..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak ne güzel þey be kardeþim. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar > Seval Deniz Karahaliloðlu




29 Mayýs 2006
Sanatçýlar, Uluslararasý Kapadokya Sanat Kampýnda Buluþuyor.  
3. Uluslararasý Kapadokya Sanat Kampý, Resim, Seramik ve Grafik Sanatçýlarýný, 04 Haziran - 11 Haziran 2006 Tarihleri Arasýnda Bir Araya Getiriyor

Seval Deniz Karahaliloðlu


Karlýk Evi, yöre halkýna sanatý tanýtmak ve sevdirmek istiyor. Çünkü onlarýn dedeleri de duvarlara çok önemli duygularý taþýmýþlardý. Sadece coðrafi ve tarihi deðeri ile tanýnan yörenin, farklý yönlerinin ön plana çýkarýlýp dile getirilmesini istiyoruz. Hitit döneminden miras kalan çömlekçilik, boyama ve bezeme, oya ve nakýþ yapan ismi bilinmeyen sanatçýlarýn varlýðýnýn keþfedilmesini istiyoruz. Düþ kurmanýn, her ne olursa olsun beynimizde resmedebildiðimiz her bir karenin, gerçeðe dönüþtürülmesinde ne denli önemli olduðuna inanýyor ve bunu daha da geniþ kitlelerle paylaþmak istiyoruz.


:BCIA:
Sanatçýlar, Uluslararasý Kapadokya Sanat Kampýnda Buluþuyor.

3. Uluslararasý Kapadokya Sanat Kampý, Resim, Seramik ve Grafik Sanatçýlarýný, 04 Haziran - 11 Haziran 2006 Tarihleri Arasýnda Bir Araya Getiriyor


Seval Deniz Karahaliloðlu

Bu yýl üçüncüsü gerçekleþtirilecek olan, organizasyonunu ve ev sahipliðini Karlýk Evi’nin yaptýðý ‘Uluslararasý Kapadokya Sanat Kampý’, dünyanýn dört bir yanýndan gelen sanatçýlarý aðýrlýyor. Karlýk Evi’nin ‘sanata ve sanatçýya saygý duruþu’ olarak düzenlediði, 3. Uluslar arasý Kapadokya Sanat Kampý, 4 Haziran ile 11 Haziran 2006 tarihleri arasýnda Karlýk Evi’nde gerçekleþtiriliyor. Sanat kampýna, 8 ülkeden, 16 ressam, seramik ve grafik sanatçýsý katýlýyor. Belçika’dan Yannick Frank, Bulgaristan’dan Daniella Stefanova, Fransa’dan Anita Algava ve Ralp Brancacio, Mýsýr’dan Cemal Abdelnasser, Romanya’dan Georgina Cozma, Amerka’dan Jr. Hobaica, Yunanistan Dimitros Amelatioj, Türkiye’den Ankara’dan Ekrem Kadak ve Çiðdem Bucak, Ýzmir’den Feriha Tuðran ve Reyhan Abacýoðlu, Kýrýkkale’den Nurhan Tuna, Kuþadasý’ndan Serpil Büber, Ýstanbul’dan Özge Sinanoðlu ve Malik Bulut bu yýl kampa katýlacak sanatçýlar arasýnda yer alýyor.

Farklý kültürlere, coðrafyalara ve dillere sahip sanatçýlarý bir araya getirmeyi amaçlayan Uluslar arasý Kapadokya Sanat Kampý, bir hafta süreyle sanatýn evrensel dilini konuþan seramikçileri, ressamlarý ve grafik sanatçýlarýnýn çalýþmalarýna sahne olacak. Bir hafta boyunca, Karlýk Evinde kendi dallarýnda eserler verecek olan sanatçýlarýn eserleri, kampýn bitiminde 11 Haziran günü verilecek bir resepsiyon ile sergilenecek.

Kapadokya Sanat Kampý Projesinin Mimarý ve Karlýk Evi’nin yöneticisi Abdullah Þen amaçlarýnýn ‘dünyanýn ortak dili olan sanatý, kültürler arasýnda bir köprü olarak kurmak’ olduðunu söyledi. Abdullah Þen, Karlýk Evi olarak bu projeyi hayata geçirirken yola çýkýþ fikirlerini bulunduklarý coðrafyanýn doða harikalarýndan aldýklarýný vurgulayarak ‘Üzerinde yaþadýðýmýz coðrafyanýn, Kapadokya’nýn kökleri binlerce yýllýk bir birikime dayanýyor. Kapadokya zengin tarihi birikiminin yanýnda, çeþitli kültürleri barýndýrmasý bakýmýndan sadece Türkiye için deðil, ayný zamanda dünya için de bir ‘kültür mirasý’ olma özelliði taþýyor. Bunun bilincinde olarak, ‘dünya kültür mirasý’ olarak kabul edilen Kapadokya’nýn hak ettiði deðeri ve ilgiyi kazanabilmesinin yolunun kültür ve sanattan geçtiðine inanýyoruz. Bu bilinçle, Karlýk Evi bu yýl üçüncüsünü düzenlediði Uluslar arasý Kapadokya Sanat Kampýnda, çeþitli ülkelerden gelen sanatçýlarý bir araya getirerek, sanatçýlar arasýnda bir kültür alýþveriþini hedefliyor. Sanatsal etkileþimlerin ve dostluklarýn kalýcý etkilerinin tüm dünyada Kapadokya’nýn adýný ‘sanat, tarih ve kültürlerin buluþtuðu bir doða harikasý’ olarak duyuracaðýna inanýyoruz. Kültür ve sanatýn Kapadokya’nýn tanýtýmýnda en iyi yol olduðu düþüncesinden yola çýkarak, ‘Uluslar arasý Kapadokya Sanat Kampýný’ düzenliyoruz. Hedefimiz, gelecek yýllarda daha çok sayýda ülkeden sanatçýnýn katýlýmýyla, ‘Uluslar arasý Kapadokya Sanat Kampýnýn’ sürekliliðini saðlayarak gelenekselleþtirmek ve Kapadokya Sanat Kampýný dünya çapýnda, saygýn sanat festivallerinden biri haline getirmek. Her yýl artan katýlýmcý ülke ve sanatçý sayýsýyla birlikte üretilen üst düzeydeki sanat yapýtlarýyla, ‘Uluslar arasý Kapadokya Sanat Kampý’nýn çok kýsa bir zamanda dünya sanat kamplarý arasýnda hak ettiði yeri alacaðýna inanýyoruz’ dedi.

