..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu kitap çok gerekli bir açýðý dolduruyor. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > güliz dülgeroðlu




19 Aralýk 2005
Kim - Sessizlik  
güliz dülgeroðlu
Kim sessizliði yýðýp gitti üzerime? Beni paçavralaþmýþ düþlerimden uyandýrýyor, tüm aðýrlýðýyla bastýrýyor bedenime bu küflü hava olanca kimsesizliðiyle. Sen utangaç bakýþlarýný gizli ihtiraslarýný saklamak için takýnýrken gözlerine, soluyor tüm renkleri doðanýn


:BIJF:

Kim bu kasvetli sessizliði yýðýp gitti üzerime?

Beni paçavralaþmýþ düþlerimden uyandýrýyor, tüm aðýrlýðýyla bastýrýyor bedenime bu küflü hava olanca kimsesizliðiyle. Sen utangaç bakýþlarýný gizli ihtiraslarýný saklamak için takýnýrken gözlerine, soluyor tüm renkleri doðanýn. Evren karanlýða bürünmüþ gibi bir tek beni aydýnlatýyor sahne spotlarý. Güzel bir þov bekleyen insanlar uluyor karartýnýn içinde. Ben ise yere çöküyorum dizlerimin üstüne. Suratýmý kapatýyorum ellerimle. Seni görmekten korkuyorum çýrýlçýplak dikilirken boþluðun ortasýnda çaresizce.
Cama yaðmur vuruyor, bana senin hatýralarýn. Köstebek komþular, kulaklarýný duvara yapýþtýrmýþ beklerken, ben hýçkýrýklarýmý bastýrýyorum içime. Bir sigara yakýyorum yaðmurun en þiddetli yaðdýðý saatte. Kimsesizliðim þerefime kadeh kaldýrýyor. Gözümü yollardan çekmeye çalýþsam da, kendimi senden arýndýrmaya uðraþmam mümkün deðil.
Telkin sözleri söyleyen dilim kuruyor. Ellerim benden baðýmsýzca gömleðimin kenarýný büküp duruyor. Evin tavaný yattýðým yerde bana yaklaþýyor sanki. Paranoyak bir sýkýntý geliyor üstüme. Telaþla dýþarý fýrlayýp koþmaya baþlýyorum su birikintilerinde. Býktým bu sessizlikten, býktým sensizlikten!
Sýrýlsýklam oluyorum, titremeye baþlýyorum baðýmlýlar gibi, seni çekiyor caným çok. Çok istiyorum süzülmeyi saçlarýnda. Aþk, ancak iki kiþi taþýrsa aðýr gelmez. Bencilliðinin geride býraktýðý yokluðun yüzünden, bütün yükünü ben taþýyorum ezilerek altýnda.
Þimdi büründüðüm kiþiliklerimden birinde yuva yapmakta huysuzluðum. Dolanýp duruyorum evin içinde aksi aksi. Duvarlar nemli gibi deðmekten çekiniyorum. Rahatsýz ediyor her þey, tuhaf görünüyor gözüme. Rüzgar olsa açardým camý ama bölmek istemiyorum melankolimi çocuk sesleriyle.
Yokluðun neden çaresiz kalmýþým gibi hissettiriyor? Beni seven bir tek sen mi vardýn, yoksa ben bir tek seni mi sevdim? Karmakarýþýk hiçliðin uzun aðaçlý ormanýnda yolumu kaybetsem karþýlaþýr mýyýz yine gölgesinde kim-sessizliðin? Tanýr mýsýn beni ruhsuz görsen acaba.. ?

Güliz Dülgeroðlu






.Eleþtiriler & Yorumlar

::
Gönderen: Efe Erdem / Ýstanbul/Türkiye
19 Þubat 2006
Kim-sessizliðin dudaðýmdan kayýyor; Ciðerlerimi dolduruyor... Ve kelimelerin kelimelerim oluyor... Kapýsý olmayan bir odada Ýçeri birinin Yada herhangi birþeyin girmesini umarak defalarca okuyorum...

:: Baþarýlý bir anlatým.
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
15 Ocak 2006
Merhaba Sevgili Güliz Dülgeroðlu; Karamsar ama, baþarýyla sunulmuþ itiraf.Þiirsel ifadeler dikkat çekiyor.Baþarýlý yazýn çalýþmalarýnýzýn devamýný dilerim.....Sevgiyle kalýn...Kâmuran ESEN ...................... Yorumlarýnýz için çok teþekkür ederim, sevgilerle Güliz

:: ...
Gönderen: tuba artar / Ýstanbul/Türkiye
13 Ocak 2006
merhaba guliz; yazilarinizi cok begendim. huzunlu ama etkileyici.basarilarinizin devamini dilerim.

:: kim sessiz ?
Gönderen: cem kilic / Ýstanbul/
10 Ocak 2006
yazýlarýný okudum ve çok beðendim. Karamsar ama oldukça þiirsel. Mümkünse daha çok yaz da okuyalým :)en sevdiðim yazýn kim-sessizlik oldu onu da belirtiyim.. sevgiler.

:: keþke
Gönderen: gökhan gür / Ýstanbul/Türkiye
8 Ocak 2006
keþeke hiç yazýlmasaydý ya da burada raslamasaydým... ama etkilemesi böyle düþündürdü, ya da hissettirdikleri. benim taktirlerime gerek olmasa da; çok güzel gerçekten...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
N. K (60) Eski Eþini ve Bir Araba Satýcýsýný Bir Kutu Viagra Ýçirerek Hunharca Katletmekten Aranýyor!
On Dokuz Dönüm Yalnýzlýk

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düþündüm Bulamadým
Kartonpiyerli Dusler
Baþlýðý Siz Koyun
Kýþamrak Rib Kþa
Okuyuculara Duyurulur!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Keþke [Þiir]
Cennet'ten Düþüþ [Öykü]
Yazar ve Hayal Gücü [Öykü]
Bir Kaþýn Yarýlmasý [Öykü]
Törensiz Gömülmüþ Bir Aþk [Öykü]
Madame Butterfly [Öykü]
Kuyunun Ýçinde [Öykü]
Perilerim Sende Kalsýn [Öykü]
Ýliþkiler ve Kýrýklarý [Öykü]
Yas Yaðmuru ve Þemsiye [Öykü]


güliz dülgeroðlu kimdir?

Yazar Tanýtýmý öykülerinde ve denemelerinde bulunmaktadýr.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © güliz dülgeroðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.