..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Uygarlýk, gereksiz gereksinimlerin, sonsuz sayýda artmasýdýr -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Doðan ORMANKIRAN




6 Eylül 2005
Anlatabilmek Yýldýzlar Ülkesini  
Doðan ORMANKIRAN
Yýldýzlar ülkesidir aslýnda hayallere açýlan pencere ve hepimizin özgürce dolaþtýðý. Sorsanýz ne bir rehberde kayýtlýdýr, ne bir resmi makamda, ne de internet sitelerinde. Ne bir yönetimi, ne rejimi, ne dini, ne de yönetileni vardýr. Yýldýzlar ülkesinin.


:BFCJ:
Yýldýzlar ülkesidir aslýnda hayallere açýlan pencere ve hepimizin özgürce dolaþtýðý. Sorsanýz ne bir rehberde kayýtlýdýr, ne bir resmi makamda, ne de internet sitelerinde. Ne bir yönetimi, ne rejimi, ne dini, ne de yönetileni vardýr. Yýldýzlar ülkesinin.

Fakat tarif edemezsek de hepimiz gitmiþizdir defalarca Yýldýzlar Ülkesine. Kiminin gizli dünyasý, kiminin özgürlüðü hesapsýzca yaþadýðý yerdir. Ne kalýþ süresi belli, ne de gidiþ dönüþlerin zamaný, hatta hiç bir ücret bile alýnmýyor seyahatlerde.

Her halde Allah'ýn insan ýrkýna sunduðu en büyük nimet ve týlsýmlý kapýdýr içi sýrlarla dolu.

Kimler gider yýldýzlar ülkesine, tabi ki ne bir standardý, ne de bir ön baþvuru söz konusudur. Ne üyeliði var buranýn, ne de munzam bir aidatý. Caný isteyen herkes gidebilir. Bir kaçýþ yaþamdan, kendini buluþ, üzüntüleri, sevinçleri, nefretleri ve kinleri ile baþ baþa geçirmek, bir serüven, isterseniz somut, isterseniz soyut bir bileþke

Aklýn almadýðý prodüksiyonlarý çekebilir, asrýn çevrilmemiþ filmlerini çevirebilirsiniz hem de istediðiniz kiþiyle birlikte. Ýsteklerinize paralel þekillenen, gizli bir nota gibi yaþarsýnýz. Hiçbir müzisyenin keþfedemediði. Ýster bir liman, isterseniz loþ bir meyhane, isterseniz þýk bir restaurant, isterseniz gürültülü bir disko olur. Ýçindekilerin kendinden geçtiði.

Zamaný durduracak güç belki de ilk defa verilir elinize. Hislerinizin boyutuyla en yaratýcý tasvirleri yaþarsýnýz. Ne mesafesi belli, ne de alaný, kimse kimseye anlatamaz yaþadýðý mekaný.

Özgürlük þarkýsýnýn sizin için ve sadece istedikleriniz için çalýndýðý bir radyo programý gibi. En deðme delikanlý olup, en bitirim raconlarý kesersiniz. En güzel prenses olup en yakýþýklý beyaz atlý prensi seçersiniz.

Bazen bir entellektüel sanatçý, bazen bir film yýldýzý bazen de bir þarkýcý olur. En güzel þarkýlarý seslendirirsiniz. Ýþte O zaman açýlýr yýldýzlar ülkesinin kapýlarý yada içinizde dinmeyen özlem saðanak saðanak düþüyorsa yüreðinize.

Birde bakmýþsýnýz farkýnda bile olmadan gitmiþsiniz hayaller ülkesine… Þimdi bu anI deðerlendirme zamaný geldi ve size bir fýrsat verildi. Ne yaþamak istersiniz. Ya da kimle gitmek istersiniz yýldýzlar ülkesine.

Belki bir ahþap ev, þöminesinde çýtýr çýtýr odunlar yandýðý, ýsýnýn tüm odayý sardýðý mistik bir bir dað evi düþünün. En güzel müzik, bir çift göz ve bir çift yürek baþ baþa, ne zaman sorunu var. Nede hesap. Özgürlüðün tadýný çýkarýn hem de en sevdiðiniz sevgili ile baþ baþa.

Hadi ne duruyorsunuz. Baþlasýn tango, týlsýmlý dokunuþlar ve yansýn tenler ve açsýn ateþin çiçekleri vücudunuz da. Yürekte yanan ateþle küllerin tekrar hayat bulduðunu hissedin.

En gýpta ile bakýlan çift olun. Bin yýlýn en tutkulu aþký baþlasýn sizin ellerinizde Hadi sýký sarýlýn Yýldýzlar Ülkesine.

Herkes yaþabilir mi bu duygularý elbette olabilir ama tad alýþlarýmýz farklý, heyecanlarýmýz farklý, daha tutkulu yada daha özlenir diðerinden.

