..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan gülümsemeyle gözyaþý arasýnda gidip gelen bir sarkaçtýr. -Byron
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > ÝLKAY AKGÜN




18 Aðustos 2005
Kalbim Yalanlarla Gitmiþ  
ÝLKAY AKGÜN
Kabul ediyorum gerçeði ; yalnýzca hayatýn doðru söylediðini . Gerçek bu olmasaymýþ desem de kabul ediyorum hepsini . Yalnýz onunlayým , sadece hayatla " bir " im . Ýki kiþi “ bir ” olmak yokmuþ . Gerçek buymuþ . Hayatta herþey deðiþirmiþ gerçeklerin de zamaný dolmuþ...


:BBIF:
Ýzliyorum kendimi bugünlerde “ Bir zamanlar … ” diye baþlýyorum her söze “ Eskiden ” diyorum . Nedenini biliyorum ; çünkü kalbim orada ...

Güzeldi o günler ; " eski " günler . Aþktan ötesini yaþadýðým , " Bütün " olabilmenin , " bir " olabilmenin tadýna vardýðým günler . Sevdiðimin gözünde sonsuzluðu gördüðüm , biz bir yana , dünya bir yana dediðim günler . Gelecekten korkmadýðým , hayatý tanýmadýðým , insaný bilmediðim , asla deðiþmeyeceðini düþündüðüm , yýldýzlara yakýn olduðum , eteklerim zilli günler .

Son nefesime kadar huzur içinde olacaktým oysa ki . Rüyalardan güzeldi , öyle kalacaktý hayatým . Ýnanmýþtým iki insanýn " bir " olabileceðine , paylaþmanýn , anlamanýn sýnýrsýz olabileceðine , korkunun ve yalanýn içlerine düþmeyeceðine , koca evrende bu sevginin onlara yeteceðine . Benim gerçeðim ,bizim gerçeðimiz bu iþte bu demiþtim .

Bir mucizeden vardýk , hep böyle güvende , ellerimiz saf , gözlerimiz melek kalacaktýk .
Her þey ne kolaydý hayatýmýzda , yoktu böylesi etrafýmýzda . Nasýl oluyordu da insanlar baþaramýyorlardý " bütün " olabilmeyi , " bir" olabilmeyi diyordum . Yaþayamýyorlardý böyle bir güzelliði . Dünya kirliydi evet ama benim ki perilerin masalýydý . Diðerleri de yapabilirlerdi ama yapmýyorlardý . Ve biz seçilmiþtik sanki , sihirli deðnek bize deðmiþti , dünyamýzýn kanatlarýna deðmiþti . Sonsuza dek öyle sürecekti ...

Peri masalýmýz bizim , güzelliðimiz , insanlýðýmýz , uyanmamýþlýðýmýz .

Sonra bir gün hayat ;

" Bir " olmak yok ! dedi kulaðýma . Ýnsan deðil " bir " olabileceðin benim , sadece sen ve ben " bir" iz.
Ama ben oldum , biz olduk dedim . Ýki insan " bir " olduk dedim .

“ Bak sana göstereceklerime iyi bak ! ”dedi .

“ Uyan kýzým , uyan da gör masallar bitmiþ çoktan . ”dedi .

“ Yok öyle bir þey insanoðluna dedi . Yol nedir ? daha bilmezken bu kadar kolay mý sandýnýz beni ? ”

Sordu " bir " olmak bu mu ?

Þaþýrmýþtým hayatýn bana söylediklerine ama pek inanmamýþtým ona . Kendim görmeden inanmayacaktým duyduklarýma . Uyandým , kulemden aþaðý indim , kapýyý açýp baktým .

“ Dýþarý çýk ! ”dedi

Dýþarý çýktým sonra . Daha önce gördüklerinden baþkasýný gördü gözlerim , kulaklarým duyduklarýndan baþkasýný duydu , kalbim arkasýna bakmadan gitti . Giderken , “Bir daha dönemem , hayat doðru söylüyor .” dedi .

Korku gözlerimize , yalan dilimize düþmüþtü . Bir ,ayrýlmýþ iki olmuþtu . Sevgimiz , koca evrene yetmemiþti .

Ýnanmýþtým , inanmýþtým demiþtim defalarca ikimize inanmýþtým . Nafile olmuþtu , kulemiz yýkýlmýþtý .

Yürüyememiþtim de sonrasýnda kollarýmdan tuttu hayat .

“ Yürüyeceksin . ” dedi.

Nefessiz kalmýþtým da

“ Nefes alacaksýn ” dedi .

Kalbim gitti , demiþtim

“ Dönmez ,bekleme . O öyledir , gerçeklerden kaçar . ” dedi .

