..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Anka kuþu gibi yalnýzlýðý adet edin! Öyle hareket et ki, adýn daima dillerde dolaþsýn ama seni görmek olanaksýz olsun." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Gökçe Dölek




26 Nisan 2006
Babasý Öldü  
Gökçe Dölek
Hayatýmda ki ilk cenaze. Ölüm diye birþey varmýþ.


:BGDB:
Adam aðlýyordu; ama göstermiyordu da, gözlerinin kýzarýklýðýndan belliydi herhangi bir yerin her hangi bir köþesinde kimseye göstermeden aðladýðý. Ateþin en kor haline benziyordu gözleri esmer teninde. Þaþkýn; ama her þeyin farkýnda bakýyordu etrafa gözleri, zaten koca adam olmuþtu, aðlamýþtý belki ama o an küçük bir çocuktu, çocukluðuna gelmiþti belki de?

Hep ayný sözü duyuyordu kulaklarý. Ya saðýr olmuþtu, ya da olmak istiyordu. Herkes anlaþmýþ gibi ayný sözleri tekrar ediyordu. ‘’Baþýn sað olsun’’ oysa o içinden ‘’baþým sað falan olmasýn babam sað olsun yeter’’ diyordu. Kimse duymuyordu, ondan ve babasýndan baþka.

Gelenekler, görenekler, adetler, komþular, akrabalar... Aslýnda kimdi onlar, birkaçý hariç neredeydi bu zamana kadar diðerleri. Çok sevdikleri dayýlarý, amcalarý, eniþteleri þimdi mi gelmiþti akýllarýna? Gerek yoktu gözlerini bir yere sabitleyip el kol kavuþturmaya aslýnda. Ölüm sen ne büyüksün diyordu sürekli içinden. Bir sürü küçük insaný nasýlda toparladýn bir araya büyüklüðünle.

-Çok iyi insandý rahmetli...
-Bende geçenlerde arayým diyordum, hissettim mi ne?
-Biz öyle çok samimi deðildik ama duyunca üzüldüm.
-(suskunluk)
-(suskunluk)
-(suskunluk)

Yaþarken konuþtunuz bari öldükten sonra konuþmayýn arkasýndan iyi ya da kötü diyemediði gibi; madem arayacaktýn, hissettin neden aramadýn,neden erteledin de diyemiyordu, suskunlara ise en güzel cevabý tabutun içindeki aslýnda hala yaþayan beden veriyordu. Susarak ve giderek.





Dünyaya gözlerini açmak kadar sancýlý deðildi kimileri için gözlerini kapatmak. Basittir o zaman gitmek. Arkasýna baka baka kimse görmese de el sallaya sallaya. Gözyaþlarý içinde dualar içinde. Omuzlarda, ama kimseye yük olmadan.

Kime olduðunu neye olduðunu bilmeden kýzýyordu birþeylere. Belki kendine belki babasýna belki yaradana. Kýzgýnlýðý kendineydi zaman zaman hiç birþey yapamamasýna, bencilliðine,sonra babasýna kýzýyordu gittiði için, ve yaradana; ona babasýný veren babasýna onu armaðan eden ve yine babasýný alan yaradana.

Yaþamak? Bunun anlamýný hiç düþünmemiþti aslýnda. Ama þimdi anlýyordu yaþamanýn sadece nefes almak olmadýðýný. Nefes; kontrolsüz, istem dýþý olan bir þeydi belki de? Alýþkanlýk? Yaþamaya alýþmak? Ama insan asýl nefes alamadýðý, nefesi kesildiði zamanlarda anlýyordu yaþadýðýný. Bazen mutluluktan, bazen acýdan kesildiði zamanlarda...Evet bugün gerçekten yaþýyordu, kesilmiþti nefesi.
Ama nefes alacaktý yine.O eczanelerde satýlmayan herþeyin ilacý ZAMAN yardým edecekti.Aslýnda acýsýnýn hergün daha çok artacaðýný düþünsede o an itibari ile baþlamýþtý lanet olasý zaman ona herþeyi alýþtýrmaya, belkide en çok koyan alýþmazlýða alýþmaktý kimbilir.

Aylar geçecek o da baba olduðu vakit düþünmeyecekti hiç bi acýyý, dünyanýn en mutlu insaný olacaktý. Belkide onun için yaþamalýydý.

Sevdiklerimiz bizi hiç bir zaman terk etmezler, sadece bir süreliðine giderler, belki özlenmek, belki ders vermek, belki anlaþýlmak, belki gitmek zorunda olduklarý için.Ama mutlaka bir gün bir yerlerde karþýlaþacaðýzdýr. Ben artýk bu dünyada kimseyle karþýlaþmak istemiyorum, çünkü gerçek olan aslýnda burasý deðil, ben bunu daha ölümü çok yakýnýmda hissetmeden anlamaya çalýþýyorum. Sanýrým gidenler daha mutlu.O yüzden huzurluyum gidenler için.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayat, Oyun, Yemek, Roman
Gece Gündüz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uymadým Hayatýmýn Yazým Kurallarýna
Kalbimiz Ýdman Yapýyor
Gittiðinde Baþladý Pazar Sendromu
Ýki Gökçe Arasýnda Kalmak
Yazmaya Sebep
Sevgili Günlük
Geldiðin Gibi
Senden Kurtulmak Ýçin Bir Jeton Aldým...
Satýrlara Giydirdim Seni.
Aþk mý O da Ne?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýrmýzý Ruj [Þiir]
Hiçbir Þey [Þiir]
Ýnat, Hýrs, Rest [Þiir]
Kanlar Ýçinde [Þiir]
Kýrmýzý Kar Beyaz Þarap [Þiir]
Kýskananç Yalnýzlýk [Þiir]
Eksik Kýrk Yýl [Þiir]
No Women No Cry [Öykü]
Kýrmýzý Karýn Ýmkansýzlýðý Gibi Deðil Hayat [Öykü]
Sil Baþtan [Öykü]


Gökçe Dölek kimdir?

Aþk mýydý? Hayýr kesinlikle deðil. Peki ya tutku olabilir mi? Bu sorularý kendime sorduðumda tanýdým kendimi. Yazmaya ilk baþladýðým an anlamalýydým aslýnda bunun bir tutku olduðunu. Yazmanýn tutkusu tanýþtýrdý beni benimle. Önce harfler tanýþtý sonra kelimeler,cümleler kýskandý uzadýkça uzadý,þiirleri getirdi yanýnda arkadaþ. Þimdi görüyorum harflerin,kelimelerin,cümlelerin kahramanlarý benlerim. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Ýçimde kýzgýnlýkla karýþýk sigara içme isteði uyandýran eserler için çok teþekkürler.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gökçe Dölek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.