..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her insanda insanlýðýn tüm durumlarý vardýr. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý > Mikail Boz




14 Þubat 2006
Ölüm Döþeðinde Puslu Aþk Keþfi (1)  
Mikail Boz
Ayný yatakta yatsalar da, sisler ardýnda kaybolan bedenlerini yeniden keþfetmeye çalýþan karý kocanýn ölüm döþeðinde "katlederek" aþký keþfediþi... Katli vacip bir aþk...


:BCIH:
Ellerini yumruk yapýp gözlerini ovalýyor; gözleri yumrulaþýyor. Acýnýn, yangýnýn, tuzlu gözyaþlarýnýn dumura uðrattýðý suratýný etrafta gezdiriyor. Gördüðünden, görebildiðinden, görebileceklerinden o kadar emin olamýyor artýk. Mistik bir fluluk ve sisin etrafýný böylesine aceleci sarmasýný hoþnutsuzca karþýlaþýyor. Ayaða kalkmaya çalýþýyor; ayaklarý tutmuyor.

Sisin arasýndan sarý saçlý bir kadýn yavaþça, salýnarak yanýna geliyor. Kadýn ayak parmaklarýný yere týklatarak baþ ucunda duruyor. Týk, týklar garip bir etki yaratýyor beyninde. Sanki tüm ömrü boyunca o týklar için yaþamýþ gibi geliyor... Dili aðzýnýn içinde þekilden þekile giriyor, istemsizce, -istemin yarýk, parçalanmýþ
kiþiliklerine eþitçe daðýtýldýðý bir istemle- "Yani bu týklar için miydi her þey?" diyor. Kadýnýn aðzýndan berrak dumanlar çýkýyor, bu sisin altýnda böyle berraklýk üflemesi hayranlýk uyandýrýyor.

Berraklýk havada kývrýlýp harf biçimini alýyor, "Evet, bunun içindi."

"Yaaa!" diye baðýrýyor. Sisin altýnda duyup duyabilieceði en güzel sözleri duyduðu için mutlu oluyor. "Endiþe de neymiþ ki caným; endiþe de neymiþ?"

Kalbi sýkýþýyor, elinde titremeler artýyor, bacaðýnda bir yangýn... Dudakta bir sýzý yayýlýyor surata, kulaðýnda çýnlama, "Yaaa, yaaaaa! Endiþe buymuþ. Yaaaaa!"
Kadýn kahkahalarýný yoðunlaþtýrýyor. Öylesine güzel gülüyor ki, daha önceden bunu anlayamadýðý için kendi kendine hayýflanýyor. Kadýn altýnýmsý ellerini üzerine sürüyor, ceketinin cebinden paralarý, evlilik yüzüðünü çýkarýyor. "Þimdi seni öpebilirdim ama çok çirkinsin," diyor kadýn, "çirkinsin ama seni yine de öpebilirdim evli olsaydýk. Evli olsaydýk sana daha lütufkar davranacaðýmý anlardýn böylece, ama emin ol seni yine de öldürürdüm."

"Zaten evlilik dediðin nedir ki?" diye demeden edemiyor.

Kadýn bir sigara çýkarýp berrak nefesini kirletiyor. "Þu anda bile bunu söyleyebilmen sana yaptýklarým konusunda ne kadar haklý olduðumu tekrardan bana gösteriyor. Mallýk ruhuna iþlemiþ senin. ruhun garip bir etkileþim içinde hayvansý bir sinsilik taþýyor. Ama hayvanlar en azýndan yaþarlar, varoluþlarýnda böyle bir amaç taþýrlar. ama sende öyle görünüyor ki, hayvansýlýðýn samimi davranýþý bile yok."

Yangýn ve acý vücudunu giderek daha fazla sarýyor. Kadýna ilk defa istemeden hak veriyor. Ölüm denilen þeyin hissi bedeni sarmaya baþlamýþken konuþulacak daha ne olabilir ki? "Evlilik ha! Evlilik!"

"Evlilik yaaaa! Evlilik," diyor kadýn. "Senin için güzel bir ölüm düþünüyorum. Þu yaþadýklarýn daha bir baþlangýç. Sona ulaþtýðýmýzda gerçek evliliðin ne demek olduðunu cümle aleme göstereceðiz. Bunun için hazýr mýsýn?"

"Yüreðinde acýnýn yanýnda aþka benzer bir kýpraþma oluyor, "Bu anda bu ne yauuuvv!" diye inliyor. "Hazýr olmanýn dýþýnda baþka çarem var mý?" Havayý kokluyor, üzerine deniz suyu serpiþtirilmiþ, killi toprakla haleli, dýþkýlarýn süs olduðu aðaç kabuðu... "Bu kokuyu nerden biliyorum ki?" diye düþünüyor.

Kadýn yeniden kahkaha atýyor, "Baþka çare yok, Valla yok! Baþlayalým!"

* * *



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ölüm Döþeðinde Puslu Aþka Keþfi (2)

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yeþil Canavar
Utanç
Günün Sonuna Yolculuk
Dalgakýran
Uyanýþ
Ütopik Sahiller (2)
Ütopik Sahiller (1)
Ütopik Sahiller (3)
Ecstasy

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Düþünmek [Þiir]
Yüzyýllýk Yalnýzlýk [Þiir]
Kan (At) Lý Geceler [Þiir]
Hedef [Þiir]
Mahpus [Þiir]
Iþýk Hýzýný Geçmek Mümkün Mü? [Deneme]
Týrnak Yeme Meseli [Deneme]
Kim Ýçin Din ve Vicdan Özgürlüðü? [Deneme]
Yalnýzlýk [Deneme]
Mutlu Bir Evlilik Ýçin 4 Altýn Kural [Deneme]


Mikail Boz kimdir?

Mikail BOZ

Etkilendiði Yazarlar:
N. Gogol, F. Kafka, J. M. Coetzee, L. F. Celine, M. Proust, A. Camus


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mikail Boz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.