..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her þey ancak sevgiyle satýn alýnabilmelidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ismail sarýgene




11 Haziran 2006
Yokluðuna Aðlýyor Kelimelerim  
ismail sarýgene
Þakaklarýmdan akýyor hasretinin alazlarý. Ayak uçlarýma düþen kangren geceyi kaldýrýp yokluðunu yumrukluyorum sývasýz duvarlarda. Pervasýzca yüzüme vuran yalnýzlýðýn rüzgarlarý siliyor hasretinin kanla karýþýk terini


:BBCI:
Islak Hecelere Býrakýlmýþ Düþlerim-----

Gecenin karanlýðýna yüreðimi asýp sana yazýyorum. Yüreðimi sana kanatlandýrýp seni düþlüyorum kýrýk dökük hayallerimde..Uzaklarý aþýndýran kelimelerimi satýrlara serip seni soluyorum mürekkebimle. Yine yokluðun düþüyor hecelerime, yine yokluðun bir hançer gibi deliyor hücrelerimi..Ne yapsam, ne etsem fayda etmiyor. Sensizlikte kanayan dudaklarýmý nehirlerde yýkasam da silinir mi yokluðunun acýlarýný ?. Zaman sanki hasretinde durmuþ..Herþey hasrete prangalý…

Þakaklarýmdan akýyor hasretinin alazlarý. Ayak uçlarýma düþen kangren geceyi kaldýrýp yokluðunu yumrukluyorum sývasýz duvarlarda. Pervasýzca yüzüme vuran yalnýzlýðýn rüzgarlarý siliyor hasretinin kanla karýþýk terini…Olmuyor…Sensiz olmuyor iþte. Hasretinde sesi kýsýlmýþ bir rüzgar gibiyim .. Yutkunuyorum acýnýn kanlý gözyaþlarýný…Yapamýyorum, ne yapsam uyutamýyorum sensizliðin suskun kelimelerini…Ne zaman saçlarýmý okþasa rüzgar, ýlýk nefesin biliyorum. Ne zaman gecenin koynunu serinleten ýlýk bir meltem esse yüreðime doðru, senin kokun diye ciðerlerimde soluyorum meltemleri.

Bir gelsen, karanlýðý ezen yýldýzlarý sayacaðým birer birer.. Ne zaman seni düþünsem yýldýzlar düþüyor saçlarýna Bir gelsen, yollarýma bir kez uðrasan gülümseyecek umutsuzluða boyanmýþ geleceðim . Yokluk zindaný aþýp bir gelsen vuslatý giydireceðim ayazlara. Ah bir uðrasan þehrime, seninle kýr bahçesinde sýcak çaylarýmýzý yudumlarken sevincimden simitlerimizin kýrýntýlarýyla yavru kuþlarý doyuracaðým..Ellerim ellerine deðdiðinde avuç içlerimin terini býrakacaðým ýlýk meltemlerin koynuna …Bir gelsen bir dokunsan yüreðime, mevsim ne olursa olsun geliþin bahar olacak dudaklarýmda..

Biliyorum imkansýzlýðýn ötesinde seni yaþamak istiyorum.. Kana kana gülüþlerini içmek varlýðýnýn huzurunda. Hayallerimle gezinsem bir an ; kabullenip ama bir türlü ezemediðimiz gerçekler bir tokat gibi iniyor yüzüme.. Yýkýlýyorum olduðum yere.Tutunmak için bir dal bir el arýyorum… Düþüyorum..Acýyor yüreðim..Kaldýrýmlarý öpen dudaklarýmý siliyorum beyaz gömleðimle. Boynu celladýn kanlý ellerinde suskunluða vurulmuþ bir mahkum gibi arkama bakmadan þehrinin karanlýklarýna yürüyorum..Ve kayboluyorum göðü çalýnmýþ kuþlar gibi köhne sokaklarýnda ardýnda…Vuslat kelimeleri çalýnmýþ yetim çocuklar gibi aðlýyorum yaðmur bulutlarýn avuçlarýnda. Kimse gözyaþlarýmý görmesin diye gecenin karanlýðýný örtüyorum üzerime,.

Zaman akýyor gidiyor. Mevsimler deðiþiyor, turnalar þehrimi terk ediyor.. Ama bir ben kalýyorum yokluðunda..Her düþ kýrýntýsýndan sonra kirli sakallarýmla vuslata isyan bayraklarýný açýyorum. Yüzümü yýkadýðýmda aynalarla yüzleþmekten korkuyorum. Pencereleri bir açsam senin sesin diye fýrlýyorum dýþarýya. Ne zaman telefonum çalsa buðulu sesin diye koþuyorum. Ama her defasýnda yýkýlýyorum olduðum yere..Gün pencerelerime vurduðunda ilk iþim, yokluðunda ýslanan gözbebeklerimi mandalla ipe asýp güneþte kurumasýný bekliyorum.

Biliyorum, aðýr aksak hayat yokuþunda hiçbir zaman seninle yürümeyeceðiz. Belki kelimeler hep dillerde saklý kalacak. Karanlýklar büyüyecek avuç içlerimizde. Ellerimiz hep yabancý kalacak birbirine. Ve yüreklerimiz hep yalancý baharlarda soluyacak isimlerimizi..Kuytu köþelerde sigaraya hasreti sarýp küllerinden umuda güller ekecegiz.. Hayat yükünü taþýyan sýrtýmýz diye nemli duvarlara yaslanýp kendimizle dertleþeceðiz..Aðladýðýmýzda dizlerimi arayýp seni seviyorum kelimelerini gözbebeklerimizde ýslatacaðýz.

Ama ne olursa olsun, hasret perdelerinden bir gün sevda türküleriyle uyanacaðýz vuslat sabahýna.. Melek’lerin aðladýðý gönül bahçelerinde delicesine gezip gülüþlerimizi delicesine soluyacaðýz. Sabýrla, umutla vuslatý bekleyecegiz. Vakit, hasret zamaný. Ne olur aðlama. Ben senin icin bu satýrlarý yazarsan hasretimize aðladým. Ne olur üzülme sen aðladýðýma..Býrak aksýn gözyaþlarým. Silemesem de ellerimle gözyaþlarýmý, yüreðimde umutlarla kurumuþtur gözbebeklerim..Ne olur dayan bu hasrete..Bir gün vuslatýn bahar kokulu gecelerinde yýldýzlarda gezineceðiz. Seni seviyorken ne olur gülümse…

"Birazdan yokluðunu sereceðim
Hasretinin duvarlarýna.
Ve yüreðimi ateþleyeceðim
Katransý yokluðuna..
Ve gözbebeklerimi ýslatýp
Seni sayýklayacaðým
Gecenin koynunda..
Hasretini dudaklarýmda öldürüp
Güneþle boynuna sarýlacaðým
Bahar kokulu sabahlarda.."

Ýsmail Sarýgene 04.06.2006 21.34



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


ismail sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ismail sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.