..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzca sevgiyi öðret, çünkü sen osun. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > kuzey darıcı ...




16 Mayýs 2006
Evlerden Bir Gün, Bir Yolda ,iliklerime Kadar Herþey Kaba Saba,  
iliklerime kadar herþey kaba saba,

kuzey darıcı ...


týp ! ve herkes susmaz susmayanlarý asmazlar, iþte hayat böyle deðil.


:BCBB:
yolculuða çýkmak için bir bavuldan fazlasý gerekiyor.
kaderimizi yanýmýza alýp mý yoksa, yalnýzlýðý kadere baðlýyýp mý bilemiyorum, son tribün ýslýklarý hafif bir sarhosluðun artýþýnda azalýrken, bir otobüse bindim alelacele, kötü haberlerin geliþinden hýzlý olamaz tabiii hiç bir zaman ki aslýnda her haber kötü haberdir.
yolculuða esir otobüsün ; ayaklarý kokan adamlarý , kanlý kadýnlarý , büyümeye dehþetle bakan çocuklarý , içilen ardý-ardýna muhteþem sigaralarý yazýldý söylendi herhalde çoktan , ki gidiþlerin hüsranlý küfürlerinden tekerler bile tek tek nasibini almýþtýr...
ben pervasýz saçlarýmý nasýl daðýttýðýmý anlatsam ? tesadüfen hayatýna dahil olduðum bir yaþlý kadýna doðru giderken , pervaasýz saçlarýmýn arasýna kül düþmelerini , yol masallarýna sýðdýramamayý anlasam...
benim doðduðum bir yer var mýydý , hatýrlamýyorum ama oraya gidiþiyorum ne tesadüf , ne teessüf. yolum bak iki türlü acýda birleniyor. yýlanlarýn katlinden sorumlu tarýmcýlarýn ürünlerini farelere teslim etmeleri gibi, keþke yýlanlar kalsaydý , e ben sadece doðduðum yeri tekrar bulma çabasýndan kaçmamla yüzleþseydim sadece , bir anneanne hasta olmasaydý benim yüzümden olmasaydý , yanýmdaki yarým adam uyusaydý yine ben kendime kaçarken , saçlarýmýn pervalarýna küller düþseydi.
korkuyu acýyla tümledikten sonra huzursuzluða raðmen uyudum , dedem geldi yanýma kabuslarýmýn da sonu yoktu nasýlsa. son zamanlarda yataðýma iþer olmuþken halihazýrda herhalde bunun için beni azarlýycak diye düþündüm. " beni tedavi eden doktora götürmeseydiniz en baþta" diyecek sandým , lisede býrakmýþtým onu da ayný beyaz önlüklüye güvenirken , deðiþtirilmemiþ beyaz çarþafta. hiç birþey söylemeden bakýp gitti. azarlamak yerine çoðarlamayý tercih etmiþ oldu böylece suskunluðuyla.
bir yol hikatesi olur herhalde sonunda, bitmemesinden öykünmemek mümkün mü ? hiç bitmediði için eninde sonunda , varacaðýn yere varsanda rasyonel bir son deðil çok þükür, kurayým hadi saati karanlýða ve def etmeye çalýþalýyým baþýmdan tevazu meleklerini , döneyim hep alýþtýðým kýþa, sonu mümkün mü ?
þafaðým çoktan kayýp
yolum yoktan ben,
ben gerçekle yaþamaya alýþýk mýyým olum.

sabah inmek , tanýdýklarý görmek eþzamansýz kurmaca anýlara tekrar dönüþlere kýskanç.
kim yazýyor bu sahte tarihi ?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kara Adamýn Duasý
Dumanýn Baþýnda
Yazamamak

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Körkütük
Düþtür Zaten Düþlerken Düþüþ
Papanýn Armaðanýydý Aslýnda Papaðan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Gülün Hikayesi [Þiir]
Bizden Biri [Þiir]
Nazým Nerden Baþlýyor [Þiir]
Bu Sefer Böyle Deðil, Bu Yolculuk , Yok Pahasýna Biçilmiþ Kaftan [Þiir]
Karanlýk Perde Piçi [Þiir]
Kadýn [Þiir]
Hepsi [Þiir]
Güneþin Altýnda Bir Kaç Tur [Þiir]
Acý - Tan [Þiir]
Rasat Kapýsý [Þiir]


kuzey darıcı ... kimdir?

artýk eskisi kadar ayýk kalamadýðým için ; bazen yazýlara geri dönüp mecburi deðiþiklikler yapmak zorunda kalýyorum, sonzamanlarda birbirini tamamlayan öyküler ya da romana giriþtiðim için de , sizi hiç düþünmeden ( gerçekten düþünmüyorum ) bazý eklemeler yaptýðýmda bu içinden çýkýlmaz bir hal alýyor. . . yine de ciddiyetimden þüphe etmeden en azýndan göz ucuyla okuduðunuz metinlere tekrar bakabilecek yetenekte olduðunuzu biliyorum . . .

Etkilendiði Yazarlar:
edebi etki yok ama , boris iyidir


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © kuzey darıcı ..., 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.