..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek sanat, gizlenmesini bilen sanattýr. -Anatole France
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Oðzuzhan AK




26 Þubat 2006
Saray Soytarýsý  
Oðzuzhan AK
Artýk kuþanacak silahýnýz, anlamsýz sözcükleriniz kalmamýþ olmalý ki benim size sorduðum sorularýn cevaplarý yerine bana beni anlatmaya kalktýnýz! Bir þey söyleyeyim mi, beni en iyi sizin anlayacaðýnýzý sanarak nasýl bir aptallýðýn içine sürüklendiðnizi görmüyordunuz! Bir insana ne olduðunu kim olduðunu söyleyemeye çalýþmak kadar ucuz yollara baþvuruyordunuz.. Çünkü kendinizi bir bilge, bir alim belliyordunuz –biliyor musunuz, hiç olmadýnýz!!


:AFIH:
                    E.’ye..     
Gelin üstüme haydi, çekin tüm anlamsýz ve yapmacýk silahlarýnýzý. Kuþanýn tüm sözcüklerinizi ve nefretinizi ve baðýrýn tükürükler saçarak kudurmuþ köpekler gibi.. Ya neydi sizi bu hale getiren? Hangi sözcüklerimdi? Zamanýnda anladýðýnýz ama ardýnda inkar ettiðniz sözcüklerim mi? Ýþte gördünüz mü, benim yýllardýr sýrtýmda bir kambur misali taþýdýðým oradan oraya bedenimle sürüklediðim, ömrümü ve aþklarýmý sýðdýrdýðým dünyayý, siz bir sözcüðümle ters yüz etmeye kalktýnýz. Üstüne üstlük beni kendimle vurmaya çalýþtýnýz.. Ben size ne anlatýyordum, siz konuyu deðiþtirerek neyi yüzüme vurmaya çalýþýyordunuz; benim tüm gerçekliðimi –bir zamanlar inandýðýnýz gerçekliðmi- yok saymaya, beni tüketmeye ve sizin beni yendiðinizi sanmama çabalýyordunuz; komikti biliyor musunuz? Çünkü gördüm ki artýk kuþanacak silahýnýz, anlamsýz sözcükleriniz kalmamýþ olmalý ki benim size sorduðum sorularýn cevaplarý yerine bana beni anlatmaya kalktýnýz! Bir þey söyleyeyim mi, beni en iyi sizin anlayacaðýnýzý sanarak nasýl bir aptallýðýn içine sürüklendiðnizi görmüyordunuz! Bir insana ne olduðunu kim olduðunu söyleyemeye çalýþmak kadar ucuz yollara baþvuruyordunuz.. Çünkü kendinizi bir bilge, bir alim belliyordunuz –biliyor musunuz, hiç olmadýnýz!!
     Son damlalarýný savurduðunuz nefretinizle beni benle, içimdekilerle vurmaya kalktýnýz. Tahmin edin ne oldu? Silahýnýz elinizde patladý..
     Bu karþýlaþmanýn galibi ben oldum –beðenmediðiniz, küçümsediðiniz ama zamanýnda þiirler yazdýðýnýz ve þimdi düþürmeye çalýþtýðýnýz ben!
     Tahmin edin ne oldu? Düþmedim iþte! Ve köþemden size gülüyorum çünkü ne yapacaðýný bilmez bir halde saða sola saldýrýyor kime ne diyeceðinizi bilmiyorsunuz artýk.. Kendinizin nerede hangi noktada olduðunu, kiþme zarar kime yarar verdiðnizi ölçüp biçmiyor yine de son çare olarak bana sakladýklarýmla, herkesten gizlediðim ama yine de herkesin bildiði gerçeðimle saldýrmaya kalkýyorsunuz.. Buna cesaret ediyorsunuz..

     Tahmin edin ne oluyor? Kimse size inanmýyor ve yine yalnýz kalýyorsunuz, benden beter. Ömrümde hiç görmediðim ve düþünemeyeceðim kadar alçalýyor kendinizi soytarý konumuna sokuyorsunuz.. Bilmiyorsunuz ki beni kimse bu güne kadar bana karþý kullanmaya kalktýðýnýz silahla vuramadý. Neden biliyor musunuz? Bilemezsiniz siz ne de olsa benim yüreðime saldýðým ateþi yaþamadýnýz hiç!!! Kolaydý sizin için aþk! Bir kalemde silip atabilir, bedeninizi tatmin edemediniz diye koskoca aþký ne hallere sokardýnýz, karþýnýzdakini önemsemeden! Siz benim sancýlar dolu sonu gelmez gecelerimi görmediniz hiç! Bu yüzden o silahý yüreðime doðrultmak sizin için çok kolay!! Bir aþký yaþamaya çalýþmak kadar!!



     Gelin üstüme haydi, çekin tüm anlamsýz ve yapmacýk silahalrýnýzý. Kuþanýn tüm sözcüklerinizi ve nefretinizi ve baðýrýn tükürükler saçarak kudurmuþ köpekler gibi.. Bekliyorum burdayým.. Ama þunu iyi bilin ki bana karþý açtýðýnýz her savaþý ben kazanacaðým!! Bir saray soytarýsýna yenilecek deðilim hiç bir zaman!!!





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Oðzuzhan AK kimdir?

Düþlediklerini kalemi sayesinde dillendiren birisiyim. .

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþadýkalrým enbüyük kaynaðýmdýr. Onun dýþýnda Yaþar Kemal ve bir çok öykü yazarý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Oðzuzhan AK, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.