..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Prensiplerden hoþlanmam. Önyargýlarý yeðlerim. Daha içtenler. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Burcu




28 Aralýk 2005
Sen Kimsin  
Belki de yanýbaþýmýzdaki bir ses belki de uzakta özlenen bir tendir kimbilir.....

Burcu


"Prensesin artýk seni görüyor.Rengini aþkýndan çalan kýrmýzý bir gülle birlikte seni sonsuza çeyrek kala,mavinin aþkla buluþtuðu yerde seni bekliyor olacak..."


:BCAE:

"Seni seviyorum lal..."okulun koridorlarýnda çýnlayan bu ses baþta beni ürkütmüþtü.Daha sonra beni utandýracaðýný nereden bilirdim."Seviyorum seni güzel kýz.Senden ayrý kalacaðýmý bilsem de...."yüzüm gittikçe kýzarýyordu.Önümdeki tahta aynaya dönüþseydi yüzümün benek benek oluþunu daha rahat izlerdim diye düþünmeye baþlamýþtým.Tanrým baþým uyuþuyo...Saçmalamaya baþladým demek.Kendime geldiðimde ölmek istedim.Dersin bitmesine 10 dakika olmasýna mý yoksa öðretmenin"Bu bahsettiði kýz sen misin"diye soruþuna mý aðlamalýydým.Hiçbir gün bu olanlarýn kabus olmasý için dua ediþimi ve bu insanlarýn üstüme üstüme geliþini unutamayacaktým.Ýyi ama bu kimdi.Bunu yapmaya cesaret ediþi inanýlmazdý.
Artýk müdürün odasýndaydým.Tuhaf olan bunu yapanýn orada olmayýþýydý.
__Sen misin lal?
__Evet.
__Bunu yapan kim ve sen onu nereden tanýyorsun?
__(Yapaný bir bilsem)Yani efendim bilmiyorum.Gerçekten...
Sonradan anladým ki yakayý elvermemiþ.Önceden bir kaset doldurup gizlice odaya girip hemen býrakmýþ.Bu kadar akýllýca davranan her kimse onu gittikçe daha merak eder olmuþtum.
Ertesi gün sýnýfa girdiðimde sýramda kýrmýzý bir gül buldum.Bir de zarf.Arkadaþlarým alay etmeye,hem de kýskanmaya baþlamýþlardý bile.Gülü koklayýp"Ýyi ama ben kýrmýzý gülü sevmem ki deyiþimi dün gibi hatýrlýyorum.Nitekim ben sarý gülü severim.Bu yüzden zarfý açar açamaz þaþkýnlýðýmý gizleyemedim."Sarý güller,papatyalar getirecektim sana.Onlar seni kýskanmasalardý.Bir tek bu kýrmýzý gülü veriyorum.Rengini aþkýmdan çalan bu çiçek,benim varlýðýmý hissettirecek sana...."yazýlý bir zarf alsaydýnýz hem çok sevinirdiniz hem de korkardýnýz benim gibi.Galiba beni benden iyi tanýyan bu gizemli kiþiyi sevmeye baþlamýþtým.
Bu ilginçliklere yenileri eklendi.Kapý önündeki paspasta bulduðum kolye,içinde sarý gül ve en sevdiðin þiiri yazan mavi bir mektup, hergün beni sevdiðini söyleyen bir ses...Etrafýmdaki herkese kuþkuyla bakmaya baþlamýþtým.Birinin beni takip etmesi ya da arkadaþlarýmdan birinin þaka yapma ihtimali bir hayli fazlaydý.Artýk sokakatan geçen herkese "O sen misin"deyiþimde beni deli sanmalarýna iyiden iyiye alýþmýþtým.
