..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yanlýþ sayýsýz þekillere girebilir, doðru ise yalnýz bir türlü olabilir. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > ESRA BAYKAL




27 Ekim 2005
Ben Büyüyünce Agatha Christie Olacaðým  
ESRA BAYKAL
Ýnsan bu kadar içine atmamalý hiçbirþeyi. Bir yerden çýkýyor iþte. Benim uykularýmda çýkýyor.


:AGJA:
Her gece aynýsýný yaþamayacaðým diye yatýyorum ama olmuyor. Ýçimde biriktirdiklerim benden içerideki sýkýþýklýk yüzünden intikam alýyorlar. Ýnsan bu kadar içine atmamalý hiçbirþeyi. Bir yerden çýkýyor iþte. Benim uykularýmda çýkýyor. Stephen King’e versem, oscarlýk bir korku filmi çýkaracaðý kadar malzeme var elimde. Bir de Agatha Abla’nýn öykülerini aratmayacak kurgular. Araya Türk tatlarý atýlmýþ ama olsun, abla severdi zaten bizi.

Dün gece belki de bunun en uç noktasýný yaþadým. Eh anlatayým da hem gülün hem de içinizde saklamaktansa dýþarý vurmanýn oldukça saðlýklý bir yol olduðunu bir kez daha görün istedim. Buyrun Esra’nýn gece yolculuklarýna:

Gece gayet mutlu bir þekilde Harry Potter'ýmý okuyarak baþladý. Harry ve Dumbledore düþünseli içinde gidip gelirken, benim de uykum geldi, dalmýþým. Gece rüyamda Tan Saðtürk ile bakýþýrken, eski lisemin kafeteryasýnda oturuyor ve baþta ablam olmak üzere çevredeki bilumum insanlara ne berbat bir yerde çalýþtýðýmý, artýk ajanstan nefret ettiðimi falan anlatýyorum. Suratýmda son dönemde insanlarýn neredeyse eski halimi unuttuklarý asýk suratým ve sinirli mimiklerimle baðýrýp duruyorum. Bu arada, Tan saçlarýný yine uzatmýþ Einstein gibi, üzerinde bir hademe kýyafeti ( salkým saçak bir kapýcý hýrkasý (kýrmýzý), içinde yeþil gömlek falan yani, o derece hademe bir halde) bana þirin þirin gülümserken, yerleri paspaslýyor. Ben kýyafetine raðmen hala yakýþýklý olduðunu düþündüðüm Tan’ý baðýrtýlarým arasýnda kesmeye devam ediyorum.

Neyse efendim, kargadan ufak, gagasý kemik rengi, sanki uzun bir çizgiye üstten bastýrýp yassýltmýþsýn gibi duran ve hafif kambur ters U gibi olan kuþlar dolanýyor ortalýkta. Ben bir yandan çemkirir bir yandan da neden orada olduðunu hiç anlayamadýðým bir gardroba yaslanmýþ, kuþlardan korunmaya çalýþýrken, kuþlardan biri benim t-shirtün altýndan sýrtýma doðru içime girmez mi? Ben allah kuþ, yandým, içime girdi derken bir pattttt sesi ile uyanýrýz. Tam kabus durumu anlayacaðýz.

Buraya kadar herþey saçmalýklar üzerine kurulu, fena halde sýkýntýlý ama sonu farkýndaysanýz biraz “Kuþlar” filmini andýrýyor. Gelelim pat sesine deðil mi, iþin koptuðu yer orasý çünkü.

Ben yerden yarým metre yüksekliðindeki yataðýmda, kuþtan kurtulmak için debelenirken tam kalça kemiðimin üzerine düþmüþüm. Yan düþmek kolumun da üzerine düþmek demek, kendimi korumak için dizlerimi de bükmem demek. Tabii yatakta ve yerde bir süre debelendiðimi de düþürseniz, dizlerimin mor, kalçamýn kýrmýzý, kolumun acýr halde olduðunu tahmin edersiniz. Bu halde kendimi parkelerin üzerinde buldum. Aptal aptal 10 dakika orada yattýktan sonra, düþerken attýðým çýðlýðý bizimkilerin duymadýðýný ve beni yerden kaldýrmaya kimsenin gelmeyeceðini anladým.

“ Tanrým ben kendime ne yapýyorum!?” sorusu kafamdan geçerken, bir yandan da yeni küçülmeye baþlayan güzelim kalçamýn yanýnda bulunan çýkýk, minik kemiðin kýrmýzýlýðýna üzülüyordum.

