..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ismail sarýgene




24 Mayýs 2006
Sana Geliyorum  
ismail sarýgene
Ýmkansýzlýðý yokluðun zindanda asýp Vuslatý senin yüreðinde yaþamaya geliyorum


:BIEH:
"Ýmkansýzlýðý yokluðun zindanda asýp
Vuslatý senin yüreðinde yaþamaya geliyorum.. "


Sana geliyorum umut tarlalarýna " sevdamýzýn " güneþini ekerek. Vuslat kelimelerini tozlu raflardan indirip sana geliyorum. Biliyorum, avuçlarýnda hasretin alazlarý yanýyor.. Külleniyor vuslatýn kelimeleri yüreðinde.. Bekle beni, avuç içlerindeki kör olasý yangýnlarý ýslak kirpiklerimle söndürmeye geliyorum. Yürüyorum zifiri uçurumlarý aþarak. Gözlerin " gelecek diye " perdelerin arasýnda gözyaþýyla ýslanmasýn. Ben karanfillerin gülümsediði kuþluk vaktinde saçlarýna süzüleceðim. Haydi, saat çoktan gece yarýsýný geçmiþ olmalý oralarda..Uyutamasan da hasreti, ne olur gözlerini kapa yýldýzlara.. Ben gelirken, yüzündeki hüzün bulutlarýný topla göðünden ve uykuya dalmýþ " vuslat " türkülerini kaldýr kirpiklerinden..

Umut fakiri sevdamla kana kana gülüþlerini avuçlarýndan içmeye geliyorum. Uykular haram sana kavuþana kadar. Geldiðimde bir tutsam ellerini, bir öpsem yüreðini goncalar tebessüm edecek topraðýn altýndan..Güller dökülecek yýldýzlarýn avuçlarýndan..Ah bir sarýlsam sana..Rüzgar bile kýskanýrdý kavuþmamýzý..Sana geliyorum. Leyla'sýna aðlamaklý Mecnun yoldaþým, Aslý' sýna kavuþmasý prangalý Ferhat ise arkadaþým oldu bu yolculukta. Biliyorum zaman akmýyor takvimlerin belinden..Saatler gece yarýsýný çoktan geçse de uzanamýyorsun yataðýna..Hissediyorum bana kavuþmadan yataðýna sanki çiviler serpiþtirilmiþ..Haydi, kapat perdelerini..Süzülmesin gözlerinden yanaðýna doðru ýslak nehirlerin..Mahpusa düþmesin sevda kokan kelimelerin..Bekle beni, geldiðimde cebinde biriktirdiðin gözyaþlarýný yüreðimde kurutacaðým. Doya doya sarýlýp gözlerinde baharlarý soluyacaðým.

Sana geliiyorum yetim cocuklarýn düþlerini sýrtýma yüklenerek. Aþýndýrýyorum vuslat kaldýrýmlarýný..Karanlýðý eze eze sana koþuyorum. Aldýrma ellerimin titremesine. Kolay mý gözlerindeki solduðum " hayali " Cenneti nefesinde hissetmek ? Kolay mý ellerine sürülmüþ bahar kokusunu doyasýya içime çekmek ? Kolay deðil elbet..Kelimeler anlatamýyor içimde büyüyen heyecaný..Of dizlerim titriyor yine.. Ter basýyor alnýmý..Yýllar haince güneþini vursalar da , gülen yüzünü soldursa da acýlar ne olur aðlama ne olur..Sabýr elbisesini giyin üzerine..Umutlarýný kanatlandýr karanlýk gökyüzüne..Ben senin icin yollardayým..Azýðým gülüþün , katýðým acýlarýn olmuþken biraz daha dayan gül yüreklim..Geldiðimde " vuslat " ateþiyle küllendireceðim arsýz sancýlarýný..Ben sökeceðim takvimlerde asýlý kalmýþ gözyaþlarýný..Ne olur taþ kundaklarda uyut hasretini..Ne olur silme ýslak kirpiklerini..Ben o ýslak yüreðini " sýcak umutlarýmla" sileceðim..

Yürüyorum karlý daðlarý birer birer aþarak. Yorulsam bir an, buðulu bakýþlarýnda " saðýr akþamlarý " senin yanýnda karþýlamanýn huzuruyla dinleniyorum..Of serçe edalý bulutlarýn koynunda yürür gibi sana koþuyorum. Bazen yolunu kaybetmiþ yaðmur yüklü bulutlar " vuslatýn " kentini soruyor bana..Bende peþimden gelmelerini söylüyorum..Gögünü yitirmiþ kuþlarý peþime takýp hep birlikte sana geliyoruz..

Sana geliyorken yokluðunu küllendirdim aldýðým her nefeste..Hayalimde gözlerini kaç kez öptüm..Kaç kez gül bahçelerinden cicekleri çaldým....Sana geliyorum utangaç ve mahçup bir cocugun düþlerini yüregine sermek için. Gelirken, kaç kez pusulara düþtüm. Hor görüldüm karanlýklarda...Öyle zifiri idi öyle katransýydý ki geceler, bastýðým her adýmda Yusuf ' un kör kuyularý sandým. Lokma lokma acýlarýný sundular boðazýma..Ne olur üzülme sen.. Gecelerde yakýlsa da bedenim ne olur aðlama sen.. Küllerimden saçlarýna gülleri motifleyeceðim.Denizlerin dibindeki incileri yüreðine dizeceðim..Biraz daha sabret uykusuzluga ve bu vuslat kokan yalnýzlýða.

Uçurum kenarýnda topraða kökleriyle delice tutunmuþ "umut çiceklerini " yüreðimle toplamaya geliyorum. Baþýný dayayýp bir çocuk gibi utanmadan aðlayabileceðin " omuz " olmaya geliyorum.Dilimde Þehrayin türkülerini yakýp kaldýrýmlarý aþýyorum..Bil ki, bu yolculuk " vuslata " gebe.. Bu yolculuðun sonunda ya karanlýklarýna yýldýzlarý dizeceðim ya da saçlarýna baharlarý iþleyeceðim..Bu mapusluk, bu hasret bitecek elbet..Kangren gecelerin yoklugumda islenmeden, ak alýnlý günlerin karanlýða bürünmeden kelebeklerin sýrtýndan avuçlarýna düþeceðim bir çið tanesi gibi..



" Sana geliyorum gül yüreklim
Vuslatý senin gözlerinde yaþamak için.
Uçurumlarý aþýyorum
Gözlerinde " hayali " Cenneti solumak için."

Ýsmail SARIGENE 23.05.2006 21.50



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


ismail sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ismail sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.