..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paranýz varsa toprak alýn. Artýk üretmiyorlar. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Elif TUNÇER




15 Eylül 2005
Aylar Yýllara Dönüþtü... Yoksun...  
Ýþte bir yýl….sensiz gecen kocaman bir yýl….Suçlamýyorum seni sevdiðim adam...

Elif TUNÇER


Ruhum ihanet etmedi bu sevdaya….sadakatimi korudum…


:BHII:
Savaþ mý?Kime karþý bir savaþ bu….Maðlubiyeti bile bile,yenilgiyi sindire sindire kazanýlacak olan ne??Küçük sevgi artýklarý mý…??Ben savaþýn tam orta yerinde, kalkansýz maðlubiyeti çoktan kabul etmiþim..Henüz –dante gibi gelemesek de ömrün yarýsýna-Yaþayacaðým yolu uzun uzadýya kat ettim..Öðrendim seninleyken de yalnýzlýðýmýn kaçýnýlmaz olduðunu..Biliyorum,yine elime yüzüme bulaþtýrdým,bu aþk oyununu..

Eylüldü…
Sen gittin….Okullar açýldý gittiðinin ertesi günü..Eylül yapraklarý düþtü yollara…Bomboþ þehri dolduran varlýðýn silinip gidince,çocuklarýn ayak sesleri kaldý kaldýrýmda..Eylül ayý,yazdan geçiþtir,son bahara….bazý akþamlar üþüdüm,seni örttüm ruhuma…sen benim yamalý düþlerimin sihirli anahtarýydýn…Bir kýþa dayanamadý bu sevda…Kar beyaz düþmedi topraða….ama üþüdüm,,,sensizken bu eylül ayýnda….baþlamýþtý sanrýlarým ruhumda..

Ekim;
Ilýk rüzgarlar düþürüyor bu mevsimde…Þehir tüm rengini deðiþtirmiþ…Yüzüne hasret kaldýðým,acýmýn boyutu dayanýlmaz…Eve gidemiyorum…Bizimkiler görsün istemiyorum gözlerimi…..yataðým tek sýðýnaðým,iþ yerinde aðlýyorum sürekli …telefonum yastýðýmýn üstünde,gizli numaralarý sana yorumluyorum..mutlu oluyorumÞehir þahit,ekim de….

Kasým…
Kasým yaðmurlarý baþladý…Bu ay senin ayýn….Yeni bir yaþý aðýrlýyorsun…saçlarýndaki aklarýn sayýsý mý artýyor yoksa…Yoksa zaman acýmazsýzca vuruyor mu çizgilerini ruhuna…Sesini özlediðim,çocuk adam…içim acýyor…iyi ki doðdun diyemediðim için…Sözlerim daðýlýyor her gece þiirlere….Gitarým hiç ayrýlmýyor baþucumdan….dokunamýyorum tellerine..:(

Aralýk….
Yeni yýlým merhaba….Sen misin gelen beyaz pamuk,þehrimin yataðýna…dondurucu soðuk….krizlerim devam ediyor hala….üþüyorum..üþüyorum….üþüyorum…..hava kurþuni,yalnýzlýðým siyaha çalmýþ…Konuþmuyorum,görmüyorum,duymuyorum hiç biþeyi…
Kapýlarýmý açmýþ gelen gideni seyrediyorum..Ben vazgeçmiþim kendimden,vazgeçiliþlerimi izliyorum..Tepkisizim…Ne yapýyorsun?nasýlsýn hiç haberim yok…Þehirde insan telaþý,bana çarpmýyor bu akan kalabalýk…Ben hala daðýnýðým …sen topladýn mý kýrýklýklarýný???

Ocak…..
Okullar tatile girdi….Birileri hayatýma girmeye devam ediyor…ruhumu okþamaya…tenime dokunmaya…bu beni daha çok yaralýyor…deðen eller acýtýyor ve kanatýyor…. Hoyratça ziyan ediliyorum..Umurum da deðil inan…Çünkü bu acý senin acýn kadar hýrpalamýyor..Doyan bedenler çekip gidiyor…daha bir mutsuzum,daha bir vazgeçmiþ kendinden…Þehir duruldu…Sokaklarda iþ güç telaþýna koþan insanlar dýþýnda kimsecikler yok….Kendime yollara vuruyorum,ayaz bulaþýyor,elime yüzüme…

Þubat….
Sevgililer günün kutlu olsun Çocuk kalpli büyük adam…Hayatýmda hiç 14 þubat kutlamadým…Bana yolladýðýn bileklik elimde,terlemiþ avucum içinde….Bugün ilk kez söyledim þarkýmýzý,ilk kez çaldým gitarýmý…Canýmdaki yaralar hala kapanmadý…

