..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle baþederken, yapýlacak en mantýklý þey normal rolü yapmak. -Herman Hesse
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Nihan Köse




24 Þubat 2006
Karma Þehrin Ortasýnda Bir Yaþamýn Ýniþ ve Çýkýþlarý (2. Bölüm)  
Bölüm II. :Milsz

Nihan Köse


Juneau , þehrin en çok bu yönünü seviyordu . Koca þehrin her bir santiminde bir tarih yatýyordu . Bu sokaklardan ,caddelerden her geçiþinde kendini o zamanlarda yaþýyormuþ gibi hissediyor ve efil efil tarih kokan bu yerlerde bir süreliðine kendini kaybediyordu...


:BCCA:
Bu þehir geçmiþini ; geniþ caddeleri , arnavut kaldýrýmlý dar sokaklarýnda , görkemli kocaman tarihi binalarý , þirin ufak ahþap evlerinde yani þehrin tüm ruhunda yaþatan , bugününü ; tüm çýplaklýðý ve açýklýðýyla gözler önüne seren , geleceðini de ; düþlerde oluþturan bir þehirdi . Geçmiþin tüm gizemini hâlâ bünyesinde tutan ve korumaya çalýþan þehir .

Juneau , þehrin en çok bu yönünü seviyordu . Koca þehrin her bir santiminde bir tarih yatýyordu . Bu sokaklardan , caddelerden her geçiþinde kendini o zamanlarda yaþýyormuþ gibi hissediyor ve efil efil tarih kokan bu yerlerde bir süreliðine kendini kaybediyordu .

Ýþte June'u böyle güzel bir rüyadan uyandýran ses hemen baþucundan geliyordu . Zorlukla gözlerini araladý , komidinin üzerinde durmadan öten telefonuna uzandý ve alarmý kapattý . Kolundaki saatine þöyle bir baktý ve dokuzu gösterdiðini gördü . Hýzlý hareketlerle yataktan kalktý . Elini yüzünü yýkadýktan sonra çabucak üzerini giyindi ve kahvaltý etmek üzere mutfaða yöneldi .

Juneau'nun bugün ödevlerini hocalarýna teslim etmesi gerekiyordu çünkü eðer bugün teslim edemezse puan deðerlendirmesi daha düþük bir deðer üzerinden yapýlacaktý . Bu ödevler için epeyce emek ve enerji sarfetmiþti , bazý geceler geç yatmýþtý ve bunca çabasýnda sonra teslim gününü geçirip düþük bir not almak istemiyordu elbette .

Mutfak dolabýna uzandý ve bir kase aldý . Ýçine biraz mýsýr gevreði koydu üzerinede buzdolabýndan süt þiþesini çýkarýp gevrekleri örtecek kadar süt döktü , hemen yemeye koyuldu . Acele ediyordu çünkü acele etmezse otobüsü kaçýrabilirdi . Kahvaltýsýný bitirdi , hemen odasýna gidip ödevlerini ve birkaç eþyasýný daha çantasýna yerleþtirdi , evden çýktý .

Okula vardýðýnda saat neredeyse 10'a geliyordu , doðruca hocalarýn odalarýnýn bulunduðu binaya gitti , ödevlerini verilmesi gereken hocalarýna teslim eder etmez rahat bir oh çekti . Bu andan itibaren Juneau hem zihnen hem de bedenen rahatlamýþ , üzerinden aðýr bir yük kalkmýþ gibi hissediyordu . Çünkü dönem dönem gerek okuldaki derslerinin ve ödevlerinin zorluðu , gerek yalnýz yaþamanýn vermiþ olduðu sýkýntý ve üzüntü -ki yalnýz yaþamasýna raðmen bu þehre çok uzak olmayan bir mesafede çok sevdiði bir ailesi vardý - gerek de kendi yarattýðý bir takým problemler nedeniyle bir buhrana kapýlýyor , psikolojik bir bunalým yaþýyordu . Ama bugün kendini gerçektende iyi hissediyordu , belki de ödevlerini vaktinde teslim etmiþ olmanýn vermiþ olduðu rahatlýk ve mutluluktan caný eve gitmek istemiyordu þimdi . En azýndan biraz dolaþýp hava alýr , bir iki yere uðrar kendine bir film ya da bir kitap alýr öyle eve dönerdi .

Juneau gerçektende düþündüðü gibi önce eski kýrmýzý tramvayýn geçtiði caddede biraz dolandý , bir iki pasaja uðrayýp dükkanlara bakýndý , üzerine basit birtakým þeyler aldý ve daha sonra aklýna Milsz'e gidip uzun zamandýr aradýðý Kjunzo çizgi-romanýnýn gelip gelmemiþ olduðuna bakmak fikri gelmiþti . Ara sokaklardan birindeki pasajlardan birine girdi ve Milsz'in kapýsýnýn önüne geldi . Sessizce dükkana girdi ve bir oda büyüklüðündeki dükkanýn köþesinde oturan çocuða -merhaba dedi . Çocuk da baþýyla bir selam verir gibi yaparak June'a -merhaba dedi .

June birden etrafýný süzmeye baþladý . Bu dükkan bir oda büyüklüðündeydi fakat içerisinde akla gelebilecek her türlü þey mevcuttu . Bir köþede asýlý duran baskýlý tiþörtler , diðer tarafta bir sürü eski ve yeni dergiler , fanzinler , baþka bir köþede yeni çýkmýþ müzik cd'leri ve 60'lý-70'li yýllarýn pikaplarý ... The Clash'ten Sex Pistols'a , Rolling Stones'tan Beatles'a , Abba'ya kadar herþey vardý .

