..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En tatlý sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Onur Özdemir




17 Aralýk 2005
Aþkýnýz Ne Kadar Yeni?  
Onur Özdemir
Her insanda yeni bir aþka mý baþlýyorsunuz, yoksa öyle olduðunu mu sanýyorsunuz? (Banu'ya...)


:BFCH:
Bu baþlýðýn konusu "bulunduðumuz tarihe en yakýn kim aþýk oldu" gibi bir þey deðil. Sadece her sevgilide yeni bir aþka mý baþlýyorsunuz, yoksa aþkýnýz ayný da sadece baþrol oyuncularý mý deðiþiyor bunu sorgulamanýzý saðlamak istiyorum.

Bir gün gelir, biriyle tanýþýrsýnýz ve "iþte aradýðým sevgili" dersiniz kendi kendinize veya zaten tanýdýðýnýz birisidir bu þahýs, siz sadece o gün biraz daha farklý statüde düþünürsünüz onu. Hisleriniz karþýlýklýysa þanslýsýnýzdýr çünkü mutluluk yolunda dev sayýlabilecek bir adýmý atmýþsýnýzdýr.

Seversiniz, hem de çok seversiniz. Adeta bir parçanýzmýþ gibi görürsünüz onu. Masumca ama tutkulu seversiniz, aþkýn sizi saflaþtýrmasýna (aptallýk anlamýnda deðil, doðallýk anlamýnda) izin verirsiniz ve tüm benliðinizi sunarsýnýz aþkýnýza. Onun için okuldan kaçar, toplantý iptal eder, aileyle tartýþýr, arkadaþ kýrarsýnýz. Belki ona ufak bir hediye almak için eve yürüyerek dönersiniz ya da en farklý hediyeyi bulabilmek için tabanlarýnýzý hissetmeyecek dereceye gelirsiniz. Yani "sizsiz o" ve de "onsuz siz" sizin için Leyla'sýz Mecnun'a, Lorel'siz Hardy'e, Tom'suz Jerry'e ve nihayet sucuksuz yumurtaya benzer.

O gün... Evet evet o gün... Bebekken aþý olurken bile bu kadar acýmamýþtýr. Erkekseniz, sünnet olurken bile etrafa gülebilmiþsinizdir, bayansanýz kulaðýnýzý ilk deldirdiðinizden sonra bile büyük bir keyifle bakmýþsýnýzdýr kulaðýnýzý süsleyen küpelere... Ama o gün... Ölüm dýþýnda hiçbir acý bu denli acýtmamýþtýr sizi. Sünnet hediyeleri ya da kulaðýnýzý süsleyen o küpeler yoktur artýk. Sadece acý tadý vardýr dondurmanýn çubuðunun...
O gün... Ayrýlýk...

"Ne ölümden korkmak ayýp, ne de düþünmek ölümü" derken artýk baþka bir þey korkutur sizi. Tekrar ayný acýyý yaþamak, tekrar ayný masumca sevgiyi göstermek, tekrar tutkulu sevmek ve tekrar deli gibi sevmek, güvenmek...

"Sütten aðzý yananlar" birliðinde yerinizi alýp, eylemlerinizde yoðurdu üfleyerek yemeye baþlamýþsýnýzdýr bile. Artýk o kadar güvenmek yok, artýk o kadar sevmek yok, artýk o kadar baðlanmak yok; okuldan kaçmak, toplantý iptal etmek, arkadaþlarla veya aileyle bozuþmak hiç yok...

- Beni seviyor musun?
- Evet seni çok seviyorum...

Ne þimdi bu? Yeni bir aþk mý yaþýyorsunuz? Siz yeni biriyle mi çýktýðýnýzý zannediyorsunuz? Ona her dokunduðunuzda yeni bir þeyler mi hissediyorsunuz? Hayýr o dokunduðunuz sadece daha traþlý bir yüz ya da daha ince dudaklar. Yeni birisiyle yeni bir aþk yaþamýyorsunuz, sadece oyuncuyla anlaþýlamadýðý için artýk baþka birisi canlandýracak dizideki Ahmet ya da Ayþe rolünü. Hani uzun süredir takip ettiðimiz bir dizide, baþrol oyuncularýndan birini baþkasý canlandýrmaya baþlayýnca rahatsýz oluruz ya, iþte ayný öyle rahatsýzlýk duymalýyýz aslýnda bu aþktan da.

Ya da yeni bir senaryo yazmalýyýz, yeni oyuncuya göre. Bitirmeliyiz o eski diziyi artýk. Yeni bembeyaz bir sayfaya, yepyeni kalemlerle yeniden yazmalýyýz senaryoyu. "Artýk o kadar güvenmeyeceðim", "artýk o kadar baðlanmayacaðým", "artýk o kadar sabretmeyeceðim, þans vermeyeceðim"... Siz önceki sevdiklerinize yaptýklarýnýzý hata olarak görüyorsunuz belki, ancak bunlar asla hata deðil. Siz çok sevmiþsiniz ancak o, o kadar sevmemiþ, sadece bu. Neden bir baþkasý da sizin o önceki sevgilinizi sevdiðiniz kadar sevmesin ki sizi? Üzülmek elbetteki korkutacak sizi, ancak temkinli olmakla sýnýrlarý daraltmayý karýþtýrmamalýyýz. Eðer bunlarý karýþtýrýrsanýz her yeni oyuncu ayný dizide devam eder. Her yeni sevgili de bir önceki sevgililerin acýsýný çeker. Unutmayýn siz de bir baþkasýnýn ayný senaryosunda farklý bir yüz olarak oynayabilirsiniz.

Þimdi, yeni aþkýnýzla mutluluklar dilerim...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: hastalýða doðru teþhis....
Gönderen: elif tunçer / Sakarya/Türkiye
23 Ocak 2006
okurken cümlelerinizi,sadý kaldým içimde kopan fýrtýlarýn temas ettiði noktaya...evet aþk deðil deðiþen yalnýzca oyuncular...kabul ediyorum ki her aþk bir öncekinin heyecanýný nüksettirmiyor..cümleler bile öyle sýrdanlaþmýþki..ne tuhaf..karþýlaþmak insanýn yolu üstünde kendisiyle...teþekkürler paylaþamýn için..çünkü çok güzeldi...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mavi Gözlü Gökyüzü
Karma ve Þýk

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Usta"ya...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Adý Deniz Olmalý [Þiir]
Ekmek, Þarap, Sen ve Ben [Þiir]
Anne... [Þiir]
Þarap Þiþesi [Þiir]
Kelebek [Þiir]
Sanal Aþk ve Yabancýlaþma [Eleþtiri]


Onur Özdemir kimdir?

Romantik, duygusal, esprili ve hiç büyümek istemeyen biriyim. Çalýþma hayatýnýn zorluklarý öncesi son antremanýmý yapýyorum. Arkadaþlarýmýn ýsrarý üzerine yazmaya baþladým.

Etkilendiði Yazarlar:
Cezmi Ersöz, Yýlmaz Erdoðan, Ahmed Arif, Nazým Hikmet, Orhan Veli, Hasan Hüseyin


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Onur Özdemir, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.