..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En tatlý sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Demirhan Ocak




19 Þubat 2002
Almanya Rehberinin 4.Bölümü  
Demirhan Ocak
Kiþisel bilgileri; Adý:Faþistus Soyadý: Hitler’in iti Doðum tarihi ve yeri: Doðum tarihi tam olarak bilinmemesine raðmen malesef insanlýðýn doðuþuyla ayný zamana denk geldiði zannediliyor.Doðum yeri ise kin,nefret,kendini beðenilmiþlik.


:AHAB:
Irkçýtus Boklu Kafalýtus’larýn Yakýn Ýncelemesi

DEMÝRHAN OCAK

Merhaba caným yabancý kardaþým
Bu günkü dersimize baþlamadan önce,dersimizin konusu olan Irkçýtus Boklu Kafalýtus’larý iki sýnýfa ayrýþtýrarak ilk sýnýfa girenlerin Irkçýtus olan isimlerini bundan sonraki bölümlerde kýsaca Faþisttus olarak Boklu Kafalýtuslarý’da Ýtlertus diye adlandýracaðýmý bilmende fayda var zannýmca.

Evet caným yabancý kardaþým.Bu faþisttuslar latince! Olan isimlerinden anlaþýlacaði üzere, bunlar taþ devrinden bile önce kalan canlýlardýr. Hemen korkma o kadar geriye gitmeyeceðiz, biz bunlarýn sadece yakýn geçmiþlerini ve bu günkü durumlarý irdeleyeceðiz.

Yine benim en baþta önemli bir hatýrlatmam olacak, þöyleki; bu faþisttuslar sadece Alamanya`da bulunurlar diye bir þey yok. Malesef bunlar diðer dünya ülkelerinde de malasef vardýr. Ama bizim rehberimiz sadece Alamanya`da yaþayan yabancýlara yönelik olduðu için ben bunlarýn sadece Almanya þubelerini tanýtacaðým......

Yooo hemen korkma! Bunlardan buralarda çokca yoktur!, fakat yine de olur ya? Sen günün birinde kaza ile yolda görüp ya “Hemþerim bi baksana buralarda bir yerde Arbeitsamt (Ýþçi bulma kurumu) varmýþ?’’ diye sormak suretiyle tanýþmaman için, ben bunlarýn bir kýsa özgeçmiþini sana bi güzel anlatayým, sende paþa,paþa oku......

BÝR FAÞÝSTTUSUN KISA ÖZGEÇMÝÞÝ
-----------------------------------------------------------------------------------------
Kiþisel bilgileri;

Adý:Faþistus
Soyadý: Hitler’in iti
Doðum tarihi ve yeri:Doðum tarihi tam olarak bilinmemesine raðmen malesef insanlýðýn doðuþuyla ayný zamana denk geldiði zannediliyor.Doðum yeri ise kin,nefret,kendini beðenilmiþlik.
Baba adý: Korkunctuþ Hakikitus itoðlu ittus diyede bilinen ADOLF.
Ana adý: Hakikitus Kaltaktus ve diyede bilinen EVA (Braun).
Mesleði: Genelde iþsiz olduðu için Sosyalamt’ta (Fakir Fukara Fonu gibi bir þey) kadrolu olarak maaþ alýrlar.
Medeni hali: Kendisine medeni diye hitap edilmesinden hoþlanmýyor
Milliyeti: Malesef ama dünyalýdýr.
Adresi: Tüm ýrkçý siyasi partiler ve buna benzer kuruluþlar.
Telefonu: Tüm ýrkçý siyasi partiler ve benzer kuruluþlarýn telefonu
E-Mail: Yoktur. Çünkü kendilerin kullandýðý en teknolojik alet tek pilli el lambasý olduðundan e-mail adresin varmý? Diye sorulduðunda Haaa!! diyor
( Þimdi sen bana benim sevgili rehberim,kýlavuzum peki bunlarýn teknolojiden haberi yok da, o kadar ýrkçý internet sitesini Veli Göçer arsa ofisimi kuruyor? Diye haklý bir soru soracak olursan? benimde sana cevabým. Bekle benim güzel yabancýdaþým senin o dediðin siteleri diðer tür kuruyor hele biraz bekle.... derim)

Eðitim durumu; ( örnek olarak 1963 doðumlu olan bir faþisttus)

