..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > deniz yavuz




4 Nisan 2006
Seyyah Gönlüm  
deniz yavuz
Yazýlmadýk son bir þiir kaldý aklýmda sana dair...


:BEEG:






Yazýlmadýk son bir þiir kaldý aklýmda sana dair. Avazým çýktýðý kadar haykýrdým gökyüzüne; vakit ayrýlýk vakti deðil. Yaðmur olup aktý gözyaþlarým körfezin maviliðine. Ben aðladým... Ýzmir aðladý...
Ýsteksiz batýyor güneþ bu mart akþamýnda. Boþa dönüyor çarký devran. Viran gönlüm laftan anlamýyor. Yüreðime sýðmýyor efkarým. Topraðýna býrakmadan biçare bedenimi býrakýp gitmeli bu þehirden. Sahipsiz sokaklarda dolaþmak teskin etmiyor divane baþýmý. Bir kýr kahvesinde oturmuþ gelmeyeni beklerken, düþümle gerçeðim arasýndan umutlarýmý ayýklýyorum. Nargilemin dumanýnda buluyorum seni. Bir koyu kahve telvesinde, çayýmýn deminde buluyorum. Gökkuþaðýnýn en görkemli rengi oluyorsun. Dokunduðum her yerde aldýðým nefesin veriþinde sen. Ben sen oluyorum sen benden öte.
Þimdi sen umutlarýmý kanadý kýrýk, beni yarým býrakýp gidiyorsun. Sonbahar döküntüsü hasretine terk ediliyor ellerim. Ellerim ellerinsiz. Sensiz mahþer yeri bu þehir. Sensiz cansýz bu beden. Zaman, gecikmiþ akþamlarýn çare bilmez yalnýzlýðýnda aramak seni. Gitme desem kalýr mýsýn? Ölümü anlarým da ayrýlýk nesi? Bana gülüm derdin ya hep ömrü bu kadar mý kýsaymýþ gülün? Seyyah eyleyip yaþlý gönlümü diyar diyar gezdirir beni bu dert. Bilinçaltýmda gözlerime son bakýþýn. Bu son sonum olmaz mý benim? Hesabýný kim verecek kaybolan yýllarýn? Ayrýlýðý hazmedememe faslýndayým. Gidiþinin anlamsýzlýðý uzaklaþtýrmýyor hayalini benden. Bedenden ayrýlana dek ruhum seni de barýndýracak içinde.
Bakakaldým ardýndan. Belki de dünya gözüyle son görüþüm. Kokuna hasret kalacaðým belki bir ömür. Gittin. Martýlarýn çýðlýðý kesildi. Derin kasvetli bir yas havasý .Ben aðladým... Ýzmir aðladý...


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: 70 lik raký kývamýnda sohbet
Gönderen: önder tek / Ýzmir/Türkiye
7 Ocak 2007
sen gittin afyon aðladý.sen gittin ya herkes sana benzemeye basladý.kalem klýnçtan keskindir..

:: hep yaz bence..
Gönderen: seyit özkan / /
7 Ocak 2007
okudum bütün yazýlarýný ve en çok bunda buldum kendimi.emeðine saðlýk.çok güzel olmuþ.:)

:: edebiyat emek iþidir helal olsun emeðine saðlýk
Gönderen: salih dalgýç / Ankara/Türkiye
29 Eylül 2006
Herkes yazabilir ama böyle etkili bir o kadar da akýcý yazmak emek ve yetenek ister. Býrakma yazmayý yazýlarýný takip ediyorum. Ve açýkçasý her okuduðumda yeni bir güzellik buluyorum. tebrikler.

:: yazdýklarýyla müsemma olana....
Gönderen: inÞirah / Ýstanbul/Türkiye
16 Haziran 2006
kalem bir ele bu kadar mý yakýþýr....kelam bir dilden bu kadarmý mest edici dökülür...okyanus diplerindeki incileri andýran bu cümleler,senin kaleminden aktýðý için mi bu kadar güzel yoksa anlattýklarýn,çoðu insanýn anlatamadýklarýyla ayný olduðu için mi....sen lal olmuþ dillere hoþ bir sada,sen çorak kesilmiþ yüreklere çaðlayan bi ýrmak gibisin...hiç bir zorluk kalemine ve yüreðine set çekmesin......

:: CINO
Gönderen: muzaffer ozbasi / Muðla/Dominik Cumhuriyeti
18 Mayýs 2006
IYI YAZIYOSUN IYIKIDE YAZIYOSUN AMA ÝNSANLARI COK ETKILIYOSUN BUNU BIRDAHA DUSUN




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sana Ismarlanmýþ Ömrüm
Ruhumun Devrikliði
Gittin...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gurbet mi Burasý Yoksa Sýla mý?
Güneþin Ýzini Sür...
Lamekan Yalnýzlýðým
Güvenimin Celladý


deniz yavuz kimdir?

zamanýn telafisiz hýzla akýp gittiðinin farkýndayým. Üç günlük misafirhanede harap olma lüksümüzün olmadýðýnýn aslýnda. Ýnsana dair ne varsa hayal gerçek yansýr yazýlarýma. yazarken zamaný boþa harcamamýþ hissederim hep. yazýlarým aynasý benliðimin.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © deniz yavuz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.