..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzlýk güzel birþey, ama birilerinin yanýnýza gelip yalnýzlýðýn güzel birþey olduðunu söylemesi gerekir. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu > ömer kýrat




8 Aralýk 2005
Evrim Tarihinin Baþarýsýz Baþ Yapýtlarý  
Neonderthal Adam

ömer kýrat


Evrim tarihimizin karanlýk kalan köþelerinin o kadar da karanlýk olmayabileceði üzerine...


:BEHI:
Merhaba, evrilip duran ama farkýnda olmayan okurlar ve daha ileri seviyedeki okur-yazar dostlarým! Bildiðiniz gibi canlýlar sürekli bir uyum ve yeniden uyum mücadelesi içindedir. Zira hem bulunduklarý çevre hem de bu çevrende yaþayan diðer canlýlar deðiþmektedir.
Dolayýsýyla "Benim, onlardan ne eksiðim var! Hatta fazlam var ve ondan kurtulsam iyi olacak!" þeklinde düþünen canlýlar, kendilerini evrime vermiþlerdir. Elbette söz konusu canlýlar biraz salak olduklarý için bazýlarý saçma sapan deðiþimler geçirmiþler ve dolayýsýyla hayatta kalma savaþýndan sað çýkamamýþlardýr.
Ýþte bizim konumuz bu beceriksiz canlýlardan olan NEONDERTHAL ADAM... Yanlýþ okumadýnýz. NEANDERTHAL adlý ilkel insansý türün alt kollarýndan birine ait bu canlý, maðaranýn karanlýðýndan kurtulmak için fosforlu bir deri geliþtirmiþ ve neon ýþýklarýyla bezenmiþ gazino tabelalarýna dönüþmüþlerdir… Neanderthallerin aksine, ateþ yakmayý zahmetli bulan bu tembel tür, ýþýk ihtiyacýný kendi vücudundan karþýlamaya çalýþmýþtýr ama geleceði, kendisi kadar parlak olmamýþtýr.

NEON-DERTHAL adam, fosfor bazlý bir deri pigmenti ile saðladýðý bu parlaklýk sayesinde geceleri de toplayýcýlýk yapmayý ummuþtur. Yakýn akrabalarý Neandertahler ise sadece gündüzleri toplayýcýlýk yapabilecek þekilde evrimleþmiþlerdi. Geceleri ise maðarada yaktýklarý ateþin etrafýna toplanýp, sanki bir þarký söyleyeceklermiþ ama sözlerini bilmiyorlarmýþ gibi yapmaktaydýlar.
Fakat maðaradaki hesap ormana uymadý. Geceleri etrafta deniz feneri gibi dolaþan NEON-derthaller, gece avlanan bu nedenle tam olarak teþhis edilemeyen, utangaç avcý hayvanlarca avlandýlar. Ayrýca ateþ yakmadýklarý için sýk sýk üþütmekteydiler ve ateþleri yükseldiði için titremeye baþlayan NEON-dertahlerin titrek ýþýklarý, yaþadýklarý yere 1800`lerin gece saatlerinde Paris sokaðý ambiansý vermekteydi.

Yine bu durumun bazý sosyal etkileri olmuþtu. Gerek Neandertahler gerekse Homo-Erectuslar tarafýndan "Parlak Çocuk" lakabý takýlan bir çok NEON-derthal, kendi hayatýna son vermiþtir.
Gerçi Homo-Erectuslar`a "Naber HOMO!" diyerek cevap yetiþtirebiliyorlardý ama Neandertaller için lakap bulacak kadar geliþmemiþti beyinleri...

Tüm bu olumsuz etkiler nedeniyle, türleri kýsa sürede dünyadan silinen bu zavallý insanýmsý yaratýklar için söylenecek tek bir þey var;
"Rise but don’t shine”

The End

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Çok güzel bir kara mizah
Gönderen: Elþen Hudiyev / , Azerbaycan
3 Mayýs 2009
Yazýnýzý beðendim. Bu tarzda devam etmeniz dileðiyle. Baþarýlar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Buzdolabý Adam Elma
Frank Einstein
Piþmiþ Tavuðun Baþýna Gelenler
Ayrý Dünyalarýn Ýnsanlarý
Son Dua: S. O. S
Robotlar
Tarihin Baþý; Medeniyetler
Herkese Kötü Bir Rüya Gibi Gelecek
Bazen Ýnsanýn

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kuran'a Ayak Basan Ýlk Türk
Noel Baba'nýn Gerçek Hikâyesi
Dinlenme Tesisi (Hac - Mahal)
A Playlist Story
Yalnýzlýk Üzerine Bir Yanýlma/yanýlsama
Ordu Olmayan Adam
Bill Clift'in Karýsýnýn Anlatacaklarý Var!
Mutlu Olmaktan Mutsuz Olan Adam
Bana Ne! (Cinayet Nedeni)
Hilkat Garibesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sherlock ve Watson [Roman]
Hâlâ Emekleyen Ýnsanlýk [Deneme]
Dünya Kadýnlar Dünü [Eleþtiri]
Türban Baðlamýnda Korunmasýz Dinsel Ýliþki [Eleþtiri]
Bir Mayýs Ýþçisi Gibi Yayýlmak Meydanlara [Eleþtiri]
Numeroloji [Bilimsel]
Koçlarýn Arabalarý & Tanrýlarýn Sessizliði [Bilimsel]
Diyet [Bilimsel]
Repeat After Me: Evren, Evrem, Evre! [Bilimsel]
Ödeme Güçlüðü Çekenler [Bilimsel]


ömer kýrat kimdir?

Merhaba edebiyat aþýklarý! Edebiyata duyduðunuz aþkýn karþýlýksýz olmasýna neden olan kiþi, yani edebiyatýn gönlünü kaptýrdýðý, dolayýsýyla sizin aþkýnýza karþýlýk vermemesine neden olan kiþi olarak, büyük bir sorumluluðum olduðunun bilincindeyim. Bu bilinçle, amatör edebiyata büyük bir katký saðlayacaðýna, yeni bir soluk ve beniz getireceðine inandýðým bu sitenin üyesi olarak, üyesi olduðum ve edebiyata yeni bir beniz ve soluk getirip, katký saðlayacaðýna inandýðýmý az önce belirttiðim bu sitedeki yazýn serüvenime sizleri de davet etmekten kývanç duyuyorum ve kývancýn kelime anlamýný tam olarak bilemediðim için þaþkýnlýk yaþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Douglas Adams, Emil Zola, Garcia Marquez, Oscar Wilde, Woody Allen


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ömer kýrat, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.