..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sýrtýnda elbise yok." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > jade




30 Ocak 2006
Yalnýzlýksa Bunun Adý  
jade
içsel bir sorgulama.. tekliðe ve deðen dünyaya


:AIDH:


Yalnýzlýksa bunun adý o halde þarkýlar yanlýþ öðretmiþ bizlere.Hani yalnýzlýk ömür boyu demiþlerdi ya eskiden üç kafadar müzisyen. Ne çok sevdiysem de bu þarkýyý, içimden bir ses doðru olmamasý için dua eder gizliden.Daha yolun baþýndayýz dediðimiz zamanlarda sanki sonsuza dek kalýnan bir yalnýzlýk cezasýydý çekmemiz gereken. Aradan zaman geçti yaþanýlan her yeni yýl bize yalnýzlýðýn kendi tercihimiz olduðunu öðretti.Hatalarýmýzýn bedeli oldu hep. Biraz þans, biraz tercih, biraz da kaybetmeyeceðimize dair ukalaca güvenimiz kendimize.
Yine böyle bir yaþ dönümünün ardýndan hala cezaya kalmamýþým diyebilmek önemli sanýrým.Kendi dünyamýzdaki dostlarýmýzla hatýrlanmak yeterli þimdilik.Bugün sen geçtin aklýmdan diyen birilerinin varlýðý kafi.
Zaten bu doðum günlerinin,düðünlerin bayramlarýn en büyük katkýsý bu olsa gerek. Vesile olmasý baþka sevgilere de ihtiyaç duyduðumuzu,aslýnda kalabalýklaþtýkça çoðaldýðýmýzý görmemize.
Düþünüyorum da kendimizi cezaya býrakan da bizleriz. Birlikte olduðumuz zamanlarýn deðerini bilmeden, ömür boyu kalacaklarmýþ gibi hoyratça tüketiyoruz sevgileri.
Her geçen yaþ dönümünde aranma oranýnýz da buna iþaret eder, bayramlarýn yeni modasý sms mesajlarý da. Hazýr yeri gelmiþken çok elzem olanlarýn dýþýnda özel günlerin kendince dizilmiþ þiir kümeleri ve birkaç kliþe sözün sýðdýðý mesajlarla hatýrlanmasýna çok bozuluyorum.
Birkaç yýldýr telefon mesajý kavramýna alýþmaya çalýþýrken þimdi de internet üzerinden kutlamalar moda haline geldi. Amaç ben hatýrlýyorum diyebilmek biliyorum. Ekonomik zorluklar da gündemde.Hele bayramlarda bizim gibi bol akrabalý toplumlar için durum çok zor.Hepsini arayamayacaðýmýza göre en iyisi iki kontörlük duygulanmalara sýðýnýrýz diyoruz.Haklýsýnýz elbette.Ancak derim ki en azýndan kendi kelimelerimiz olsun içinde,bizden bir küçük temas geçsin karþý tarafa. Ezbere yazýlmýþ hazýr sözler deðil.
Sevdiðimiz insanlarýn gözlerine bakacaðýmýz yüz yüze görüþmelerin sýcaklýðý kalmayacak sanki hayatýmýzda. Geçen zamanla birlikte insanlar arasýndaki mesafeler de artýyor.Býrakýn problemlerimizi konuþmayý,birbirimizin yüzünü bile az göreceðiz.
Teknolojinin ödenecek aðýr bedeli de bu olacak bize.
Yalnýzlýk.
Ayný þehirdeyken bile mesajla kutladýðýnýz insanlar yarýn size de üç satýrlýk e-maillerle saygý ve sevgilerini iletecekler.Sonrasýnda kamera ile internet üzerinden son hallerimizi göreceðiz birbirimizin. Saçýn mý uzamýþ, kilo mu almýþsýn diyeceðiz rengarenk harflerle.Araya gülen resimler serpiþtireceðiz kendi gülüþümüzün yerine.
Belki de kendi doðum günümüzde , bilgisayarýn baþýnda internet üzerinden yayýn yapacaðýz dostlarýmýzla.Zaten elinizde bir dilimlik bir pasta olacak. Bir de okumadan geçebileceðiniz bir dolu e-mail ve mesaj. Ayný soðukluðun, ezberlenmiþ kelimelerinin arasýna dizildiði.Asla size bir gülümseyiþin, komik bile olsa üflerken tutacaðýnýz dileklere atlayan dostlarýn varlýðýný yaþatamayacak olan.
O nedenle þimdiden gelecek günlerin yatýrýmýný yapmalýyýz. Tercihlerimizi ona göre yapmalý, kýsa bile olsa bir ses duymaya üþenmemeliyiz.Ya da benim gibi yapýn sizi mesajla kutlayan herkesi, sesini özlediklerinizi siz arayýn çekinmeden. En azýndan kulaðýnýzda bir aný olarak kalacaktýr sýcaklýðý.Konuþmamaktan tembelleþen sevgileri ýsýtýrsýnýz belki. Yoksa yýllar sonra tek bir dilimlik pastanýz, tek dileklik bir mumunuz kalacaktýr. VE hep ayný dileði tutacaksýnýzdýr. Bir sonraki sene iki kiþi olmak dileðiyle….



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hiçbir Aþk, Hiçbir Ölüm
Yine, Yeniden Uzaklar…
Kýr Zincirlerini…
Kayýp Giden Zaman….
Zamanýn Yapraklarý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ay Dolunay, Ýmkansýz Aþklar Vakti…
Gitmek mi Zor Bu Aþkta Kalmak mý? II
Aþk Tesadüfleri Sever
Kaçsam Býrakýp...
mi Soledad (Yalnýzlýðým)
Gitmek mi Zor Bu Aþkta Kalmak mý? I
Sevmekten Korkar Olduk?
Zamanýn Üstünden Akýp Gitmek
Kýzýl Dolunay
Yaralý Düþler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaz Bitti [Þiir]
Amado Mio [Þiir]
Þimdi Her Þey Ben Gibi... [Þiir]
Sonsuz Nota [Þiir]
Bir Avuç Kül [Þiir]
Yorgun [Þiir]
Sen Yokken [Þiir]
Her Þey [Þiir]
Düþlerini Düþlemen Gerekir Sevgilim... [Þiir]
Üç Nokta [Þiir]


jade kimdir?

Düþler dünyasý hiç olmaya dair gidiþler ve yaþanmýþ hikayeler. . .

Etkilendiði Yazarlar:
murathan mungan,tuna kiremitçi,kavafis, shakeaspeare sonet leri, monet, balzac,marquis de sade,sahaflarda unutulmuþ eserler,halil cibran,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © jade, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.