1970-1974 : Bunlar her ne kadarda þimdi bir faþisttus olsalar da. Bu yaþta birer çocuk olduklarýndan ilk okulu bitirmiþlerdir.
1975-.....?: Ortaokula baþlamiþ fakat 15 yaþýna kadar adam gibi okumasýna raðmen. Yabancý olan sýnýf arkadaþýnýn üzerine benzin dökmek suretiyle yakmaya çalýþtýðý için okuldan uzaklaþtýrýlmýþ olduðundan, ileride nasýl olsa sosyal yardýmla geçinirim diye, herhangi bir meslek yada okula baþlamýyorlar (Bkz kiþisel bilgiler; Meslek)

Yaþam ve Yeme Alýþkanlýklarý ;

Yaþam alanlarý: Bunlar genelde Almanya`nýn her tarafýnda yaþarlar. Ama en çok yeni eyaletlerde ( eski doðu Alm.) sýrtlarýný dayadýklarý iþsizliðin getirisi olan, gelecek korkusu ve umutsuzluklarýn çepecevre sardýðý bölgelerde, semirmiþ bir halde sayýlarý yer,yer küçük bir devlet kurmaya müsait rakamlar halinde yaþarlar.

Ne ile beslenirler: Kurduklarý siyasi parti ve dernekler aracýlýðýyla senin benim vergilerimizi yemeleri dýþýnda, hayret edilecek bir þekilde gayet normal olarak alman mutfaðýnýn yanýnda biz yabancýlarýn Almanya`ya gelir iken beraberimizde getirdiðimiz pizza,döner,groys,nasi goreng, paella gibi yiyeceklerle beslenirler. Fakat bir farkla; Bir Tayland yemeði olan nasi goreng`i isimli yemeðin sýrf isminin okunuþu NAZÝ Goreng olduðu için bu yemeðe aþýrý düþkün olurlar.

Bunlar yemeðin üstüne.........

Eðer bu yabancýlar bu kadar çok doðururlarsa yakýn gelecek zamanda
gerçek alman kaný taþýyan kimse kalmayacaktýr.

* * * *
Bu yabancýlarýn tek bir amaçlarý vatrdýr o da Alamanya’yý maddi ve manevi olarak sömürmek.

* * * *
Almanyada’ki dört milyona yakýn iþsizin asýl nedeni yabancýlardýr.

* * * *
Alamanyada’ki ekonomik krizin en sorumlularý yabancýlardýr.

.....bu gibi masum!! Söylemleri tatlý olarak alýrlar. Ama bazýlarý bunun yanýnda bazý siyasi partilerin seçim kampanyalarýnda kullandýklarý sloganlarý da << Kinder Statt Ýnder (*) Gegen Doppelpass (**) >>güçlendirici vitamin olarak aldýklarý biliniyor.

Bildiði yabancý dil: Býrak yabancý dili, bunlar küçük dillerini bile nerde? Olduðunu bilmezler.Ama ben senin kýlavuzun olarak yinede küçük bir açýklamada bulunayým. Bunlara yabancý dil denildiði zaman, bu tosuncuklar köþedeki birahanenin sahibi olan Ugandalý Daniel amcayý yabancý bir dil zannettikleri için böyle bir konu ya merak sarmamýþlardýr.

Hobileri: Ýçinde özellikle yabancýlarýn yaþadýðý binalarý sabah karþý yakmak, sadece tenlerinin rengi koyu yada açýk diye bu insanlarý þehirlerin orta yerlerinde katletmek yada þehirlerde hayvan sürüleri gibi dolasarak insan avýna çýkmaktýr.

Giyim tarzlarý ve moda: Cýbýldak kafalý olup, alt kýsma bermuda þortun biraz uzun ve dar paçalýsý pantolon giyerler, ayaklarýnda beyaz baðcýklý askeri botlar vardýr. Üst kýsýmda ise yaz,kýþ siyah montla gezerler ve aksesüar olarak omuzlarýnýn üstünde insan kafasýna benzeyen bir çöp kutusu ile beraber zincir,býçak,kýrýk þiþe gibi kültürel!!! Takýlar taþýrlar.

Kültür seviyeleri: Bunlarýn kültürü kültür mantarlarýnýn kültürü kadar yoktur. Çünkü kültür mantarlarý karanlýk kuytu yerlerde yetiþmelerine raðmen, içleride dýþlarýda bembeyazdýr. Ama bunlar ýþýkta yaþamlarýna raðmen içleride dýþlarýda koyu renkli dýþkýlar gibidir.
ÝTLERTUS

Hani sen yukarýda sormuþtun ya “Bu kadar ýrkçý siteyi kim kuruyor” diye, iþte bu sorunun muhatap-bý olan ikinci tür olan itlertus. Bunlar birinci türün aksine toplumun tüm katmanlarýnda var olmalarýna raðmen ortalýk yerde fazla görünmeyi sevmezler. Ýþte bu yüzden bunlarý hiç bir zaman taniyamazsýn!!!

