..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak ne güzel þey be kardeþim. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý > taci




25 Aðustos 2005
Sözcüklere Saklanan Gizem  
yaþadýðýmýz dünyada sözcüklerin yeri

taci


küçük bir sözcük pek çok anlatmaya bazen o kadar yeterki bakýþlarýn ve sözün her yerde ayný kaldýðý zamanda sadece gýrtlaðýndan çýkacak küçücük bir kelime belki hep ayný ama herþeyde farklý bir anlam katan kelime


:BDHD:
Þu küçük odada sakladýðým o kadar çok aným varki. Bilmem anlatsam herkes bana güler bir o kadarda dalða geçerler herhalde. Nedendir bilemem çoðu zaman kendimle baþbaþa kaldýðýmda içimdeki korkularýn sarpa sardýðýný hissederim. Yüzleþmeye baþladýðým her anda içimdeki binlerce duyðu hep bir aðýzdan ben varým ordayým diyip içimi kemirir ve bir o kadarda beni yalnýz býrakmaz. Ýnsanlarýn hep isteyipte yapamadýðý kimbilir ne kadar çok þeyler vardýr. Ama hayat ve ölüm arasýndaki bu ince çizðide birlikte yaþamanýn verdiði bir hüzünle gidip gelen olanca þeyden sonra yalnýzca kendini anlayýp anlatmak mý gerçek olan acaba. Neyse sözü çok uzatmak her zaman erdemlerin kötüsüdür derler.
Günlerden perþembe idi, havanýnýn karanlýðý camdan yüzüme sýçrayan yaðmur damlalarýyla beraber odanýn yarý kapalý yüzüne ýþýk gelmesin diye öyle sýralý duruyorlardýki her þeyden bezmiþ bir halde yataðýn kenarýnda duran yarý bayðýn gibi uzanmýþ gözlerini tavana diken çýplaklýðýný örten eskimiþ yatak çarþafýný üzerine daha enlemesine çeken kadýnýn somurtkan ifadesi sabahýn ýþýmasýyla beraber daha çok belli oluyordu. Camýn kenarýndaki adama bakarak sigarasýndan bir nebze daha çekti. Yine gideceksin dimi kaç zamandýr böyle sürüp gidiyor. Sen yokken hiçbirþeyden tat alamýyorum. Bu eski köhnemiþ evine ne diye geliyorum bilmiyorum ama, içimi acýtýn herþeye raðmen yinede burdayým. Neden hep susuyorsun seni ilk tanýdýðýmda böyle þeyler yapmazdýn bana. Adamda kadýna bakarak daha fazla hiddetleniyor gibiydi. Evet doðruydu her buluþtuklarýnda bir þeyler olur ve sonra kimse birbirlerini tanýmazdý. Ama neden istedikleri þeylerin hiçbiri olmuyordu. Veya oluyorduda kimsenin bundan haberi yokmuydu. Adam aðzýnýn ucuyla gevelemeye baþladý. Tamam her ne ise sabah oluyor artýk. Sende birazdan çýkarsýn Görüyorsun iþte hayatým darma duman birde sen girersen bu hayata hepten telef oluruz. Herþeyin bittiði güzel an bu iþte. Evet güzel an herkes alacaðýný almýþ oyun son bulmuþtu. Gerçeklerle yüzleþme vakti geldiðinde kimse oralarda yoktu ya iþleri oluyordu yada yapamayacak baþka þeyleri.

Kadýn üzerini giyinmeye koyuldu. Adam hala camýn kenarýndan kadýný seyrediyordu. piþmanlýkla beraber herkesin sorduðu soru burada ne iþimiz var tarzlarýnda basit ama karmýþýk þeyler üzerine düþünüyorlardý. Üzerini giyinen kadýn kapýya doðru yaklaþtý. Adam cebinden çýkardýðý ufak bir kaðýt parçasýný kadýna uzattý. Almamakta direnir gibi yapan kadýn elindeki kaðýtý çantasýnýn içine attý. Buruþmuþ olan kaðýt parçasýnýýn uzun zamandýr saklandýðý belliydi. Herþey bitmiþti camýn buðusunda duran adam kadýna tekrar dönerek bir daha gelme artýk sana verecek param yok diyip arkasýný döndü. Yüzündeki aðlamaklý ifadeyle kadýn adama tekrar baktý. Yapacaðýn buydu ha iþte sana verdiðim deðer diyip cantasýnýn bir köþesine þýkýþtýrdýðý hafif kararmýþ bir kolyeyi adamýn suratýna doðru fýrlattý, ve kapýnýn çarpýlmasýyla kadýn çýkmasý bir oldu. Ýþte hayat herþeyden biraz çalan ve insaný insanlýktan uzaklaþtýrýp insancýk yapan hayat



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen Hep Ordaydýn!

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevimsiz Adam
Sustuðun An!
Mektubun Aþký
Didaktik Yazýlým
Boþuna Herþey!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yanýt [Deneme]
Okunmuyoruz Vesselam! [Deneme]
Ne Önemi Var [Deneme]
Gerçek Nedenler! [Eleþtiri]
Duyumsuzluk [Ýnceleme]
Nevton [Bilimsel]
Düzlem Doðrular ve Iþýk [Bilimsel]
Metamatik Duasý [Bilimsel]
Teoride Ýspat [Bilimsel]
Görelik Yazýsýna Eleþtiri [Bilimsel]


taci kimdir?

üslüplu ve neden yazdýðýný bilen bir insan

Etkilendiði Yazarlar:
gogol


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © taci, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.