..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yüz kiþinin içinde aþýk, gökte yýldýzlar arasýnda parýldayan ay gibi belli olur. -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Levent




16 Mayýs 2006
Kavalcý Horag'ýn Þarkýsý  
Uzun Yol'un Türküsü

Levent


Ölüme ve Yaþama..


:BHIA:
Bitmiþ bir savaþýn ardýndan sabah çiyi ile kaplanmýþ çimenlerin üzerine yýðýlýrcasýna oturuyorum. Þafak kýzýlý henüz yeni parlýyor. Kaçýnýlmaz biçimde aklýmda düþünceler birbiri ardýna geçit resmine katýlýyor. Böyle zamanlardan nefret ediyorum. Sýk sýk kýçý kýrýk elfler gibi derinlere daldýðým þu günlerde bir yaným gülümseyerek eski günlerimi arýyor.. Cüceler gibi sadece küpümü doldurmakla uðraþtýðým; daha az düþünce ve daha çok hareketle dolu olan amaçsýz, basit zamanlarý..
Ateþin baþýna oturmuþ geçen günü ve olanlarý düþünürken içimde bu gün bu savaþ meydanýnda ölen her iki taraftaki iyi kiþiler için hüzün duyuyorum.. Keder deðil sözünü ettiðim þey.. Ben buna hüzün diyorum. Ama hüznüme raðmen olmasý gerekenin bu olduðunu biliyorum ve bunun bir parçasý olmaktan huzur da duyuyorum. Huzur.. Bu önümde yatan ve bana sonsuzmuþ gibi gelen kana, ateþe, ölüme boyanmýþ savaþ alanýnda bu sözcük garip geliyor.. Garip, garip ama bir o kadar da doðru. Týpký bir doðumun sancýlarý gibi yaþanmasý gereken bir þey bu yaþadýklarýmýz. Yeni bir yaþam için mücadele ediyoruz. Ona deðer biçiyoruz. Onu kýymetlendiriyoruz. Onu hak ediyoruz.. Yeni bir yaþamý kanlarýmýzla kutsayarak kazanýyoruz. Güzel günleri yaþamayý, güzel bir yaþamý delicesine isterken o günlere ulaþmak için ölüyoruz. Güzel günleri istiyoruz.. Ve güzel günleri en deðerli varlýklarýmýz olan yaþamlarýmýz pahasýna istiyoruz. Bu týpký ilahi bir þaka gibi.. Yada bir ceza.. Bunca zaman kötülüðe göz yummanýn bir bedeli belki de. Bilmiyorum. Benim bildiðim uzun yýllardýr ilk kez gerçekten yaþýyor gibi hissettiðim ve sanýyorum ki buradaki herkes de buna benzer þeyler hissediyor. Yoksa ne diye bütün bu ölüm ve acýlara raðmen, bu karanlýða ve gözyaþlarýna raðmen hala ayakta ve hala savaþa hazýr durabiliyoruz ki.. Ben bunun nedenini biliyorum.. Nedeni umut. Güzel günler umudu.. Ýþte bu umut bizi ayakta tutan þey.. Ýþte bu umut hüznümüze raðmen bizi yolumuzda yürüyor tutan þey. Ýþte bu umut yiten güzel dostlara, iyi hayatlara, kaybettiðimiz bütün iyilik ve güzelliklere, yitirdiðimiz deðerlere raðmen bizi karanlýk derinlerde boðulmaktan alýkoyan þey..
Buz gibi esen soðuk yayla rüzgarýnda; ateþin karþýsýnda, düþman daðlara doðru pipomu tüttürüp çayýmý yudumlarken bir þarký söylemeye baþlýyorum. Ve bu þarkýyý bize umudu geri getiren kiþiye, dostuma adýyorum. Büyücü’ye.. Yaþam çiçeðini canlý tutmanýn yegane yolunun, canlarýmýzý ve kanlarýmýzý onun uðrunda akýtmak olduðu bu günde, ölümü kutsayarak, mutlulukla söylüyorum bu þarkýyý. Ölüm, ölüm, ölüm, ölüm.. Hoþ geldin, sefalar getirdin..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
2012: Ölülerin Ýntikamý
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - )
2012: Ölülerin Ýntikamý (3)
Yeþilgözlü Þeytan'ýn Gecesi
Güneþ ve Ölüm (Giriþ)
Yaþam Hasatlayan Smir
Güneþ ve Ölüm (3. Bölüm)
Cennette Bir Sabah
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (6. Bölüm)
Yaþam Hasatlayan Smir (2)

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tatlý Sert
Zeytin Karasý
1996 Yýlý
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm)
Kovan Savaþlarý (2. Bölüm)
Yaz 2011
Ufuklar: Diversity Antalya
Ufuklar: Bronz'un Mesajý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Kovan Savaþlarý Öyküleri [Roman]
Uzun Yol (1. - 100. Sayfalar) [Roman]
Sevgi, Mutluluk, Özgürlük ve Hayat Üzerine Felsefe [Deneme]
Tanklamak Ne Demek? [Deneme]
Ya Ýstiklal Ya Ölüm [Deneme]
Ölüm / Kalým [Deneme]
Uyanýklýk [Deneme]
Uzayda Hayat Var mý? [Deneme]


Levent kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.