..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Sevgi bilmekten doðar." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Seval Deniz Karahaliloðlu




6 Mayýs 2006
Prof. Dr. Savacý, Sanatçýlarý ve Aydýnlarý Göreve Çaðýrdý…  
Atatürk’ün gerçekleþtirdiði kültür devrimleriyle çaðdaþlýk yolunda ilerleyen Cumhuriyetimizin kýskaca alýnmak istenen bilim, sanat, kültür ve eðitim kurumlarý için Cumhuriyetimize hep birlikte sahip çýkalým.

Seval Deniz Karahaliloðlu


Cumhuriyetimizin bütün temel kurumlarýna saldýrýldýðý bu zor günlerimizde, sanatçýlarýmýzý, aydýnlarýmýzý ve halkýmýzý, Cumhuriyetimizi korumaktaki kararlýlýkla aramýzda görmek, Cumhuriyetimize ve onun deðerlerine ne kadar güçlü sahip çýktýðýmýzý, herkese gösterecektir.


:BAGF:
Prof. Dr. Savacý, Sanatçýlarý ve Aydýnlarý Göreve Çaðýrdý…

Seval Deniz Karahaliloðlu

Ýzmir Üniversiteleri Öðretim Elemanlarý Derneði (ÝZÜNÝDER) 6 Mayýs 2006 günü, saat:12.30-17.00’ de Ýzmir Ýsmet Ýnönü Sanat Merkezi’nde, ‘Tehlikedeki Cumhuriyetimizi Koruyacaðýz’ konulu bir panel düzenliyor. Panel duyurusuyla ilgili olarak konuþan, Ýzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Elektrik-Elektronik Mühendisliði Bölüm Baþkaný ve ÝZÜNÝDER Yönetim Kurulu Baþkaný Prof. Dr. Ferit Acar Savacý, sanatçýlarý ve aydýnlarý Cumhuriyetimizi ve ilkelerini korumak için göreve çaðýrdý.

Prof. Dr. Savacý yaptýðý açýklamada, ‘Atatürk’ün gerçekleþtirdiði kültür devrimleriyle çaðdaþlýk yolunda ilerleyen Cumhuriyetimizin kýskaca alýnmak istenen bilim, sanat, kültür ve eðitim kurumlarý için Cumhuriyetimize hep birlikte sahip çýkalým. Toplumu besleyen hayat damarlarýndan biri olan Devlet Senfoni Orkestralarý, Devlet Opera ve Baleleri ve Devlet Tiyatrolarý, kadrolarýnýn kýsýtlanmasý, ödeneklerinin azaltýlmasý ve bu kurumlara karþý yürütülen sistematik siyasi kadrolaþmayla çok ciddi bir darbe yemiþtir. Sanata ve sanatçýlara vurulan bu darbe, aslýnda toplumun kültürel hayatýna vurulan bir darbedir. Öte yandan, Orta Öðretimde, resim, müzik ve beden eðitimi gibi genç nesillerin zihinsel, bedensel ve ruhsal geliþmelerini saðlayan temel dersler, zorunlu ders olmaktan çýkarýlmýþtýr. Bu suretle, sanata ve spora yönlendirilmek yerine, dogmatik düþüncelere ve kalýplara baðlý bir eðitime mahkum edilen genç nesillerin, geliþimi engellenmektedir. Böylece, toplumumuzu besleyen kültürel kaynaklarýmýz kurutulmaktadýr. Eðitim kurumlarýndan, sanat kurumlarýna kadar her alanda hissedilen bu ciddi tehlikeye ve çaðdýþý yaklaþýmlarý sergilemeyi amaçlayan zihniyete karþý ‘Tehlikedeki Cumhuriyetimizi’ koruyacaðýz. Bunun için de bütün sanatçýlarý ve aydýnlarý dayanýþma içinde göreve davet ediyoruz’ dedi.
Ýzmir Üniversiteleri Öðretim Elemanlarý Derneði (ÝZÜNÝDER)’in, 6 Mayýs 2006 günü, saat:12.30-17.00’ de Ýzmir Ýsmet Ýnönü Sanat Merkezi’nde düzenlediði ‘Tehlikedeki Cumhuriyetimizi Koruyacaðýz’ konulu panel ve panelin öncesinde ayni gün saat 11.30-12.00 arasýnda, Alsancak Cumhuriyet Meydanýnda yapýlacak olan basýn açýklamasý hakkýnda bilgi veren Savacý, panelde konuþulacak konularý þöyle özetledi.
Ýktidardaki AK parti tarafýndan sürdürülmekte olan ve Cumhuriyetimizi hedef alan Ýslami kadrolaþma hareketinin, Cumhuriyetimizin varlýðýna karþý bir tehdit oluþturur hale gelmesi.
Yargýnýn siyasallaþtýrmasý ve ‘Hukukun Üstünlüðü’ ilkesinin yozlaþtýrýlmasý.
Çaðdýþý, dogmatik, sorgulamayan, bilimsellikten uzak bir eðitim ve bunu besleyen eðitimdeki kadrolaþma süreci.
Üniversitelerin ve milli eðitimin dogmatik görüþlere sahip kiþiler tarafýndan ele geçirilmek amacýyla YÖK’ün yýpratýlmasý ve yeni açýlacak üniversitelerde dine dayalý siyasi bir kadrolaþma.
Milli tarým politikalarýnýn iflas etmesi. Milli tarým politikalarýnýn terk edilmesiyle tarýmda kendine yeterli bir ülke olan ülkemizin tarýmda dýþa baðýmlý hale getirilmesi. Verimli tarým alanlarýnýn iskana açýlmasý ve yabancýlara toprak satýþý.
Tümüyle dýþa baðýmlý ve emperyalizmin güdümündeki ekonomik politikalar.
Tamamen iflas etmiþ bir saðlýk sistemi ile sosyal güvenliði dýþlayan, çökerten bir anlayýþ. Özgürlükleri savunma maskesiyle, Cumhuriyetimizin temel ilkelerinin ve demokrasimizin bilinçli olarak yýpratýlmasý.