Bu kiþiyi bulmak için gösterdiðim çabayý derslerime gösterseydim okul birincisi olmuþtum bile.Neyse ki bir gün(aslýnda her gün:))beni telefonla arayýp"Seni seviyorum prenses"deyiþinden sonra"Sen kimsin"soruma ilk defa cevap geldi."Sana çok yakýn biri.Beni görememen normal.Çünkü sen bir prensessin ve dünyaya benim gibi aþýk gözlerle bakamýyorsun.Bir gün yeryüzüne inip etrafýna aþýk gözlerle bakacak olursan beni o zaman görebilirsin."Bu cevap sorduðum sorulara cevap olmaktan çok aklýmý karýþtýrmýþtý.Sonra telefonlarýn sesi kesildi,mavi kaðýtlara yazýlmýþ mektuplarý arar oldum.Ne çiçekler ne þiirler geldi.Yavaþ yavaþ aþk denilen pastadan bir dilim alma vaktim gelmiþti.Uykusuz geceler,bitmeyen düþünceler peþi sýra geldi.Böyle romantik,beni böyle seven birini nasýl kaçýrabilirdim.Aslýnda biz hiç birbirmizin olmadýk ki.Daha adýný bile bilmiyordum.Tek bildiðim onu seviyor olmamdý.
Buldum dedim biran.Kýsasa kýsas.Mavinin en güzel tonunda bir zarf bulup üstüne"Ýsimsiz kahramanýma"yazýp mor bir menekþe ile birlikte sýrama býraktým.Belki yok olup gidecekti.Ama içimdeki ses,aþkýn verdiði güç iþe yarayacaðýndan emindi demek isterdim ama o anda beni böylesine çözmüþ bir insan bu ufacýk bir notu mu çözemeyecekti diye düþünmüþtüm.Sonra soluðu sahildeki her zaman gittiðim bankta aldým.Tabi yoldan aldýðým kýrmýzý bir gülle beraber.Bir de baktým yanýmda biri.Elinde sarý bir gül.Ben hiç bir þey demedim.O da.Omzuna yaslandým.Ve ona sen kimsin diye sormak aklýma bile gelmedi.Çünkü ben dünyaya aþýk gözlerle bakmaktaydým.Bir de beni bulacaðýndan emindim.Her ne kadar notta "Prensesin artýk seni görüyor.Rengini aþkýndan çalan kýrmýzý bir gülle beraber seni sonsuza çeyrek kala,mavinin aþkla buluþtuðu yerde seni bekliyor olacak"yazsa da...
Ve uzun bir aradan sonra "Sarý gül getirdim sana.Artýk benimle olduðundan mýdýr seni kýskanmýyorlar"deyiþini ömrüm boyunca unutmayacaktým.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: hala gelmedi mi yaw
Gönderen: Nihan Þentürk / Ýstanbul/Türkiye
11 Ocak 2006
ya ben senin yazýna güzel bir yorum yazmýþtým, neden gelmedi ki! Neyse... Bari þu kadarýný belirteyim; akýcý ve duru dilin yine hakimiyetini ilan etmiþ :) e bu durumda öteki kýrmýzý pabuçlu kýza da masal arkadaþýna özenerek bakmak düþer:) Umarým hayatýn da öykülerin kadar güzel olur. Gitmeden görüþürüz ;)

:: Hikaye Bunlar...
Gönderen: Sharkai Shasy / Ýstanbul/Türkiye
31 Aralýk 2005
YALAN BUNLAR KARDEÞÝM MÝLLETÝN BEYNÝNÝ YIKIYORSUNUZ!!! :D:D:D BÝRÝCÝK KUZENÝME EDEBÝYAT HAYATINDA BAÞARILAR DÝLÝORUM... Laf aramýzda onu ben keþfettim :D:D:D




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gidenler ve Arkalarýnda Býraktýklarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dar Vakitlerde Ben [Deneme]
Özlemek Bir Soðuk Kýþ Günü [Deneme]


Burcu kimdir?

Benim anlatacak bir hikayem var. . . sadece bu!!!

Etkilendiði Yazarlar:
Herkesin anlatacaðý bir hikayesi vardýr ve nefes alýþlarýmýz,parmak izlerimiz gibi farklýdýr anlatacaklarýmýz......


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Burcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.