June sonunda aradýðý çizgi-romaný bulmuþtu ve kendini bir anda Kjunzo'nun sayfalarý arasýnda kaybolmuþ buldu . O sýrada dükkana baþka birisi girdi fakat June bunu farketmeyecek kadar dalmýþtý . Çocuk 1.80-1.85 boylarýnda , siyah saçlý , yeþil gözlü , atletik yapýlý oldukça yakýþýklý biriydi . June çizgi-romanýn içine öyle bir gömülmüþtü ki farkýnda olmadan kolunu yan taraftaki cd'lerin üzerine koydu ve o yöne doðru hafifçe yaslandý . Ýþte tam bu sýrada birden birkaç cd'nin yere düþtüðünde çýkardýðý sesten irkildi ve hemen yere cd'leri toplamaya eðildi . O sýrada birinin daha onun yanýna toplamasýna yardým etmek için eðildiðini hissetti . Kafasýný kaldýrdýðýnda bir anda göz göze geldiði çocuðu tanýdý ve þaþkýnlýktan dona kalmýþtý . Evet bu oydu . Kafe'S 'te iki üç gün önce gördüðü o çocuktu . Çocuk O'na:

-Birþeyler okurken herzaman böyle dikkatsiz misinizdir?

diye sordu . Juneau'da biraz utanarak:

-E..Evet.Genellikle...

diyebildi . Juneau hâlâ karþýsýndaki çocuða inanýlmaz gözlerle bakýyordu . Çocuk gülümsedi ve cd'leri June'a doðru uzatýrken:

-Sizi biryerden hatýrlýyorum . Hmm evet , sizi geçenlerde Kafe'S 'te görmüþtün sanýrým?
-Doðru...Birkaç gün önce oraya kahvaltý için gitmiþtim .

diye karþýlýk verdi .

-Adým Trei .
-Benimki de Juneau
-Tanýþtýðýmýza memnun oldum , Juneau .
-Bende öyle...

dedi June . Daha sonra birden kendine gelerek elindeki cd'leri yerine yerleþtirdi ve çizgi-romanla birlikte parasýný ödemek üzere kasaya yöneldi . Parayý ödedi sonra çýkýþa doðru döndü . Arkasýný döndüðünde Trei'in onu izlediðini farketti . Trei:

-Çizgi-roman okumayý seviyorsun galiba?

diye sordu .

-Evet , hemde çok . Seninde az önce farkettiðin gibi onlarýn sayfalarý arasýnda kendimi kaybediyorum .

dedi Juneau . Trei tatlý bir gülümsemeyle karþýlýk verdi ve birlikte kapýdan dýþarý çýktýlar . Birkaç saniye süren sessizliðin ardýndan June:

-Peki , ben burdan eve doðru yürüyeceðim .

dedi . Trei'de:

-Tamam , ne tarafa gidiyorsun peki?

diye sordu . Juneau ona gideceði yönü tarif ettikten sonra birlikte o yöne doðru yürümeye karar verdiler . Yol boyunca pek de bir þey konuþmamýþlardý , havadan sudan meseleler dýþýnda . Ve June birden evinin kapýsý önüne geldiðini farketti . Trei'e:

-Benim yolum burada son buluyor . Evime geldim .

diyerek binayý gösterdi ince parmaklarýyla .

-Peki o zaman . Kendine dikkat et .
-Sende ...
-Umarým bir gün yine karþýlaþýrýz .
-Tabi ki ...Bu hoþ olur .
-Hoþçakal ...
-Güle güle ...

dediler birbirlerine . June apartmanýn giriþ kapýsýný açmaya çalýþýrken birden arkasýnda bir ses:

-Aslýnda düþündümde yarýn akþam saat dokuzda Wagoon'da bir konserimiz var . Seni de orda görmekten oldukça mutluluk duyarým . Gelmek ister misin?

diye sordu . June biran için oldukça þaþkýn bir sesle:

-Tabi ..Olabilir...

diye karþýlýk verdi . Trei:

-Ýþte bu benim telefon numaram , barýn kapýsýna geldiðinde ararsan , gelip seni içeri alýrým .

diyerek üzerinde rakamlar yazýlý kaðýdý June'a uzattý . June kaðýdý alarak:

-Peki , gelirsem ararým .

dedi .

-Gerçekten sevinirim gelmene .

dedi Trei ve hýzlý adýmlarla yoluna devam etti . Juneau onun arkasýndan bakakalmýþtý . Sonra bugünkü yaþadýðý bu olayýn bir rüya olmamasý umuduyla apartman kapýsýný araladý , içeri girdi ...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Karma Þehrin Ortasýnda Bir Yaþamýn Ýniþ ve Çýkýþlarý (1. Bölüm)
Karma Þehrin Ortasýnda Bir Yaþamýn Ýniþ ve Çýkýþlarý (4. Bölüm)
Karma Þehrin Ortasýnda Bir Yaþamýn Ýniþ ve Çýkýþlarý (3. Bölüm)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düþsel Sanrý [Þiir]
Ne Kadar Gerçeðiz? [Deneme]
Basit (!) Bir Hikaye [Deneme]
Kabulleniþler [Deneme]


Nihan Köse kimdir?

Hayallerini yazýlarýnda yaþayan ya da yaþatan. . . Yazan,çizen ve dinleyen herhangi biri. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþam,etrafýmdaki hayatlar,insanlar ve düþler...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nihan Köse, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.