Neden sanat sorusuna yanýt olarak, Abdullah Þen ‘söylenecek o kadar çok þey var ki’ diyor. ‘Sanat bizim için çok önemli. Çünkü, bahçesinde ve çevresinde tarih boyunca barýnak olmuþ, elma ambarý olarak kullanýlmýþ ya da inançlarýný yaymak için üstün çaba sarf etmiþ insan elinden çýkma, sýðýnaklarýn ve güvercinliklerin þimdi de sanatçýlar tarafýndan yeni bir ruhla tekrar keþfedilmesini istiyoruz. Karlýk Evi, yöre halkýna sanatý tanýtmak ve sevdirmek istiyor. Çünkü onlarýn dedeleri de duvarlara çok önemli duygularý taþýmýþlardý. Sadece coðrafi ve tarihi deðeri ile tanýnan yörenin, farklý yönlerinin ön plana çýkarýlýp dile getirilmesini istiyoruz. Hitit döneminden miras kalan çömlekçilik, boyama ve bezeme, oya ve nakýþ yapan ismi bilinmeyen sanatçýlarýn varlýðýnýn keþfedilmesini istiyoruz. Düþ kurmanýn, her ne olursa olsun beynimizde resmedebildiðimiz her bir karenin, gerçeðe dönüþtürülmesinde ne denli önemli olduðuna inanýyor ve bunu daha da geniþ kitlelerle paylaþmak istiyoruz. Ýþte, bu nedenle sanat çok önemli.’







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sanat ve sanatçýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
'Kafkas Tebeþir Dairesi'nin Sebeb-i Hikmeti... ''
Uluslarararasý Ýzmir Festivali 20. Yaþýný Kutluyor.
Anton Çehov'dan Arthur Miller'a, Modern Zamanlarda Düþlerin
Ahmet Adnan Saygun"un Mirasýný Taþýyan Onurlu Bir Sanatçý : Rengim Gökmen
Ýlhan Berk"in Þiirleri ve Sait Faik"in Öykülerini Gravürde Eriten Adam: Fatih Mika
Commedia Dell"arte Ýþliði : Michele Guaraldo, Simone Campa ve Korsanlar
Cemal Süreya"dan "Üstü Kalsýn" : Hakan Gerçek
Aðýr Abla Cecilia"nýn Müridinden Faydalý Hayat Dersleri : Ayhan Sicimoðlu
Romanya Ulusal Tiyatrosundan Bir Baþ Yapýt : Fýrtýna
Shakepeare"den Verdi"ye : Falstaff Operasý

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Varmýþ Hiç Yokmuþ
"Beni Ben mi Delirttim?" : Ferhan Þensoy
Ermiþler Ya da Günahkarlar, Ýyilik Ya da Kötülüðün Dayanýlmaz Lezzeti…
Sineklidað"ýn Efsanesi : Keþanlý Ali"nin Ýbretlik Öyküsü
Sahibinden Az Kullanýlmýþ "Ýkinci El" Stratejiler
Tek Kiþilik Oyunlarýn Efsane Ýsmi : Müþfik Kenter
Yaðmur Yaðýyor, Seller Akýyor, Kral Übü Camdan Bakýyor
Efes'li Herostratus ve 'Hukukun Üstünlüðü Ýlkesi'
Tanrýlarýn Takýlarý
Ruhi Su"nun Ýzinde : Köy Enstitüleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýbneler ve Çocuk Cesetleri [Þiir]
Komþu Çocuðu [Þiir]
Bir Bardak Soðuk Suyun Hatýrýna… [Þiir]
Ýhtiyaçtan [Þiir]
Deli mi Ne? [Þiir]
Sakýz Reçeli Seven Yare Mektuplar [Þiir]
Bir Nefes Alýp Verme Uzunluðunda… [Þiir]
Lord'umun Suskunluðunun Sebeb-i Hikmeti... [Þiir]
Pimpirikli Hanýmýn, Pimpiriklenmesinin Nedeni… [Þiir]
Yere Göðe Sýðamýyorum… [Þiir]


Seval Deniz Karahaliloðlu kimdir?

Bazý insanlar için yazmak, yemek yemek, su içmek kadar doðal bir ihtiyaçtýr. Yani benimki ihtiyaçtan. Bir vakit, hayatýmla, ne yapmak istiyorum diye sordum kendime? Cevap : Yazmak. Ýþte bu kadar basit.

Etkilendiði Yazarlar:
Etkilenmek ne derecede doðru bilemem ama beyinsel olarak beslendiðim isimler, Roland Barthes, Jorge Luis Borges, Braudel, Anais Nin, Oscar Wilde, Bernard Shaw, Umberto Eco, Atilla Ýlhan, Ýlber Ortaylý, Ünsal Oskay, Murathan Mungan,..


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Seval Deniz Karahaliloðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.