..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn her aný hakkýný ister. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > ayþe izci




26 Ekim 2005
Doðmamýþ Oðluma Hoþçakal...  
ayþe izci
Yaþanan acýlar hiç silinmiyor insanýn zihninden,üzerinden aylar geçsede ve yüzlerce yalancý kahkaha atýlsada üzerine. Ve yine düðümleniyor insanýn boðazýnda... Ýþte böyle bir kesit kendi yaþamýmdan.......


:BDJA:
Ýnsanýn bedeninde bir can taþýdýðýný öðrendiði an en güzel kesit yaþamda.. Evet çok mutluydum, karnýmda bir cana ev sahipliði yapýyordum, ruhumla, kalbimle ve bedenimle. Dünyanýn en güçlü insaný bendim, önemli bir görev üstlenmiþtim , cana can vermeye çalýþýyordum. Dünya tos pembeydi çünkü yalnýz deðildim artýk, iliklerime kadar var olan bir can vardý içimde, beni seven bana güvenen bir can. Tüm dünyaya koþulsuz sevmenin ne demek olduðunu gösterecektim, beklentisiz sadece var olmasýndan dolayý sevecektim onu. Koklayacaktým her gece içime çekecektim kokusunu ve gözlerine bakýp seni çok seviyorum yavrum diyecektim.
Birgün onu artýk oðlum diye seveceðimi öðrendim. Aslýnda ben hep bir kýzým olacaðýný düþlemiþtim. Ama ‘oðlum’demek ne güzeldi, bu fikri o kadar çok benimsemiþtimki bir anda.
Hep kusuyordum , yemekler benim için hiçbir anlam ifade etmiyordu, tam dört ay her gün kustum. Buda güzeldi , kendimi önemli bir iþin cefasýný çeker gibi hissediyordum. Ben önemliydim ve yaþamda daha güzel bir amaç için vardým, oðluma yoldaþ olmak için o benim canýmdý, ne güzel beni anlayacak, özümden bir can geliyordu. Eminim beni çok sevecekti ve yaþamda kavgasýný verdiðim sevgi sözcüðünü kanýtlayacaktýk tüm dünyaya. Üzgün ve kýzgýn olduðum günlerde ona þikayet eder olmuþtum dünyaya. Sonrada onu üzdüðüm için özür diliyordum. O bana her defasýnda seni anlýyorum anneciðim demiþti.
Karným büyüdükçe kendimi dünyanýn en güzel insaný hisseder olmuþtum. ilk kez yemek yemenin ve kilo almanýn aslýnda güzel bir þey olduðunu anladým. Besleniyordum çünkü o büyümeliydi, süt içiyordum çünkü ilerde benim gibi kýsa olmamalýydý….
Ve bir gün bebeðimi ekranda görmeye gitmiþtim. Bana artýk tüm umut ve mutluluðumun bittiðini haber verdiler. Çünkü artýk bebeðimle vedalaþmalýydým, çünkü bu yolculuk ve ev sahipli bitmeliymiþ. Ona ev sahipliði yapamayacaktým artýk, bedenimden canýmýn bir parçasýný o ve ben istemesekte almalarý gerekiyormuþ. Oysa o çoktan hareket etmeye benimle oyun oynamaya baþlamýþtý bile.
Aslýnda ben dünyanýn çok güzel bir yer olmadýðýný temelinde hüznün var olduðunu kabullenmiþ olsamda , onunla ayrýlmaya dayanamýyordum. Ýlk kez anlam bulmuþtu hayatým ve sorgulamalarýn, derin düþüncelerin sona erdiði bir yaþama baþlamýþtým. .bebeðim için yaþamýþtým.
Evet o bugün yok yanýmda ve bedenimde yani bir anda uyandýðýmda hayatýmýn anlamýný ellerimden almýþlardý. Bugün nemi yapýyorum? Aslýnda bilmiyorum, hiçbirþey için yaþamýyorum, yalnýzým, onsuzum. Ama onu hiç unutmadým ve ölene kadarda unutmayacaðým. Umarým bir gün bir yerlerde beni karþýlar ve onu doyasýya koklamama izin verir. Ama oðlum yinede çok mutluyum, seni taþýdýðým ve tanýdýðým için. Sen hiç duymasanda seni çok seviyorum ve bilmesende sen beni çok mutlu ettin.HOÞÇAKAL CANIM………

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Size abla demek istiyorum.
Gönderen: serdar tahtalý / Ýstanbul/Türkiye
6 Haziran 2006
SEN ERDEMLÝ BÝR ÝNSANSIN.SANA NE DÝYECEÐÝMÝ BÝLEMÝYORUM.YORUM YAPMAK YETERSÝZ ABLA.HEP BÖYLE MUTSUZLUKLARDAN BÝLE GÜÇLÜ OLMAYI YEÐLEDÝYSEN BEN VE BÝZLERÝN SANA YAZACAK ÇOK ÞEYÝ OLMALI. KENDÝ ADIMA SÖYLÜYORUM SENDEN ÖÐRENECEK ÇOK FAZLA GERÇEK VAR. SERDAR TAHTALI

