..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Fýrtýnalar insanýn denizi sevmesine engel olamaz. -Maurois
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ERDEN ERKÝN




16 Þubat 2006
Bir Deniz Yaþardý Buralarda  
ERDEN ERKÝN
Bir deniz yaþardý buralarda bir zamanlar. Gözleri bir yosun olurdu, bir çim. O ne gözlerdi Allahým, ne biçim. Bir türlü bakamazdým, tuhaflaþýrdý içim. ERDEN ERKÝN


:AHCHI:
BÝR DENÝZ YAÞARDI BURALARDA


Bir deniz yaþardý buralarda bir zamanlar. Gözleri bir yosun olurdu, bir çim. O ne gözlerdi Allahým, ne biçim. Bir türlü bakamazdým, tuhaflaþýrdý içim.

Bir deniz yaþardý buralarda bir zamanlar. Saçlarý ipek sarýsýydý ve sarý tonlara bürünmüþ bir çiçek serasýydý.O sarý saçlarýný gecelerime perde ederdim; gözlerini yýldýz. Iþýk saçan bir umut, pembe bir buluttu baþýmdaki ve taptýðým bir mabudeydi karþýmdaki...


Bir deniz yaþardý buralarda bir zamanlar. Ýçi, dýþý þaffaf bir; içi, dýþý sevda gibidir. Kýyamazdým bakmaya, dokunmaya; yitireceðimden korkardým hep, bir köþeye gizlenirdim, sessizce aðlardým.

Bir deniz yaþardý buralarda bir zamanlar. Benimle otururdu dalgalarýn kumsalý öptüðü yerde. Benimle kovalardý martýlarý, benimle koþardý kumsalda. Benimle akköpüklü dalgalara yalnýzlýðýmýzý, martý kanatlarýna adýmýzý yazardý. Benimle duyumsardý çamýn reçine kokusunu, benimle seyrederdi doðanýn yeþil dokusunu. Benimle yüzerdi alabildiðine, denizin maviliðine. Benimle dönerdi dalgalarýn kumsalý öptüðü yere.


Bir deniz yaþardý buralarda bir zamanlar. Onunla þu gördüðünüz daðýn zirvesine çýkardýk. Bilirsiniz, bir dað baþýnda insanlar daha da yakýnlaþýr Tanrý'ya ve bir çocuk gibi mutlu aþýk olur doðaya. Avuçlarýmýzýn suçlu parantezini açarken havaya, baþlardýk saf ve sevgi dolu bir duaya ve yeniden gelmiþ gibi olurduk dünyaya.


Bir deniz yaþardý buralarda bir zamanlar. Benimle otururdu buralarda. Bir gün kumsala büyük balýklar geldi. Seni daha büyük denizlere götürelim dediler. Onlara uydu, gitti.

Bir dönüp baktým ki geçmiþ seneler, içimde birikmiþ neler neler olmuþ kördüðüm; aynadaki gözlerimde gördüðüm, hala o denize yanmakta ve aðlamaktayým.

Deniz gitti buralardan, benimle yaþadýðý yerlerden. Bir baktým ki bir baþýmayým, alýþtým terk edilmelere, tuhaf yalnýzlýklara. Ben böyle yaþamaya tutkunum, aþinayým.

Ne deniz döndü buralara, ne de onu götüren büyük balýklar. Bir gün küçük balýklarla haber göndermiþ deniz bana. Demiþ ki," Geceleri dünyamýzý aydýnlatan ayýn ve ulaþýlmaz sandýðým yýldýzlarýn bir taþ ve kum yýðýný olduðunu; parlak neonlarýn arka tarafýnýn karanlýk birer depo olduðunu; aynanýn arkasýnýn katranlý kaðýtla kaplý olduðunu, insanlarýn uzay boþluðunda sadece bir zerrecik olduðunu ve en kötüsü, en küçük bir fýrtýnanýn dahi önüne katýlýp insanýn savrulmuþluðunu ve kaybolmuþluðunu anlýyorum.Tel örgüye takýlanýn ben olduðumu ve yýrtýlanýn benim pantolonum olduðunu artýk biliyorum," demiþ.


Deniz gitti, acý bir hatýrasý; onulmaz bir yarasý kaldý.Ben bittim, içimde bir AH'ým, yukarýda ALLAH'ým kaldý. Deniz kirlendi, ne kaldý? Büyük balýklar küçük balýklarý yuttu ve bu balýklar beni tuttu uyuttu; kumsalda bir baþýma býrakarak unuttu.


Kumsaldayým yine, denizin gittiði ve benim dönmesini beklediðim yerde. Saðýmda martýlar, solumda deniz; içimde derin bir acý, derin bir iz. Bilmiyorum þimdi kiminlesin, nerde? Ben düþtüm hep, ayrýlýklarla derde, þimdi çok mutsuzum her yerde.


Bir deniz yaþardý buralarda bir zamanlar. Aþklarýn en güzeli, en zarifi, en soylusu burada yaþandý. Deniz, neonlarýn arkasýndaki karanlýk depoda; ulaþýlmaz sandýðýmýz yýldýzlarýn üstündeki taþ ve kum yýðýnýnda; bazan da küçük bir fýrtýnanýn önüne katýlmýþ uzay boþluðunda zerrecik gibi dönmekte. O döndükçe, yeryüzünde ne kadar umudum varsa sönmekte ve ruhum hergün yeniden ölmekte...


Bütün bu med-cezir bileþkesi basite indirgendiðinde, bu olabilene doðada üç þey tanýktýr: Deniz, kumsal ve martýlar...

Deniz gitti, masal bitti...


ERDEN ERKÝN...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Bu ne hüzün!
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
4 Mart 2006
Merhaba Sevgili Erden Erkin; Hüzün giydirilmiþ ve þiirsel anlatým içeren yazýnýz çok güzeldi.Tek kusuru, çok karamsar olmasý.Öyle ki, karamsarlýk; yazýdan okuyucuya bulaþacak kadar yoðun....Baþarýlý yazýn çalýþmalarýnýzýn devamýný dilerim.Sevgiyle kalýn...Kâmuran ESEN




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþkta Üçüncü Kiþi Olmak...
Huzursuz Akþamlarýn Koynunda

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bitmeyen Dans...
Aþk Nedir?
Þimdiki Aklým Olsaydý...
Olmuyor Aþk!
Ýnternet Arkadaþý
Benim Burada Ne Ýþim Var?
Severek Ayrýlmak
Arayýþlar
Ýstanbul'da Son Düþüm (Romance)
Hüzün Sýrtýmý Sývazladý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seninle Aþkýmýz [Þiir]
Karanlýðýn Gözleri [Þiir]
Son Bölüm [Þiir]
Ýçimdeki Fýrtýna [Þiir]
Yalnýzlýk [Þiir]
Sen de Gittin Oldun El [Þiir]
Armaðan [Þiir]
Mutluluk Masallarý... [Þiir]
Sabah Saat Beþti [Þiir]
Doðanýn Deðiþen Dokusu [Þiir]


ERDEN ERKÝN kimdir?

Bilmiyorum þimdi kiminlesin, nerde? Eðer düþmeseydim ayrýlýklarla derde, seninle çok mutlu olurdum, olur olmaz her yerde. . . Ne olur gitme, kal! Bitmesin bu masal. . . ERDEN ERKÝN Uluslararasý Turizmci

Etkilendiði Yazarlar:
Aþk, martý kanadýnýn denize deðdiði andýr; yitirilen, kumsalda beklemekle geçirilen zamandýr. ERDEN ERKÝN


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ERDEN ERKÝN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.