..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanýn en iyi tarafý ürperebilmesidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Aþk ve Romantizm > Leyla Ayyýldýz




30 Aðustos 2005
Aþkýn Diyeti  
Leyla Ayyýldýz

:AHAF:
-Dokunmayýn bana...

Dans etmek istiyorum. Dans etmek ve içmek sabaha kadar...

Lütfen dokunmayýn...

Evet, sarhoþum. Hem de zil zurna. Zil zurna mýydý? Zurnalý zil? Zilli zurna??... Hangisiyse, her ne ise, en kýyaðýndan ondaným iþte. En, enn cilalýsýndan ondaným.

Dansýn kucaðýna kendimi býrakýp, alkolün kokusunda kaybolacaðým bu gece. Þiþeler ve kadehlerle sözümüz var; onlar akacak ben dolacaðým, ben akacaðým onlar dolacak. Arada çeksem de burnumu, tek yýldýzlar görecek, onlar da kimselere söylemeyecek.

Kadehler sýr vermezmiþ...

Buz kesermiþ raký, konuþmazmýþ.

Þarabýn gözlerine kan otursa; 'kýzýllýðým' dermiþ.

Tiril tiril yalnýzlýk gömleði mi üzerimdeki? Damarlarýmda dolaþan alkole raðmen üþüyorum. Yüreðime kurulmuþ orkestra en içli naðmelerini çalýyor bu gece. Gönül teli miydi titreyen? Yýllardýr sessizce sýzlarken, bu gece en içli þarkýsýný yüksek sesle söylemek istiyor. Tüm sesleri susturun, izin verin sadece o çalsýn bu gece.

Aþký hepimiz ne çok dinledik deðil mi? Aþk masallarýyla büyüyüp, aþk þarkýlarýyla dans ettik. 'Kimler geldi, kimler geçti.' dedi biri. En iyi aþk filmlerini izlerken bedenlerimizi oturduðumuz koltukta býrakýp, baþka baþka aþklarda ruhlarýmýzý gezdirdik.


'Bu kaçýncý beden?' dedi bir baþkasý... 'Dolduramaz kimse yerini' dedi baþka biri...

.....

Kayýp diðer yarýlarýný bulmak için acýmasýz bir yolculuða çýkanlarýn kimileri ruhlarýný pörsüttü, kimileri ise bedenlerini...

Bir kez 'diðer yarýsýný' bulup, kaybedenler için ise durum daha da kötüydü; onlar bir daha hiç iflah olamadýlar...

.....

Önüne setler vurulamayacak kadar hýzlý akar aþkýn seli, kesemezsin. Bir akmaya baþladý mý, durduramazsýn.

Öyle hýzlý gelir ki; ne geleceðinden haberin vardýr, ne onu karþýlamaya hazýrlanmýþsýndýr. Kapýyý çalmadan içeri girer. Darmadaðýnýksýndýr.

Gözlerine bakarsýn. Yakýcý bir ateþ kavurur önce. Göðüs kafesin kanatlarýna dar gelmeye baþlar. Her çýrpýnýþ dýþarýdan görünecek kadar büyüktür. Yüreðinden ýlýk bir kan yayýlýr bedenine. Ýlahi bir týný þarký söyler. O andan itibaren tüm evren seninle barýþmýþtýr. Ýçinde tek bir leke olmayan, evrenin en temiz duygusuyla tanýþmýþsýndýr. Ýþte o aþktýr. Artýk sen, aþýksýndýr.

Bunu tüm evren fark eder. Sen, aynaya baktýðýnda kendi gözlerin yerine onun gözlerini görürsün. Evrense, senin gözlerinden yayýlan yüce ýþýðý... Bu ýþýðýn önünde herkes saygýyla eðilir.

Gerçekten aþýk olunca, gerçek aþký tadýnca anlarsýn ki; varoluþunun gerçek nedeni; 'aþk' týr... Sadece aþk...

Tenin artýk aþk beyazlýðýndadýr. Kokun aþkýn bebek kokusunda... Hiç bu kadar güzel olmamýþsýndýr. Bahar, baþka bahardýr, çiçekler baþka bir renk. Güneþ daha bir kýzýl... Kuþlar baþka türlü þakýr. Meðer hayat ne güzeldir.

Artýk tüm evren seni desteklemektedir.

Dinlediðin her aþk þarkýsýnda kendini ve onu bulursun.

Sana yaþattýðý duygular için, evrene borçlusundur artýk. Bunu ancak 'iyi' olmakla ödeyebilirsin. Ancak, sen ve evren böylesi barýþmýþken, 'erdem'i arayabilirsin. Uzun yolculuðun baþlamýþtýr... Evrenin yeni dilini öðrenme zamaný gelmiþtir.

.....

Biraz daha içmeli...

'Daha içelim, heyyy!'...

Yok bir þeyyy... Sadece dizimi çarptým. Hayýr istemiyorum. Tamam ben hallettim, hafif bir sýyrýk iþte. Tamam, durdu iþte kan. Lütfen gidin, lütfen... Fazladan kýrmýzý puantiyeli beyaz bir kumaþ peçetemiz oldu, hepsi bu...


Hiçbir iz ruhuma atýlan çiziklerden daha derin olmayacak. Ruhumun kanadýðý kadar hiçbir uzvum kanamayacak.

.....

Ve bir gün kader ordularýyla gelip, oyununu oynar. Aþký bir kez tatmýþ biri olarak, seni bir yerlere yapayalnýz fýrlatýr. Yüklemi sonunda olmayan, devrik cümleli, devrik bir aþktýr yaþadýðýn.

.....

Önce; bir aþkýn küllerini ancak yeni bir aþkýn ateþi savurur, dersin, küllenmesine yardým etmek için üzerine baþka ruhlar serpersin. Her yeni yüz bir aldanýþtýr. Her yeni söz gerçek aþký unutturmaya çalýþan sabun köpükleridir. Ruhun saða sola çarpar. Canýn acýr. Bir yara sýzým sýzým sýzlar. Sürekli ince bir kan sýzar, durduramazsýn... Geceler boyu hýçkýrýklarla aðlarsýn...

Kimi zaman baþýný ukalaca yukarý kaldýrýp, aþka kafa tutmaya kalkarsýn. Dalga geçersin tüm yaþamla. Canýn daha bir acýr.

Tek bir damla içmeden aþk þiirleri, sarhoþ aþk hikayeleri yazarsýn.

Burnun yeterince sürtülmüþtür; yüreðini nadasa býrakýp, yazgýnýn zamanýný beklersin. Artýk bir çok baharý seve seve ýskalarsýn.

Aþkla asla aþýk atýlmayacaðýný öðrenirsin.

.....

Heyy hayat! Ýþitebiliyor musun beni? Aþka ait olmayan ne varsa alýn götürün, uzaklaþtýrýn benden. Gerçek aþkýn üzerine yeni satýrlar yazdýramayacak hiçbir yeni duygu çýkmasýn karþýma.

.....

Tüm, aþk dokunmuþ masalarýn hesaplarý benden garson!

Diðerlerini iki misli ödet. Hatta üç, hatta dört...

Þu da aþkýn diyeti, onu da al, sonunda ödüyorum.

Eðer üstü varsa, kalsýn...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Leyla Ayyýldýz kimdir?

Yazmak zorundaydik, iyi yazmak zorundaydik. Bizler kendilerini yirmidokuzharf'le anlatmak zorunda olan bir kusagin cocuklariydik.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Leyla Ayyýldýz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.