..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes ayný notayý söylediðinde uyum elde edilmiþ olunmuyor. -Doug Floyd
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumsal Uçlar > Didem




13 Eylül 2005
Hangi Parfüm...  
Didem
Kullandýðýnýz parfümü dikkatli seçin...


:BGAF:
Güneþin doðuþunu ya da batýþýný seyrettiniz mi hiç? Bunu mutlaka deneyin. Seçeceðiniz sahilin sessiz bir yer olmasýna dikkat edin, denize bir dalga geldiðinde üzerinize suyun sýçrayacaðý kadar yaklaþýn... Hatta levreklerin birbirlerini kovalarken çýkardýklarý þýrýltýlarý duyacak kadar yakýn, yalnýz olmalýsýnýz tabi, güneþin adeta denizin içinden süzülerek bir deniz kýzý gibi yükselmesi paylaþýlamayacak kadar muhteþem bir görüntü olmasýnýn yaný sýra beyni boþaltmanýn en mükemmel yollarýndan biridir.

Akþam serinliðinin çökmeye baþladýðý saatlerde bir baþkadýr deniz, güneþin tekrar denize gömülmesiyle, balýklar tekrar yüzeye çýkýp oynaþmaya baþlarlar, yavru balýklar, Çupralar, Kefaller, Levrekler denizin üstünde dans ederler adeta, birde avýnýn peþine düþenler..... Küçük bir balýk hýzla denizin bir üstünde, bir altýnda zýplaya hoplaya kaçýþýrken, arkada büyük Levrek balýðý peþisýra kovalar.
Yukardan hýzlý bir iniþe geçen þu martýya bakýn! Hoooop! Ýþte.... oda akþam yemeðini denizden çýkardý bile, ziyafete baþlamak için uygun bir yer bulacak þimdi kendine...

Þu balýkçýya bakýn hele, balýk kovasýný neredeyse yarýya kadar doldurmuþ. Ýþte hemen arkasýndaki aðacýn ardýna saklanan kedicikde akþam yemeði için sabýrsýzlanýyor, avýnýn üstüne atlamak için siper almýþ, balýkçýnýn dikkatsiz bir anýný kovalýyor, balýkçý biraz yerinden kenara kayarsa, akþam yemeði hazýr demektir.

Hey... Burada eksik bir þey var...

Hah iþte oradalar.....
Tabi ki böylesi güzel bir manzarada elele dolaþan sevgililer olmazsa olmaz deðil mi? Bakýn bakýn.! yakýþýklý genç kýzýn kulaðýna bir þeyler fýsýldýyor, güzel kýz mahçup ve mutlu gülümsüyor, kimbilir neler fýsýldýyor, belki güzel þiirler döktürüyor þairlerimizin mýsralarýndan, beklide evlilikten bahsediyor. Güzel kýzýn gözlerindeki parýltýyý bu kadar uzak mesafeden bile görmek mümkün.

Herhalde pek çok insanýn en mutlu ve heyecanlý yýllarý gençlik yýllarýdýr, deðil mi?
Pek çoðunuzun ‘- Tabi ki....’ dediðini duyar gibiyim.
Evet gençlik yýllarý çoðumuzun en hareketli, enerji dolu ve dolu dolu yaþadýðýmýz yýllardýr ama, hayatýmýzýn her aþamasýný en mutlu anlarý yapmak elimizdedir aslýnda, bu o kadar da zor deðil, ancak; pek çoðumuz bu imkaný tersine kullanýrýz, her þeyin ters gittiðini düþündüðümüz zamanlarda ( ki bu hayatýmýzýn büyük bir zaman dilimini oluþturur) hatayý, ya baþkalarýnda arar ya da þanssýzlýk olarak tanýmlar yine de kendimize kabahat bulmayýz.

Hadi biraz dürüst olalým...! Etrafýmýzdakilerden neler bekleriz?
Sevgi, anlayýþ, özveri, dürüstlük... Ýþ arkadaþlarýmýzdan verim, destek vs. vs. vs......
Peki bunlarýn kaçýný siz onlara veriyorsunuz?
Yorumlarý duyar gibiyim...!

- Onlar öyle olsa/yapsa ben de olurum/yaparým tabiki... falan filan...

Bu da yine kendi kabahatlerini örtbas etmek için yapýlan yorumlar deðil mi? Dürüst olalým dememiþmiydik. Siz þimdiden su koyverdiniz ama........

Tamam hadi baþa dönelim.

Ne diyorduk..?

Ya da deðiþtirelim, þöyle özetleyelim.

Etrafýmýza farkýnda olmadan yaydýðýmýz bir elektrik olduðunu biliyoruz, bu elektrik akýmýný istediðimiz gibi yönlendirmek bizim elimizde, biz nasýl yönlendirirsek bulunduðumuz ortama o elektrik akýmýný daðýtýrýz, baþka bir deyiþle bu elektriðin bir parfüm olduðunu ( güzel / kötü kokan) düþünelim; içerisinde bulunduðumuz ortama hangi parfümü sýkarsak herkes ayný kokuyu alacak ve o koku üzerlerine sinecek, yani ortamdaki kokuyu biz yaratmýþ olacaðýz.

Parfümünüze kullanmadan önce, biraz anlayýþ, biraz özveri ve en önemlisi biraz da tebessüm ilave edin... Bakýn bulunduðunuz ortamdaki akým nasýlda pozitif yönde deðiþiyor kendiniz gözlemleyin...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumsal uçlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Psikoloji - I
Hangi Parfüm II
Psikoloji - 2

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaðmur... Yalnýzlýðým ve Ben... [Þiir]
Azim... [Þiir]
Karakter Olarak O Kadar Çeþitliyiz ki... [Deneme]


Didem kimdir?

. .

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Didem, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.