Önümüzdeki günlerde, Ýzünider’in yeni paneller düzenlemeye devam edeceðini belirten Prof. Savacý,
‘Cumhuriyetimizin bütün temel kurumlarýna saldýrýldýðý bu zor günlerimizde, sanatçýlarýmýzý, aydýnlarýmýzý ve halkýmýzý, Cumhuriyetimizi korumaktaki kararlýlýkla aramýzda görmek, Cumhuriyetimize ve onun deðerlerine ne kadar güçlü sahip çýktýðýmýzý, herkese gösterecektir’ dedi.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öpülesi "Yastýk Adam" Öyküleri : Kayýp Ruhlara Masallar
Ferhan Þensoy"dan 2019 Türkiye Fotoðraflarý
Söyleyecek Sözü Olan Oyunlar…
Genco Erkal'dan "Yaþamaya Dair "" …
Altýný Oyduklarý Ýrfan Þahinbaþ Sahnesinden Büyüklere "At" Masallarý
Evlere Servis "Takýntýlarýmýzdan Arýnma" Hizmeti : "Tak, Tak, Takýntý... ""
Açlýkla Terbiye Edilen Bir Ülkede Dilenen Yaþlý Bir Teyze
Þehit Anasý Soruyor:
Fýsýl, Fýsýl, Fýsýl…
Cumhuriyet Bayramýný Büyük Bir Coþkuyla Kutladýk!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Franca Rame ve Dario Fo"dan Büyüklere Masallar : Japon Kuklasý
Ýçimden Çýkan Küheylan...
Para Aðaçta Yetiþmiyor Pinokyo!
"Ýþi Kapmak" Ýçin Ne Kadar "Ýleri" Gidebilirsiniz? Metot Oyunu Sýnýrlarý Zorluyor!
That Face : Aynada Gördüðün "O Yüz" Kim?
Dario Fo"dan "Bir Anarþistin Kaza Sonucu Ölümü"
Dumana Boðulan "Romeo ve Juliet"
Ben, "Çýplak Memelerini Deðil" Dansý Ýzlemeye Geldim!
Ýçimizdeki "Boþ Þehir"ler...
Tiyatronun Yýkýmdan Önceki Son Oyun: "Peron" Siz Hayatýnýzýn Kaçýncý "Peron" Undasýnýz?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýbneler ve Çocuk Cesetleri [Þiir]
Komþu Çocuðu [Þiir]
Bir Bardak Soðuk Suyun Hatýrýna… [Þiir]
Ýhtiyaçtan [Þiir]
Deli mi Ne? [Þiir]
Sakýz Reçeli Seven Yare Mektuplar [Þiir]
Bir Nefes Alýp Verme Uzunluðunda… [Þiir]
Lord'umun Suskunluðunun Sebeb-i Hikmeti... [Þiir]
Pimpirikli Hanýmýn, Pimpiriklenmesinin Nedeni… [Þiir]
Yere Göðe Sýðamýyorum… [Þiir]


Seval Deniz Karahaliloðlu kimdir?

Bazý insanlar için yazmak, yemek yemek, su içmek kadar doðal bir ihtiyaçtýr. Yani benimki ihtiyaçtan. Bir vakit, hayatýmla, ne yapmak istiyorum diye sordum kendime? Cevap : Yazmak. Ýþte bu kadar basit.

Etkilendiði Yazarlar:
Etkilenmek ne derecede doðru bilemem ama beyinsel olarak beslendiðim isimler, Roland Barthes, Jorge Luis Borges, Braudel, Anais Nin, Oscar Wilde, Bernard Shaw, Umberto Eco, Atilla Ýlhan, Ýlber Ortaylý, Ünsal Oskay, Murathan Mungan,..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Seval Deniz Karahaliloðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.