..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsanlarýn bazen neye güldüklerini anlamak güçtür." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Doðan ORMANKIRAN




1 Aralýk 2005
Sevda Mektubu  
Doðan ORMANKIRAN
Güneþin sýcaklýðýný yansýtarak belki buralardan ayný sýcaklýðý seninde hissetmen temennisiyle kuruyorum cümlelerimi


:BHAH:
Merhaba Sevgili;

Güneþin bile kendini göstererek, bir nebze olsun ara verdiði þu soðuk kýþ günlerine bir solukluk bir arada biz verelim diyerek baþlamak istedim satýrlarýma.

Güneþin sýcaklýðýný yansýtarak belki buralardan ayný sýcaklýðý seninde hissetmen temennisiyle kuruyorum cümlelerimi.

Bir önceki mektubunda yazmaya baþladýðýný söylemiþsin. Kocaman teþekkürler yazmaya baþladýðýn için. Hem de tüm duygu yüklü teþekkürlerimi göndermek istiyorum sana. Ýçinde senden izler olan, duygularýný, düþüncelerini ve belki de umutlarýný taþýyan mektubunun gelmesini büyük bir keyif ve özlemle bekleyeceðim. Biliyor musun ? Küçük bir tebessüm bile bazen insani mutlu kýlmaya yetiyor. Ýste bu mektup; hem zamanlamasýyla, hem de geldiði kiþiyle alakalý olarak belki de Tanrýnýn bana sunduðu bir bayram hediyesi olacak.

Nasýlsýn demiþtin ya ? Beni soracak olursan diye devam eden mektup cümlelerinden olsun, bende iyiyim demek istiyorum. Yoðunluk, koþarak devam eden ve yakalamaya çalýþtýðýmýz hayatýn plesengleri diyelim.

Nasýlsýn sorusu o kadar geniþ ki, inan bazen ben bile nasýl olduðum sorusuna tam anlamýyla cevap bulamýyorum. Sadece geniþ bir perspektiften ifade edecek olursam yoðun geçiyor diye adlandýrmak en doðrusu. Vatanýnda olmanýn, sevdiklerinle beraber olmanýn anlamýný tarifsiz bir mutluluk diye nitelendirebiliyorum. Diðer yanda yaptýðým uðraþlarý sevmenin keyfi bir nebze olsa da yoðunluðu tatlý bir yorgunluða dönüþtürüyor. Bazen yorucuda olsa insanin özlemlerinin, duygularýnýn bir nehir misali yol aldýðýný görmek yaþamanýn, var olmanýn gerçekliði diye düþünüyorum.

Kendisini dinlemesi insanin hele ki bir müziðin týlsýmlý duyumsamalarýnda, gerçekten aklýn bütün ayrýmsamalarýný gözler önüne seriyor. Bunu zaman zaman da olsa çemberin dýþýna çýkmak olarak nitelendirdiðim þekilde bende yapýyorum.

“Beyaz Turnayý” aramanýn yolunda seher yýldýzýnýn rehberliðinde bir seyyah gibi ilerlemekteyim hayatin su akil almaz yolculuðunda. Zamanýn aynasýndan yansýyanlarý düþlerde birleþtirip gerçeðe dönüþtürme sevdasý belki de beni alýp götüren. Uzak diyarlarý yakýn etme, imkansýzý olaðan kýlabilme uðraþý diðer bir tanýmýyla.

Evet bayramda geliyor. Bayram hepimizin çocukluðumuzdan bu yana aklýmýzda kalan bol sekerli bol sevinçli günler. Hele ki sevdiklerimizle bir arada olabiliyorsak ne mutlu bize.

Sende bayramda anneme gideceðim demiþsin. O kadar kýsa ama o kadar içten ve bir o kadarda duygu yüklü bir cümle geldi ki bana. Simdi özlemlerim depreþti yüreðimde ve bunun üzerine ben de validemi aradým. Ve bu cümlenle ilgili bir kaç satýr yazmak ihtiyaç oldu.

Hani gözlerimizi kapattýðýmýzda yüreðimizden süzülen bir damla vardýr ya. Ýste sevgilerin bütün tanýmlamalarýnýn baþýný çeken annelerimiz.

Acýkýnca aðlayan, üþüyünce üstümüzü örten, gece yarýsý ninnilerinin en güzel sesi annelerimiz. Çocukluðumuzun ve hayatýmýzýn müdahil ilk rehberi. Belki simdi büyüdük o kadar ihtiyaç duymuyor gibi gözüksek de bizi yine de kollayan, saran annelerimiz.

Eve her geç geldiðimizde, kapýyý açýnca bizi bekler bulduðumuz annelerimiz. Baþka þehirlerdeyken bile arayýp üstünü kalýn giyin üþütme diyen, yemeðini güzel ye, ihmal etme diyen annelerimiz.

Anne ya artýk büyüdük diye verdiðimiz serzeniþli cevaplara. Siz benim gözümde hala çocuksunuz ve bir gün Anne baba olursanýz anlarsýnýz diyen annelerimiz. Babalarýmýzla aramýzda bir iletiþim köprüsü kuran, bazen bir dost bir arkadaþ olan annelerimiz.

Hayatta neye muaffak olursak olalým, asla hakkýný yeterince ödeyemeyeceðimiz annelerimiz.

Umarým bir gün sende anneliðin kutsiyetini tadar ve onun erdemini yaþarsýn. Baþta da kurduðun cümle gibi, git þimdi sende annene koþ. Büyük bir özlemle sarýl
annene ve beraberce bu kutsiyetin tadýný çýkar .

Yine farkýndayým cümleye nokta koymanýn zamaný geldi. Yinede mektubunla bu yoðunluða bir nefeslik mola verdirdiðin için teþekkür ederim.

Görüþmek üzere diye bitirilen, insanin içinde umutlarýný taze tutan sözlerle noktalamak en doðrusu gibi geliyor.

Þimdilik gözlerinden öpüyorum, dudaklarýndan öpmeye kýyamadýðým için.

Hoþçakal gönlümün güzeli, görüþmek üzere.


Doðan ORMANKIRAN





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Senden Uzakta
Býrakmadý Sevdan
Fildiþi Kulesi
Yaðmur Yüreklim
Affýna Sýðýnarak Aþýk Oldum
Anlatabilmek Yýldýzlar Ülkesini
Oysa Diye Baþlýyorsa Bir Yazý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayata Geri Dönüþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Tedirgin [Þiir]
Ey Sevgili... [Þiir]
Hadi Git [Þiir]
Gel Ey, Gönlümün Sultaný!.. [Þiir]
Adam ve Kadýn [Þiir]
Üþüyorum [Þiir]
Kimbilir [Þiir]
Aþk, Gurur ve Eylül [Þiir]
Sevgiliye Mektuplar... [Öykü]
12 Eylülde Aþk ve Ben Çocuktum. [Öykü]


Doðan ORMANKIRAN kimdir?

Varlýðýný sorgulayan, nereden geldim, nerdeyim ve nere gidiyorum. Felsefesiyle þu anda bulunduðumuz yer arsýnda insan-ý kamil olma uðraþý içerisindeyiz. Aþk ateþinde piþerek olgunlaþmayý yol edinmiþ Saygý ve edep'le hayata karþý, fikirlere karþý tavrý ve tafralarý olan bir uslub sahibiyiz. Kalabalýk ayak takýmlarý arasýnda farkedilebilme ve fikirleriyle kaideleri yerinden oynatabilme kabiliyetine talibiz. Hünerimizi bu yolla sergileme uðraþý içerisindeyiz.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Doðan ORMANKIRAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.