:: iyi ki öðretmenmiþsiniz
Gönderen: zerrin satýcýoðlu / Antalya/Türkiye
13 Kasým 2005
sevgili Ayþe Ýzci,43 yaþýndayým, bu yýl ilkokula baþlayan bir oðlum var ve ben 36yaþýnda anne oldum, çok üzüldüðünüzü hissedebiliyorum, sizi teselli edebilmeyi isterdim.öðretmen olmanýzýn içinizdeki muhteþem sevgiyi diðer çocuklara- siz doðurmamýþ bile olsanýz-aktarabilmeniz için bir yol olduðunu düþünüyorum, eminim çok iyi bir öðretmensiniz.ne olur karamsar olmayýn, tekrar anne olabileceðinize inanýyorum.izninizle bir hatýrlatma yapmak istiyorum,doðurup büyütürken ya da yetiþkin olduktan sonra hangimizin çocuðunun yaþamasýnýn garantisi var, sevdiklerimizi çok uzun bir süre birlikte olduktan sonra kaybetme tehlikesi her zaman mevcut.sevgilerimle..

:: hoþgeldiniz
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
27 Ekim 2005
Merhaba Sevgili Ayþe Ýczi; Ýzedebiyat'a hoþgeldiniz.Keþke; içeriði güzel, insaný gülümseten bir yazýnýzla gelmiþ olsaydýnýz aramýza.KEÞKE!......Yazýnýzý, içim burkularak okudum, yaþadýklarýnýzý yaþadým, hissetiklerinizi hissettim bir anne olarak.Yani, etkilendim.Güzel bir anlatýmdý.Yaþam; sevgiyi- üzüntüyü, mutluluðu - mutsuzluðu, sevinci - öfkeyi içinde barýndýrýyor.Bize de, payýmýza düþene katlanmak grekiriyor........Ýleride bir gün, bedeniniz yine bir cana ev sahipliði yapacak.Ve onu kucaðýnýza aldýðýnýz andaki duygularýnýzý, mutluluðunuzu anlatan yazýnýzý okuyacaðýz biz.Þimdiden bekliyorum bunu, sizin adýnýza.........Tebrik eder, baþarýlý yazýn çalýþmalarýnýzýn devamný dilerim.Sevgiyle kalýn....Kâmuran Esen

:: sevgli Ayþe
Gönderen: Figen Yarar / Ýstanbul/Türk ve Caicos Adalarý
27 Ekim 2005
Hayat çok acýmasýz, her birimiz bir þekilde bu çarklarýn arasýna giriyoruz zaman zaman ve nekadar az hasarla çýkarsak, o kadar daha yol alýyoruz. Üzülme, baþka bebeklerin olur gibi klasik sözlerin bir anlamý olmadýðýnýn bilincindeyim, tek istediðim þunu bilmem izin verdiðin derecede acýný paylaþýyorum neden mi? Hissettiðim için. Biz yüz yüze bakmasak, göz göze gelmesek de, yüreklerimizdir konuþup dertleþen bunu bilmeni istedim.Acýný anlayabiliyorum..Sevgimle...Kalemin hiç durmasýn..

:: Yaþanan acýlar hiç silinmiyor insanýn zihninden!!!
Gönderen: gönül sevinç / türkiye/Türkiye
26 Ekim 2005
Sevgili Ayþe; öncelikle hosgeldin aramýza,ailemize,izedebiyatýmýza... çocuklar hayatýmýn belli bir yerinde en zayýf noktam olmuþtur hep.benimde buna benzer bir deneme yazým olmuþtu vakti zamanýnda henüz doðmamýþ kýzým adýna...henüz anneliði tatmamýþ bir bayan olarak içimden geldiðince hayatý anlatmaya çalýþmýþtým doðmamýþ bir bebeðe... sevgili Ayþe okurken burnumun direðini sýzlatan bir denemeydi doðmamýþ-doðamamýþ oðluna yazdýðýn bu mektup.acýlarýný ve karmaþýk duygularýný bir süzgeçten geçirip dizelere döktüðün bu denemeni okuduðumda bu yazýya bu yazara yorum yapmazsam kendimi suçlu hissederim dedim ve elim yazdýðýnca dilim döndüðünce yorumlamaya çalýþtým. Sevgili Ayþe ;daha genç bir bireysin ve eminimki ilerki yaþlarda çok saðlýklý bebekler dünyaya getireceksin ayakta ve güçlü olmaný öneriyorum sana.Ve bir gün doðamamýþ bebeðin, parçan hesaba çekileceðimiz öbür dünyada sana dilediðin kadar su taþýyacak. bu peygamberimiz tarafýndan insanlýða müjdelenmiþ caným. ahirette güneþ bir karýþ tepemizde bizleri yakarken evlat acýsý yaþayan anne ve babalar o güneþin altýnda susuzluk çekmeyeceklermiþ.dünyada evlat acýsý yaþadýklarý için Allah(CC) onlarý mükafatlandýracak ve kaybettikleri evlatlarýnýn elinden suya kandýracaklar. þimdi kendini toplamaný ve acýlarýný bir kenara atýp hayata sýký sýký sarýlmaný istiyorum senden.hem sen bir öðretmenmiþsin anladýðým kadarýyla seni teselli edecek bir sürü çocuðunda vardýr elbette.kendine iyi bak ve yazmaya devam et.eline yüreðine duygularýna saðlýk saðlýcakla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kadýnýn Öyküsü [Öykü]


ayþe izci kimdir?

. . . kelimelerde olmasa nasýl ifade ederdik içimizde kabaran duygu selini. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ayþe izci, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.