Mart….
Þehrim uyanýyor kýþ uykusundan…hala ýsýnmak için yakýyoruz doðalgazý…hala soðuk buralar…Bugün,elindeki gelecek hayaliyle kapýmý çaldý,bir adam…elimi aldý eline..senin sözlerini söyledi yüzüme..Kaçmak istedim,yapamadým…O konuþtukça daha çok acýdý caným…eve geldim oturup aðladým..aðladým…sonra þarkýmýz baþladý bir radyoda…ben daha çok aðladým…bir mesaj attým o adama….—üzgünüm,kalbim geçmiþte kalan bir aþkta—incindi biliyorum….ben daha çok incindim..



Nisan…..
Güzel havalar akýn ediyor þehrim üstüne..8 ayý devirdim tek baþýma,sensizlikte….Hala bir haber yok…hala suskunluðunu koruyorsun…Ben biraz daha iyi gibiyim..acaba kendimi mi kandýrýyorum….?? Yoksa bu sessizlik bir bozgun öncesi mi??

Mayýs…
Çoluk çocuk herkes sokaklarda..Çiçekler rengini almýþ bahardan…..Ben hala mutsuzum..

Haziran…
Bugün benim doðum günüm…Keþke bugün doðmasaydým diyorum…Keþke……

Temmuz….
Ege’deyim…ay yakamoz düþürmüþ,denize…dalgalar dillerine doladýklarý þarkýyý söylemekte…ben duyuyorum onlarý, baþkalarý hiç duymasa da…Sonra bir cümlen takýlýyor aklýma,mutlu oluyorum birkaç saniye…sonra düþler kuruyorum,biliyorum hepsi ütopya…

Aðustos…
Ruhum ihanet etmedi bu sevdaya….sadakatimi korudum…

Eylül….
Ýþte bir yýl….sensiz gecen kocaman bir yýl….Suçlamýyorum seni sevdiðim,ruhuma giyinmeyi özlediðim adam…þimdi içim acýtan kocaman bir sensizliðe bu isyan… Ýçime öyle bir girdin ki,ben dahil her þey yerle bir oldu..geçen yýl bu zamanlardý senle kurduðum bir hayat…elimde þimdi yalnýzca külleri kaldý..kimse inanamýyor bu ayrýlýða…ben inanamazken,hayattan bir mucize beklerken..söyle sevdiðim adam kimi neye inandýrayým…Ýçimde biriktirdiðim senden arta kalanlarla yaþamaya çalýþýyorum…Savaþ diyorlar ya…savaþýn maðlup kraliçesini oynuyorum.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: mükemmel...
Gönderen: Özlem Ünder / Eskiþehir/Türkiye
12 Mart 2007
mükemmel sözünü sürekli tekrarlýyorum her yazýnýda...yürekten tebrikler...hastanýzým yani =))

:: Tebrikler
Gönderen: Mustafa SAVAÞ / Ankara/Türkiye
30 Kasým 2005
Sonuna kadar belki nefes almadan, hayranlýkla okuduðum bir yazýydý. Sevmek yüce, aþk büyülü sonrasý... Sonrasý sürgün... Tebrik ederim. Saðlýcakla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen Benim Baþýma Gelen En Güzel Þeydin...
Eþ Ruhum'a
Baþardýn Sevgili
Ata'ya Mektup...
Biten Bir Aþkýn Can Damarýný Kestim Ben
Sevmek Senin Ýçin Neden Bu Kadar Zordu?
Unutur Mu Kalbim O Adamý…
Benim Gibiydin…. Korkak Ama Bir O Kadar Cesaretli̷
Bu Yalnýzlýkta Beni Daha Çok Yalnýzlaþtýrma…
Biliyordum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Þehirsin Sen Uzaklarda... [Þiir]
Sana Hakkýmý Helal Etmiyorum... [Þiir]
Beceremiyorum Artýk Yaþamayý... [Þiir]
Hayat [Þiir]
Bizimkisi Sevgi Deðildi... [Þiir]
Hep Biterdi... [Þiir]
Kýsacasý Sen... [Þiir]
Ya Sen Yoksan [Þiir]
Yok Yok... [Þiir]
Zaman Aþma Kendini... [Þiir]


Elif TUNÇER kimdir?

Zamanýn içindeki kayboluþlardan birinde. . ama nerde???

Etkilendiði Yazarlar:
aragon,sezen aksu,cezmi ersöz


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Elif TUNÇER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.