Peki bir þairin Yýldýzlar Ülkesini gördünüz mü ? Yada bir þairle gittiniz mi Yýldýzlar Ülkesine. Kaçýnýz ben yaþadým, ben gittim yada gitmek istiyorum diyebilecek.

En duygu yüklü masallar canlanacak ve o masalýn bir kahramaný olacaksýnýz. Düþlerinizde her bakýþ bir mana, her gülüþ bir renk katacak geçecek olan bu güzel zamana

Evet bir þairin yýldýzlar ülkesi.

Hayatýn farklý yaþanmamýþ bütün elzemini tatmanýza yardýmcý olacak. Kendine bir peri kýzý bulmak için gittiði yýldýzlar ülkesinde o aranan kiþi neden siz olmayasýnýz.

Size aþkýn ne olduðunu anlatacak. Aþkýn büyüsüne yeni nefesler ekleyecek .

Bu peri kýzý siz olmak ister misiniz. ?

Hadi siz de aralayýn Yýldýzlar Ülkesinin kapýsýný, bir an için atýn yüreðinizden korkularýn adýný, kapatýn gözlerinizi ve kendinizi bir büyünün ortasýna býrakýn. Hýzlý koþarkadaþým bir yarýþýn son evrelerinde sürücünün kaptýrdýðý gibi kaptýrýn kendinizi ve býrakýn yüreðinizi bakalým size neler anlatacak.

Belki de yeni Zümrüd-ü Anka siz olacaksýnýz. Belki eski yüreðinizden sýyrýlýp küllerinizden tekrar canlanacaksýnýz.

Býrakýn madde dünyasýnýn kavgasýný, gürültüsünü, mana dünyasýnda atomlarýnýza ayrýldýðýnýzý düþünün ve ýþýnlayýn kendinizi gitmek görmek istediðiniz yere. Ýmkanlar elinizdeyken çizin mutluluðun resmini.

Açýn yüreðinizin kapýsýný ve yýldýzlar ülkesinin bugün de sizin için araladýðýný görün kapýlarýnýn. Ve sevgi dolu sözcüklerle doldurun yüreðinizi hem de alabildiðine kadar.

Hala düþünüyor musunuz ?

Neyi, bir þairin elinizden tutmasýný mý ? O zaman yürekten isteyin ve seslenin ona sesinizin en özlem dolu tonuyla, seslenin en buðulu ve en istekli tonuyla

Ben yalnýz gidemiyorum diye seslenin. cesaret yüreðinizden gelir, siz kapatýn gözlerinizi ve tut ellerimi sana ihtiyacý var diye seslenin.

Sana koþmak istiyorum, bu yürek sensiz olmuyor ve ancak sen aralayabilirsin, bu yüreðin kapýlarýný diye seslenin. Yalnýz sizin için çarpýyor bu yürek, yalnýz sizin sevginize susamýþ diye haykýrýn.

Hangi yürek kayýtsýz kalabilir ki böyle yürekten , içten gelen bu isteklere, hangi insan duymaz ki böyle güçlü aþkýn çaðrýlarýný

Hadi seslenin sevgiliye son bir kez daha

Ben seninle Yýldýzlar Ülkesine Gitmek Ýstiyorum. Hem de hiç dönmemek üzere…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Senden Uzakta
Býrakmadý Sevdan
Sevda Mektubu
Fildiþi Kulesi
Yaðmur Yüreklim
Affýna Sýðýnarak Aþýk Oldum
Oysa Diye Baþlýyorsa Bir Yazý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayata Geri Dönüþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Tedirgin [Þiir]
Ey Sevgili... [Þiir]
Hadi Git [Þiir]
Gel Ey, Gönlümün Sultaný!.. [Þiir]
Adam ve Kadýn [Þiir]
Üþüyorum [Þiir]
Kimbilir [Þiir]
Aþk, Gurur ve Eylül [Þiir]
Sevgiliye Mektuplar... [Öykü]
12 Eylülde Aþk ve Ben Çocuktum. [Öykü]


Doðan ORMANKIRAN kimdir?

Varlýðýný sorgulayan, nereden geldim, nerdeyim ve nere gidiyorum. Felsefesiyle þu anda bulunduðumuz yer arsýnda insan-ý kamil olma uðraþý içerisindeyiz. Aþk ateþinde piþerek olgunlaþmayý yol edinmiþ Saygý ve edep'le hayata karþý, fikirlere karþý tavrý ve tafralarý olan bir uslub sahibiyiz. Kalabalýk ayak takýmlarý arasýnda farkedilebilme ve fikirleriyle kaideleri yerinden oynatabilme kabiliyetine talibiz. Hünerimizi bu yolla sergileme uðraþý içerisindeyiz.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Doðan ORMANKIRAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.