Geri yataða yattýktan sonra muhtemelen sabaha kadar en fazla 1 saat uyuduðum sürede de ajanstaki diðer insanlarýn beni delirtme politikalarý ile ilgili 2. bir karabasana girdim. Mümkün olduðunca uyumamaya, düþmemeye, debelenmemeye çalýþtýðým için de uykusuz kalktým. Sersem sersem etrafa bakýnýp, ne saçma bir sabah diye düþünerek giyinmeye baþladým. Bari bugün biraz kadýna benzeyeyim diye mini eteðimi falan giydim ama ne yalan söyleyeyim hala ciddi bir aðrý var kemikte.

Neyse; Hadi kalktým, bari erken gidip otopark parasý vermeyeyim diye düþünerek, sabahýn 07.30’unda attým kendime ajansa. Ama ne yazýk ki geldiðimde ajansýn otoparkýnda, benden daha kötü bir gece geçirdiðini düþündüðüm insanlarýn arabalarý vardý. Hem erken geldim, hem düþtüm, hem otopark parasý ödeyeceðim, hem uykum var!! Üstüne üstlük alt sokaklara gidip arabayý býrakacak bir kýlýkta da deðilim. Girdim otoparka...

Ajansta en azýndan kadýn olma çabamýn taktir gördüðünü duyarak mutlu olsam da hala caným acýyor, uykum var ve bitmeyeceðini tahmin ettiðim bir güne baþlýyorum. Siz ne yapýyorsunuz bu sabah?

Hamiþ: Size, içinize atmaya ihtiyaç duymayacaðýnýz, güzel anlarý yaþayacaðýnýz bir gün, bayram, yaþam dilerken; kendime de nice uzun ve kasvetli karabasanlar ve bunlarý topladýðým gün Agatha Christie'den daha ünlü olacaðým mutlu bir gelecek diliyorum kendime :).

Esra

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: bu yazýnýn..
Gönderen: ayþegül engin / Ýstanbul/Türkiye
27 Ekim 2005
bu kadar çabuk yayýnlanmasýnda bir hikmet olmalý esra.. neye yoracaðýmý þaþýrdým:)) hadi hayýrlýsý deyip yeni bir kabusa ilham vermek istemem ama inan hayra alamet deðil.. daha bir saat bile geçmedi kabus muhabbetinin üstünden.. sabah sabah içimiz kýyýldý, yazýp paylaþmak en alasý olur dedik falan ama.. izedebiyat'ýn elini bu kadar çabuk tutup yüzleþmelere katký sunmasý takdire deðer doðrusu:)belki de kara bulutlar bana bu yorumu yaptýrýyor, bilemiyorum artýk:)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Nefesimi keseceksin biliyorum!
Kendinize Yaþadýðýnýzý Hissettirin
Merhaba, Tanýþalým; Ben Senin Annenim.
Yaþam Öyküsü
Büyü Artýk
Aslýnda Çok Yalnýzýz
Gecenin Karanlýk Yüzü
Ölüm ve Þehvet
Biz Öfkemizle Yarattýk Bu Düzeni
Zamanýn kapýlarý kapanacak bir gün!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Size Aþýk Olabilir Miyim?
Bugün Seni Her Zamankinden Çok Özledim
Korkak Erkeklerden Sýkýldým
Aþk, askerlik, erkekler...
Her Sabah Ayný Adamla Uyanmak...
Kadýn Olmanýn En Güzel Tarafý Erkeklerdir
Red Kid
Korkak Erkeklerden Sýkýldým - 2
Bir gün size ahlak-sýz bir teklifle geleceðim...
Sizin hiç sýfýr kilometre sevdanýz oldu mu?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gelme Bu Gece [Þiir]
Nehir, Deniz, Sen vs. [Þiir]
Aþký Küstürdük! [Þiir]
Bir Islýk [Þiir]
Aþktan Korkan Adam [Roman]
Kurtlar Vadisi [Eleþtiri]
Ýlk Gece Birlikte Olmayacak Hatun Aranýyor [Eleþtiri]
Sevmedende Olur Diyorlar! [Eleþtiri]
Benim Kocam Ab"ye Karþý [Eleþtiri]
Reklamcýlar ve Topluma Ettikleri [Eleþtiri]


ESRA BAYKAL kimdir?

Arýza hallerin dýþa vurumu

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Altan,Murathan Mungan, Sait Faik, Alain De Paton


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ESRA BAYKAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.