..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilmek kadar kuþku duymaktan da zevk alýyorum. -Dante
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Ayten Suvak




9 Mayýs 2006
Barkodu 869  
Ayten Suvak
Eskiden yerli malý haftalarý kutlanýrdý; þimdiyse her gün ithal mallarý günü kutlanýyor...


:BCGG:


Biz insanlar herþeyinin belli ölçülere ve sayýlara göre düzenlendiði iddia edilen kainatýn minicik parçalarýyýz. Cismen minicik olabiliriz ama aklýmýz, akýlalmaz diye nitelendirilenlerin çoktan ötesine geçmiþ ve çözülmez sanýlan bilmeceyi birtakým ‘nümerolojik’ kanýtlarla formüle etmiþtir.

‘Ad iþarettir’ anlamýna gelen ‘Nomen est omen’ gibi Latince bir deyimi, öz Türkçe olarak ‘Sayý iþarettir’ þeklinde yorumlayýp, 4 Mayýs 2006 gece yarýsýný bir nümeroloji harikasýna dönüþtüren de gene insan zekasýdýr. Adlarýn sayýsal analizini yaparak kiþisel yaþam koþullarýný önceden saptayabilen ve yaþam çizgisini bu analitik çizgilerin tasarý geometrisiyle nümerik düzleme taþýyabilen insan zekasý, elbette ki 4 Mayýs geceyarýsý saat biri iki dakika üç saniye geçe, ancak yüz yýlda bir görülen nümeroloji harikasýný atlamayacaktýr.

01:02:03:04/05/06 þeklinde sayýsal bir düzenleme týpký adlarýmýzýn da tesadüf olmamasý gibi,
bir doðum haritasý titizliðiyle, koskoca kainatta dünyamýzýn kaderini açýklayabilir.

Meraklýsýnýn bildiði gibi, 1 sayýsý diðer tüm sayýlarýn tanrýsýdýr ve herþeyin ölçütüdür. Aktif, atak ve yaratýcý nitelikleriyle 1 sayýsý ‘erkek’tir. 2 ise sabýrlý, duyarlý, dengeli ve uyumlu nitelikleriyle ‘kadýn’ olarak tanýmlanagelir nümerolojide. 3 sayýsý baba-anne-çocuk üçlüsüyle aileyi; 4 ise kurallarý ve sistemiyle düzen ve güveni idare eder. 5, sýnýrlarýný üç kiþilik ailenin dýþýna taþýrarak, gruplarý hedef alýr. 6’ya gelince o, bilgelerin en çok raðbet ettiði sayýdýr. Ýnsanlýðýn geleceðinin hem Tanrý’da hem de insanýn kendisinde olduðunu göstermeye çalýþýr. 7’inin de Hak’kýný verecek olursak, altý günde yaratýlan Dünya’nýn yedinci günde dinlenmek hakkýdýr diyebiliriz.

Nümeroloji uzmanlarýnýn 2006’da gerçekleþen bu sayý dizisiyle insanlýða ne gibi iyileþtirici reçeteler düzenleyecekleri; bunlarýn, dünyamýzýn geleceðinin nabzýný tutanlarca uygulanýp uygulanmayacaðý ve Türkler olarak bizim bunlardan faydalanýp faydalanmayacaðýmýz tartýþýlabilir ancak, 869 sayýsýnýn yalnýzca bizim için faydalý olacaðý kesindir.

869, güçlü ekonomiler karþýsýnda ezilmekte olan Türkiye ekonomisinin sihirli sayýsýdýr. Tüketim mallarýndaki ithalat çýlgýnlýðý sonucunda her gün bir kiþinin iþsiz kaldýðý ülkemizde, ekonomiyi kurtarmanýn sihirli yoludur. Üzerinde 869 barkodunu taþýyan yerli malý ürünlerin market raflarýndan tamamen kalkmadan, yerli tüketiciye son çaðrýsýdýr:

Raflarda kendi öz iþaretiniz 869’u arayýn!

555, 666, 777, 888 gibi gün-ay-yýl birleþmelerinin nümerolojk analizleri hep bu 869’u iþaret etmektedir; çünkü 8, beyinlerin birleþtirilmesi için çok önemli bir sembol; 9 da baþka bir devreye geçiþi, bitirmeyi, tamamlamayý ifade eden çok kritik bir semboldür; Türk ekonomisinin bitirilmesi gibi...


Ayten Suvak



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dijital Ýlüzyon
Balkona Çýkma C (Ý) Hat Yap
Pencere05
Göbekler Açýk Akýllar Kaçýk
Aslýna Huu, Nesline Huu...
Vedat Günyol'a Saygýyla
Bir Bedri Bey Bir Iþýl Haným Bir De...
Kor Yandý Ýçim Ay
Adamým Davku Üzerine
Aruoba Tümceler Suvak Cümleler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dilin Kemiði Var Mýdýr, Yok Mudur? [Þiir]
Aynalý Çarþý'da Aþk [Þiir]
Yaz Biter Yazý Bitmez... [Þiir]
Nazireler [Þiir]
Bak Þimdi... [Þiir]
Alýþkýnýz Yanmaya Kerem... [Þiir]
Beni Selülitlerimle Sev... [Þiir]
Tanrým [Þiir]
Bugün Boþver [Þiir]
Gönül Diyor ki... [Þiir]


Ayten Suvak kimdir?

Ruhum gibi dalgalýdýr yazýlarým da, kimi zaman hüzünlü, ama çoðu zaman neþelidir. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Virginia Woolf, Orhan Pamuk...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ayten Suvak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.