Masalýmýz , bizim güzel masalýmýz , caným masalýmýz , güzelliðimiz , tek istediðimiz , insanlýðýmýz , derin uykularýmýz bitmiþti .

" Sen benimsin " dedi hayat .

"Zor oldu seni bulmak . Kaçmýþtýn , iyi saklanmýþtýn ama yakaladým iþte seni "

Kaçmakmýþ hayattan , kaçmakmýþ gerçeklerden , kaçmakmýþ yolundan , varoluþundan gelirmiþ insanýn , herkese olurmuþ, korkusundan kaçmakmýþ yalnýzlýðýn , kendinden (derinlerinden , karanlýðýndan ) kaçmakmýþ , en büyük yalanmýþ iki insanýn ; “Bir olmak ” dediði ; olmazmýþ .

Acý ... Öyle büyük acý ki bir daha asla çekemeyeceðimi bildiðim bir acýydý çektiðim ... Anladým hayatýn bana anlattýklarýný . Ýþte o zaman ilk nefesimi aldým içime ve ilk adýmýmý attým bu koca evrene . Doðmaktý yaþadýðým , doðmaktý geceye , doðmaktý bilinmeyene ama doðmaktý . Doðmuþtum ben yine yeniden gözlerimde yaþlarla ...

Kalbim yoktu eksiktim .Kalbim neredesin ? Öyle özledim ki seni . Hiç gelmeyeceksin deðil mi ?

Kalbim hiçbir zaman cevap vermedi .

Yalnýz hayatla "bir" olabilirmiþsin . Sen onun içinde ve o senin içinde . Nefesinin yarýsýný baþkasý için veremeyeceðin ve alamayacaðýn kadar gerçek . Deðiþmiþtim , herþey deðiþmiþti . Tek gerçek ; deðiþimdi .

Hayatla ben " bir " dik " bir " kalacaktýk . Yalan söylemeyecektim bir daha hiç . Kaçmak istesem de kaçamayacaktým . Hayat beni býrakmayacaktý . Bir çift gözde varolamayacaktým bir daha . Gerçek bu olmasaydý dedim . Kabul edemedim . Gerçekle yalaný birbirine yumak ettim . Belki unutur aklým gerçeði dedim . Olmadý aklým gerçeði unutmadý . Gerçek kazandý ben kaybettim ,kalbim kaybetti .

Kabul ediyorum gerçeði ; yalnýzca hayatýn doðru söylediðini . Gerçek bu olmasa imiþ desem de kabul ediyorum hepsini . Yalnýz onunlayým , sadece hayatla " bir " im . Ýki kiþi “ bir ” olmak yokmuþ . Gerçek buymuþ . Hayatta herþey deðiþirmiþ , bu bir döngüymüþ zaman zaman acý , zaman zaman korkuya düþermiþin , gözlerin yine güzeli görürmüþ , yine deðiþirmiþ gördükleri zamanla güzelin gölgesini,çirkinliði de görürmüþsün ...

Yalnýzca teslimiyet yokmuþ bir noktaya , ne tam anlamýyla güzele ne tam anlamýyla acýya . Her þeyin tadý gerekmiþ insana , herþeyi tatmadan olmazmýþ .

Sevgili Hayat ,

Gerçeði biliyorum , gene de diyorum ki ;
Ýki kiþi " bir " olmak , ne kadar da tatlýymýþ .Kalbim yalanlarla gitmiþ , aklým gerçekler de kalmýþ ...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Hayat
Gönderen: Su / Ýstanbul/Türkiye
2 Kasým 2005
Senaryosu bizim için daha önceden yazýlmýþ sonu bilinen bir filim. Oyuncu olmak mecburiyeti sunulan. Nedenler niçinler anlamsýz hayat yaþamak zorunda olduðumuz ve asla kendi hayatýmýzý kendimizin yönetemediði bir dünya... Çok güzel satýrlar...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bu Yumak Benim mi?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kanadýmý Zamana Baðladým [Þiir]
Bir Nefeste [Þiir]
Merdivenler [Þiir]
Biz Var Mýyýz [Þiir]
Böyle Haber Baþlýðý Olmaz! [Eleþtiri]


ÝLKAY AKGÜN kimdir?

Gerçeði aramaya baþladýðýmdan beri yazýyorum. Varoluþun gerçeðine ulaþmaya çalýþýyor,ölümle yaþam arasýndaki çizgide yürüyor hatta koþuyorum. Yazýlarým insanýn gerçeðine,düþlerine,bildiklerine ve bilmediklerine. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Virginia Woolf ve Tolstoy.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ÝLKAY AKGÜN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.