tek bir gün, bir saat, bir saniye bile beni incitemediler. Sadece Yasemini düþünüyordum. Gece, herkes uykuya daldýðýnda gözlerimi karanlýða açýp onun yüzünü hatýrlamaya çalýþýyordum. O kadar narin ve savunmasýzdý ve bu benim içimi acýtýyordu.” Bana doðru eðilip sol eliyle dizime dokundu: “Seninle konuþabilmeyi bile aklýmdan geçirmiþtim. Bir þekilde sana ulaþmalýydým ama bunu yapmaya cesaret edemedim. Bulunduðum yere bakýp vazgeçtim. Önyargýlardan, küçümsenmelerden, acýnmalardan býkýp usanmýþtým. Yýllar geçtikçe daha da katýlaþtým. Buna raðmen beladan uzak durmak için her þey yaptým. Çirkin bir yerde bulunuyordum ama o çirkinliði üzerime bulaþtýrmadým. Tek bir amaç için nefes aldým, Yasemin...” Yusuf tekrar ayaða kalkmýþtý. Kitaplýðýn yanýndaki barýn üzerindeki sürahiden bir bardaða su doldurup bana uzattý. Bir baþka bardaðý da kendisi için aldý.
“Bu arada çalýþmak zorundaydým. Birçok yere girip çýktým. Ýnsanlar hapisten çýktýðýmý öðrendiklerinde benden bir an kurtulma telaþýna düþüyor ve ben bu yüzden sýk sýk iþ deðiþtirmek zorunda kalýyordum. Temizdim, oysa bu onlarýn umurunda deðildi. Sokaklar ise bela doluydu ve ben ondan uzak durmalýydým. Yasemin yüzüme baktýðýnda utanacaðým bir þeyler olmamalýydý. Hafýzamda hep o küçük kýz olarak kalmýþtý. Hakkýmda ne düþündüðünü bilmiyordum. Beni hatýrladýðýndan bile emin deðildim... Bütün bunlarýn yanýnda, yýllar sonra geçmiþe ait çözemediklerim parça parça bir araya gelmeye baþlamýþtý. Karanlýk bir odadan dýþarýya çýkmak gibi. Önce gözlerin kamaþýr, hiçbir þey göremezsin, göz yuvalarýn bile sýzlar. Sonra, yavaþ yavaþ belirmeye baþlar etrafýnda olanlar ve nihayet her yer aydýnlanýr.”
Yusuf tekrar silahý eline aldý. Sol avcu üzerine koyup baktý. Parmaklarýyla sýkýca kavradý ve namluyu yerde yarý baygýn yatan patronuma çevirdi. Adam korkudan kýpýrdamadan yatýyordu. Yusuf yanýna gidip ayaðý ile hafifçe dürterek: "Kalk" dedi. Ceketinin yakasýndan tutup onu hýzla çekip kaldýrdý ve kanepenin üstüne doðru itti. Asým Germini hiç öyle görmemiþtim. Yüzü bembeyaz kesilmiþ, incecik dudaklarý daha da incelip neredeyse kaybolmuþlardý. Yusuf su dolu bardaðý titreyen elleri arasýnda býraktýðýnda yarýsý üzerine dökülmüþtü.
“Parçalar birleþtikçe karanlýk geriye çekiliyordu. Yüzler, isimler, fýsýltýlar... Hepsi beynimin içinde dönüp durmaktaydýlar, ve ben her þeyi anlamaya baþlamýþtým...” Yusuf’un sesi gittikçe yükselmekteydi. Bir yandan ortasýna düþtüðüm bu durumdan kurtulmak isteði vardý içimde, bir taraftan da sonu her nasýl olacaksa oraya varabilmek. Bir þeyler olmak üzereydi, odanýn içinde bir ileri bir geri yürüyordu. Silahý hala elindeydi. Oturduðum yere doðru yaklaþtýðýnda durakladý, sonra karþýmdaki koltuða oturup gözlerimin içine baktý.
“Birkaç aydan bu yana bu adamýn peþindeyim. Seni ilk gördüðümde tanýr gibi oldum, emin olmak için burayý arayýp santraldeki kýza adýný verdim. Yanýlmamýþtým. Diyeceksin ki, neden bana gelip konuþmadýn. Haklýsýn, diyebilirsin. Ne yapacaktýn? Farz edelim beni dinledin. Neyi çözebilirdin? Bana hayatýmý geri verebilir miydin? Ya kardeþimin hayatýný?..”
Baþýný yana çevirdi. Boynunda gerilen damarlara takýlmýþtý gözlerim. Güçlükle yutkundu. Tekrar bana döndüðünde gözlerindeki ýslaklýðý fark etim. Burnunu çekip kendini toparladý. Asým Germin baþýný yere eðmiþ koltuðun içine iyice gömülmüþ sessizce oturuyordu. Yusuf yanýna gidip yere çöktü. Elindeki silahý adamýn baþýna dayadý. Sonra kolunu kaldýrdý, dehþete kapýlmýþ, adamýn baþýný parçalayacak diye içimden geçirdim. Nefesimi tutmuþtum. Yusuf’un kolu yavaþça aþaðýya indi. Kendisini zor tuttuðu belliydi.
“Neyi anlýyorum þimdi, biliyor musun? Deðmez, Yasemin için bile senin gibi bir pisliðe bulaþmak deðmezmiþ...” Silah gürültüyle çarptý zemine. Yusuf koþar adýmlarla odadan çýkýp gitti. Birkaç saniyelik þaþkýnlýðým geçtiðinde patronumun bulunduðu yöne baktým. Belli ki çok rahatlamýþtý. Üzerindeki elbiseyi düzeltti. Ceketinin cebinden çýkardýðý mendili alnýndaki yaranýn üzerine basýp masasýna yöneldi. Telefon ahizesini kaldýrdý. Polisi arayacaðýný düþündüm. Telefon numarasýný çevirmiþken vazgeçip ahizeyi yerine býraktý. Benim orada olduðumu þimdi fark etmiþ gibi yüzüme bakýp her zamanki soðuk ses tonu ile: “Bütün bunlardan kimseye bahsetmeyeceðinizden emin olabilir miyim? Þimdilik...” Gözlerini kýrpmadan bana bakýyordu. Sadece baþýmý salladým. Ofisime gidip bir müddet oturdum. Olanlarý tek tek hatýrlamaya çalýþtým. Aklým karmakarýþýk, bedenim yorgundu. Hiçbir þeye anlam verememiþtim. "Yusuf nerede acaba?" diye düþündüm. Askýdaki ceketimi giyip dýþarýya çýkmak üzere koridordan geçerken Asým Germin hala bürosundaydý. Telefonda birileriyle konuþuyordu.

eylül



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýyileþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar
Gülümseme Çiçeði
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yusuf'un Þarkýlarý
Vurgun
Gecenin Ýçinden Gelen Sesler
Salkým Söðüt Hayat
Ah, Be Hayat!
Ölüm Bana Bu Kadar Yakýn Olmamýþtý - 4
Melek
Delirium
Kelimeleri Terk Etmek Zor
Suskun

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Eylül [Þiir]
Þimdi Aþk [Þiir]
Bir Þey Daha... [Þiir]
Teselli [Þiir]
Hikayeler [Deneme]
Kimi Suçlayacaksýn? [Deneme]
Sonu Gelmeden Ýnsanlýðýn [Deneme]
Eksik Olan [Deneme]
Yol Bitene Kadar [Deneme]
Ýnsaným Ben [Deneme]


eylül kimdir?

yolcu

Etkilendiði Yazarlar:
insan, hayat


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © eylül, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.