Ancak ben çok iyi! Bir rehber olduðum için sana kýsaca bu türü anlatayým.

Az önce dediðim gibi bunlar çok iyi saklandýklarý maðralardan (triplex villa,dublex villa) gündüzleri çýkarak Politikacý…Belediye Baþkaný….Polis…Mahkemeler de jüri üyesi….Doktor….Çeþitli dallarda Mühendis……Avukat…..Köþede ki manav….Patron…… Kýsým þefi…..Ustabaþý… vs,vb olarak saygýn birer vatandaþ olarak yaþarlar.

Kendilerini o kadar iyi gizlemiþlerdir ki , sen bazen bunlarla bir Siyasi Partide, Belediye’de Karakolda, Resmi kurumlarda, Hastahanelerde, Ýnþaatlarda, Mahkemeler’de karþý karþýya geldiðin durumuna göre bunlar bir an için olsada gerçek kimliklerini belli ederler. Fakat sen ne yaparsan yap (kýçýnýda yýrtsan) bunlarýn birer itlerus olduðunu kimseye anlatamazsýn!!!.

( Önemli bir not olarak ; Bazen burada yaþayan bazý yabancýdaþlarýmýz bu saydýðým meslek gruplarý ve kurumlarda kendi bilgisizlikleri ve umursamazlýklarýndan (salaklýklarýndan) doðan olaylara, kendilerini kurtarmak için,bu alman muhatap'larý olmadýklarý halde onlara itlertus yakýþtýrmalarý yapmalarý, ayrýca bir yazý konusu olduðunu belirtmek istedim.)

Bu ikinci grup, birinci grup gibi gece sokaklar da yabancý avýna fiziksel olarak katýlma yerine fýndýk beyinli olan birinci grubu yöneterek gece avý, kundaklama, dövme, tartaklama, miting gibi aksiyonlarýn planlanmasýnda var olmalarýna karþýn, bunlar istemedikten sonra bunlarý ne medya nede baþka bir güç ortaya çýkartabilir!!

Evet caným yabancýdaþým bugünde bir dersin sonuna gelmiþ bulunuyoruz. Bundan sonraki dersimizin konusu Almanyada’ki göçmen derneklerini ele alacaðýmýz “ANNE BAK KÜLTÜR DERNEKLERÝ” isimli bölümde görüþmek üzere.



(*) : Almanyada’ki bilgi iþlem konusunda uzman açaðýný kapatmak için Sosyal Demokrat Partisinin (SPD) Hindistan’dan uzman getirmek için uðraþtýðý bir dönemde, Demokrat Hiristiyan Birliðinin (CDU) baþlattýðý karþý kampanyanýn sloganý olan bu deyimi CDU’lar gelecek olan uzman kiþilerin yerine alman çocuklarýnýn eðitilmesini vurgulamaya çalýþtýklarý!!! Bu sloganý “Hindistanlýlarýn Yerine Çocuklarý” olarak çevrilebilir.
(**) Yine CDU partisinin çift pasapot’ta karþý baþlattýklarý kampanyanýn sloganýnýn türkçe anlamý olarak “ Çiftte pasaporta hayýr” diye çevrilebilir. Fakat bu kampanya da diðerleri gibi istemeden!!! Olsa gerek, bir anda amacýndan saparak “YABANCILARA HAYIR” kampanyasýna dönüþmüþtür.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Namuslu Bir Erkek Deðilim!
Bir kadýnýn el çantasýnýn anatomisi
Bak Postacý Geliyor Selam Veriyor...
Dandini dandini dastana
Tü Rtük Ýye
Truk Bakan
Olabülür
Yaylalar Yaylalar Sen Git de Aplan Gelsin
En Goddik
Medyatör

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yobaz! Arkadaþým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýna Yakýn [Þiir]
Anamýn Sihirli Adana Þalvarý [Þiir]
Bize Edebiyat Yapma Lan! [Þiir]
Okyanus [Þiir]
Caným Ýstiyooo... [Þiir]
Sex Sex Sex [Deneme]
Çotadanak Pide Salonu ve Mustafa Kemal Katilleri [Deneme]
"Köþeci" Geldiiiii Hanýýmmm! [Deneme]
Tecavüzcüler [Deneme]
Hindi Cumhuriyeti Antalyaski [Deneme]


Demirhan Ocak kimdir?

Almanya'lý bir Asabi Veled

Etkilendiði Yazarlar:
Hangi birini anlatsam ki?


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Demirhan Ocak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.