..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitabýnýn bir kopyasýný gönderdiðin için saðol. Onu okumakla hiç zaman yitirmeyeceðim. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > MERÝÇ ARSENÝK




23 Aðustos 2005
Meriçle Ýlk Tanýþma, Dünyama Hoþgeldiniz...  
MERÝÇ ARSENÝK
evet istersen her þeyi deðiþtirebilirsin,istersen eðer görebilirsin ve istersen eðer hep seninleyim,yeterki beni hisset,varlýðýmý menfi çýkar istemlerinle kirletme...


:AIDC:
Herkesin bir yaradýlýþ amacý vardýr,yani hiç kimse bu sonu belli ancak sonun tarihi belirsiz,
adýna hayat dedikleri serüvende,bir baþkasýnýn hayatýný modellemek amacýyla gelmedi bu dünyaya...Bir þeyler farklýydý ya da farklý olmalýydý,yanlýþ neredeydi yoksa yanlýþ varoluþ biçiminde miydi.

Aynaya bakma vakti...Yaþanan sorunlar ayný,sorunlara verilen tepkiler ayný,hayaller ayný,amaçlar ayný,iyi-kötü kavramý ayný,sevinçler ayný,sadece siluetler farklý...Bu kadar aynýyken,rahatsýzlýk duyulmamasý bir yana, sana inat yaþýyorum hayat nidalarý yine ayný.Lise yýllarýnda,hatýrlayanlar olacaktýr muhakkak,atomun yapýsý incelenirken,yapýlan bir deneye yer verilir,elektron tabancasýyla yapýlan bu deneyde ,tabancanýn karþý tarafýna bir levha yerleþtirilir,elektron tabancasý ve levhayla oluþturulan sistemin, alt ve üst kýsmýna pozitif ve negatif yüklerle yüklenmiþ plakalar yerleþtirilir.Böylelikle istenilen yarý-iletken ortam oluþturulur.Elektron tabancasýndan elektronlar fýrlatýlmaya baþlatýlýr,asýl amaç elektronlarýn,levhalardan etkilenmeden, karþý kýsma yerleþtirilmiþ olan plakaya çarpmasýdýr.Deney sonunda elektronlarýn çoðunun,içlerinde bulunan elektrik yoðunluðuna göre,ya negatif yada pozitif plakaya doðru kavisler çizerek yöneldikleri gözlemlenir,çok az elektron buluþur levhasýyla,týpký bizler gibi,hepimizin aslýnda evrensel öze ulaþma yolculuðunda,çevresel koþullardan etkilenip,maddeleþme düzeyinde hýzla ilerlerken,unuttuðumuz gerçeðe çarpamayýþýmýz gibi...

Kararsýzlýk.....Hepimiz bir çok kez karþýlaþýrýz bu karanlýk terimle,uzundur süreci,uzun olduðu kadarda yýpratýcý.Yalnýz kalýndýðýnda alýnan onca karar,gün ýþýðýna kavuþtuðunda,karanlýkla baþbaþa kalýr,ve bu çýkmaz yol sürekli yinelenir,bir þey gereklidir,bir söz,bir hamle,sihirli bir deðnek,onu güçlü kýlacak ve bulunduðu karamsarlýk anlarýný çökertecek bir çözüm.Baþrollerde kýlýçlarýn onlusu vardýr,bir ruh bundan daha fazla iç karartýcý bir dönemle yüzleþmemiþtir,bundan sonra her þey pozitiftir,yeni bir adýmdýr aydýnlanma yolunda,ayaða kalkmalýdýr ama nasýl...Çözüm kýlýçlardadýr yine oysaki,bu sefer kýlýçlarýn dörtlüsünde,içsel bir seyahat....Yenilenme süreci,ruhunu dinleme ve vicdan düzeyinde hesaplaþma.Sonuçta ise bir karar alýnýr,yanlýþtýr yada doðrudur,ama dönüp bakýldýðýnda,içinde bulunulan durum artýk iyice objektif bakýþ açýsý kazandýðý anlarda,kiþinin hayatýnda dönüm noktasý sayýlacak kadar dominant bir adýmdýr. Ruhumuz aðrýdýðý zamanlarda alýrýz,oldukça riskli ve keskin virajlý kararlarýmýzý,zayýfýzdýr oysaki,yalnýzýzdýr ama dinlenmiþ ve artýk nefes almak isteyen bir ruha sahibizdir.Kazandýðý deneyim ve ardýndan kazandýðý ilk zaferle sarhoþ olan ruhumuz açar kapýlarýný bize,ilk defa duyarýz sesini,evet istersen her þeyi deðiþtirebilirsin,istersen eðer görebilirsin ve istersen eðer hep seninleyim,yeterki beni hisset,varlýðýmý menfi çýkar istemlerinle kirletme...

Böyle baþlar iþte kendimizle ilk tanýþmamýz...






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Piyon ve Mat

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Gün Kiliseye Gidelim Dedik,iþte Film O Zaman Koptu...
Gülümse Kaderine


MERÝÇ ARSENÝK kimdir?

Düþünebilen ve farkýndalýk teorisini içinde barýndýran herkese bu düþsel yolculuðumda kapým sonuna deðin açýktýr. . . Analitik düþünce bazýnda aldýðým eðitim hiç bir zaman beni görmekten ve gördüklerimi yazýya dökmekten alýkoymadý. . . Hoþgörünün hakim olduðu bu tanýþmamýzda yürekten teþekkürlerimi sunuyorum,varlýðýnýz için. . .

Etkilendiði Yazarlar:
sadece kendi ruhum ve bu ruhani yolculukta tanýþma fýrsatý bulduðum her zeki birey...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MERÝÇ ARSENÝK, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.